Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

«Η καλή είδηση που Σώζει!»

Φόβος,ανασφάλεια, απορία… Λέξεις, συναισθήματα, που κατοικούν όλο και περισσότερο στις καρδιές των ανθρώπων! Ο κορωνοϊός που επηρέασε και επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας, φαίνεται να απομακρύνεται… Λέμε ‘‘φαίνεται’’, γιατί πολλοί επιστήμονες «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για νέο κύμα εξάπλωσης από το Σεπτέμβρη. Όπως και να έχει, οι συνέπειες των περιοριστικών μέτρων ήταν και είναι μεγάλες, ιδιαίτερα για συγκεκριμένες ομάδες συνανθρώπων μας. Στη Κίνα από όπου ξεκίνησε η πανδημία, τα ποσοστά διαζυγίων έχουν αυξηθεί δραματικά, σε βαθμό που σε ορισμένες πόλεις έχει ήδη τεθεί όριο στα διαζύγια. «Οι άνθρωποι», λένε οι ειδικοί,«δεν αντέχουν το παρατεταμένο “μαζί”!» Οι ψυχολογικές συνέπειες δεν αφορούν μόνο τα ζευγάρια. Αφορούν οικογένειες με μικρά παιδιά, εφήβους, ηλικιωμένους που βρίσκονται περιορισμένοι σε λίγα τετραγωνικά όλο το 24ωρο. Ο φόβος επίσης για τους ιούς και τα μικρόβια, έχει συντελέσει στην έξαρση ψυχαναγκαστικών συμπτωμάτων όπως η «μικροβιοφοβία», ενώ τα τεράστια οικονομικά προβλήματα (κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις εργαζομένων) έχουν οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας σε κατάθλιψη.

Το ερώτημα μέσα σ΄ όλα αυτά τα προβλήματα είναι: «Τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος;» Ο Λόγος του Θεού μας δίνει μία απάντηση που ξαφνιάζει… Ο Χριστός είπε: «Χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ!» (Ιωάννης 15,5) «Τίποτα;» θα πει κάποιος. Αποκλείεται! Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε πολλά. Άλλωστε δεν είναι όλοι οι άνθρωποι με προβλήματα και κατάθλιψη, αυτά τα παθαίνουν λίγοι… Εγώ είμαι μια χαρά δεν έχω ανάγκη τον Θεό,ή πιστεύω, έχω τη θρησκεία μου αλλά… μέχρι εκεί! Η ζωή μου ανήκει!

Τι πιστεύω εγώ και τι ο Θεός για μένα

Δύσκολο να το ομολογήσεις, δύσκολο να το ομολογήσω. Κατά βάθος πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί άνθρωποι, μιας και δεν έχουμε σκοτώσει κανέναν, δεν έχουμε κλέψει και τέλος πάντων δεν έχουμε διαπράξει δα και κάτι φοβερό όπως κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας! Μην είσαι σίγουρος όμως. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα ήταν η ζωή σου αν οι συνθήκες ήταν τέτοιες, και μεγάλωνες σε ένα ορφανοτροφείο ή ο μπαμπάς σου ήταν ένας αλκοολικός που χτυπούσε εσένα και τη μητέρα σου πρωί, βράδυ! Ο Παύλος εκ πείρας το γνωρίζει και το ομολογεί: «Τίποτα καλό δεν κατοικεί στον άνθρωπο» (Ρωμ. 7:18), «…επειδή, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού» (Ρωμ. 3:23).

Ο Θεός μιλάει!

Τα κύματα της αγάπης Του, έρχονται συνεχώς σε κάθε άνθρωπο που Τον απορρίπτει και νομίζει ό,τι δεν Τον έχει ανάγκη! Τα γεγονότα με τον κορωνοϊό, οι χιλιάδες θάνατοι συνανθρώπων μας, οι πόλεμοι που μαίνονται «μετά μανίας», αποτελούν καμπανάκια που έχουν σαν στόχο την αφύπνιση του ανθρώπου! «Πρόσεξε, δεν έχεις έρθει στην ύπαρξη τυχαία! Κάποιος λόγος υπάρχει! Υπάρχει αιώνια ζωή, υπάρχει ο Χριστός που σε αγαπά και σε περιμένει!»

Το Ευαγγέλιο της νίκης!

Αν δεν δεχτείς στη ζωή σου το Ευαγγέλιο του Χριστού δεν μπορείς να σωθείς. Το Ευαγγέλιο εκ πρώτης δεν είναι ένα εγχειρίδιο που πρέπει να το εκτελέσεις με τρόπο τυπικό και σχολαστικό όπως το «Κοράνι» ή «οι Βέδες»! Το Ευαγγέλιο είναι συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν στη γη από τον Ιησού Χριστό. Κέντρο του Ευαγγελίου αποτελεί ο θάνατος του Ιησού Χριστού για τις αμαρτίες μας, η ανάσταση Του, η Ανάληψη, η λήψη του Αγίου Πνεύματος από τους πιστούς κατά την υπόσχεση Του! Να πως περιγράφονται συνοπτικά τα γεγονότα αυτά από τον Απόστολο Παύλο!

«ΣΑΣ φανερώνω δε, αδελφοί, το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, που σας κήρυξα, το οποίο και παραλάβατε, στο οποίο και στέκεστε· διαμέσου τού οποίου και σώζεστε, με ποιον τρόπο σας το κήρυξα, αν το τηρείτε· εκτός αν πιστέψατε μάταια. Επειδή, εν πρώτοις, σας παρέδωσα εκείνο, το οποίο και παρέλαβα