Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Πολλές φορές, (από το 2008) οι αγαπητοί αναγνώστες, αλλά και οι ακροατές τις αντίστοιχης εκπομπής μας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Χριστιανισμός 104,3 fm», μας ερωτούν για τη σχέση της επιστήμης και του Λόγου του Θεού, της Αγίας Γραφής. Με τον απλό και διεισδυτικό του λόγο ο αγαπητός αδελφός Λεωνίδας Φέγγος, πήρε θέση με το ακόλουθο άρθρο του στην εφημερίδα «Χριστιανισμός» τον Απρίλιο του 1997:

 Η Επιστήμη πρέπει να απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Θεό;

Αυτό το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό και καίριο. Η επιστήμη  μελετάει, ερευνάει και ταξινομεί όλες τις γνώσεις και τα νεώτερα συμπεράσματα...

Την επιστήμη την σέβονται  όλοι οι άνθρωποι, διότι πραγματικά έχει εξηγήσει πολλά φαινόμενα, που ήσαν  ανεξήγητα από την αρχή της ανθρώπινης ζωής. Τα φυσικά φαινόμενα όπως τα σύννεφα, η βροχή, το χαλάζι, το χιόνι και η ομίχλη, οι αστραπές και οι κεραυνοί, αποτελούσαν πάντοτε πρόβλημα για τους ανθρώπους, οι οποίοι στην άγνοιά τους έδιναν εξηγήσεις εντελώς άσχετες με την αλήθεια των πραγμάτων. Η εμφάνιση των σκουληκιών  στα νερά, στα φρούτα ή στις λάσπες και η πρόκληση  λοιμωδών ασθενειών, αποτέλεσαν επίσης για πολλούς αιώνες σκοτεινά φαινόμενα.

Σ’ αυτά και άλλα πολλά η επιστήμη έχει δώσει σωστές εξηγήσεις και έχει φωτίσει  πολλά σκοτεινά σημεία. Η επιστήμη ερευνάει, αλλά πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπη με γεγονότα για τα οποία δεν μπορεί να δώσει πειραματικές εξηγήσεις. Στις περιπτώσεις αυτές η επιστήμη διατυπώνει υποθέσεις, που λέγονται θεωρίες. Πολλές φορές οι θεωρίες αυτές αποδείχθηκαν λανθασμένες και ανακλήθηκαν από την ίδια την επιστήμη.

Οι επιστήμονες πρέπει να είναι ανεπηρέαστοι και τελείως αντικειμενικοί, για να μπορούν να διαπιστώνουν πραγματικά γεγονότα, άσχετα αν μπορούν να εξηγήσουν τις συνθήκες και τους μηχανισμούς.

Η επιστήμη δεν μπορεί να στρέφεται ενάντια στο Θεό και να προσπαθεί να βρει στοιχεία για να απομακρύνει τους ανθρώπους από τη πίστη στο Θεό. Βεβαίως αυτό δεν το κάνει η επιστήμη αυτή καθ’ εαυτή, αλλά μερικοί επιστήμονες οι οποίοι κατέχονται από απιστία και αρνητισμό απέναντι στην ύπαρξη του Θεού και τις ενέργειές Του.

Αυτό έγινε από τότε που η επιστήμη κλήθηκε να μας εξηγήσει πως δημιουργήθηκε ο κόσμος, τα έμβια όντα επί της γης  και ιδιαιτέρως η ζωή. Η επιφόρτιση της επιστήμης με μια τέτοια μεγάλη ευθύνη έγινε από εκείνα τα πρόσωπα που απέρριψαν το Θεό σαν Δημιουργό του σύμπαντος και Δοτήρα της ζωής. Όταν ο άνθρωπος απορρίπτει τη μόνη αλήθεια, κάθε εξήγηση που δίνει είναι  ψεύτικη και αργά η γρήγορα διαψεύδεται.

 Η  θεωρία π.χ. της αυτομάτου γενέσεως στην αρχή φάνηκε λογικοφανής, όταν οι άνθρωποι έβλεπαν να ζωντανεύουν σκουλήκια μέσα από το πόσιμο νερό, αλλά και μέσα από τα φρούτα και το κρέας, όταν αφήνονταν εκτεθειμένα στην ατμόσφαιρα. Αυτή η θεωρία βεβαίως διαψεύσθηκε όταν ο Παστέρ  απέδειξε πειραματικά ότι τα σκουλήκια δεν γινόντουσαν από μόνα τους αλλά από τα αυγά που άφηναν τα διάφορα έντομα. Η επιστήμη πρότεινε και υποστήριξε τη θεωρία της αυτόματης γένεσης, αλλά η ίδια η θεωρία ήρθε πειραματικά και γκρέμισε αυτήν, οριστικά και αμετάκλητα. Το κακό είναι ότι ορισμένοι επιστήμονες είναι τόσο φανατισμένοι εναντίον του Θεού, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν κάθε ένδειξη, που θεωρούν ότι τους βοηθάει στην απιστία, να την ανακοινώνουν με χίλια σχόλια και να προσπαθούν  να απομακρύνουν τους ανθρώπους από το Θεό.

Ενώ όλοι παραδέχονται ότι ο σημερινός άνθρωπος (Homo Sapiens)  είναι ολίγων χιλιάδων ετών, μερικοί επιμένουν να πετάνε φράσεις απιστίας. «Ο άνθρωπος» λένε «εμφανίσθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια», ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι και οι πιο σκληροί επιστήμονες έχουν αναβιβάσει την ηλικία του ανθρώπου σε 30.000 χρόνια  τα δε σχολικά βιβλία αναφέρουν 20.000 χρόνια.

Με αυτό το τρόπο δημιουργούν σύγχυση και ειδικά σε  ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν  την αλήθεια διότι δεν έχουν την ανάλογη μόρφωση. Υπήρξαν δε άνθρωποι, που με το φανατισμό της απιστίας τους προς το Θεό, προσπάθησαν και ενσυνειδήτως να εξαπατήσουν το κόσμο και να τον σύρουν μακριά από το Θεό. Ένας τέτοιος ήταν ο Άγγλος Dawson, o οποίος βρήκε σε ένα χωριό, το Πιλτντάουν ένα σκελετό μαζί με ένα κρανίο. Τα πήρε σπίτι του τα έβαλε σε διάφορες χημικές ουσίες και τα επεξεργάστηκε ώστε να φαίνονται πανάρχαια. Θριαμβευτικά ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε επιτέλους ο συνδετικός κρίκος πιθήκου και ανθρώπου. Μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε όλη η απάτη που όμως ανακοινώθηκε στα ψιλά των ειδήσεων. Λ. Φ.

 

Υπήρξε μία περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας, που όποιος πίστευε ακριβώς στον Λόγο του Θεού αντιμετωπιζόταν με χλευασμό ή τουλάχιστον με περιφρονητική συγκατάβαση από αυτούς οι οποίοι “γνώριζαν”. Το σκηνικό όμως έχει αλλάξει. Τα επιστημονικά επιτεύγματα έρχονται να συμφωνήσουν, για άλλη μια φορά με την Αγία Γραφή, και να δικαιώσουν όσους επέμεναν στην απόλυτη αλήθεια του Λόγου του Θεού «Πάντες οι λόγοι του στόματός μου είναι μετά δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει εν αυτοίς δόλιον ή διεστραμμένον. Πάντες είναι σαφείς εις τον νοούντα, και ορθαί εις τους ευρίσκοντας γνώσιν». 

(Παροιμίες 8:8-9).

 

Ομάδα «Χριστιανισμός και Επιστήμη»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 23:26
Pin it

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Σοφοκλέους 52 & Μενάνδρου Αθήνα 105 52
  • +30 2152158888
  • +30 6982158888
  • info[at]christianity[dot]gr
  • radio[at]christianity[dot]gr
  • Βρείτε μας στο χάρτη

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ CHRISTIANITY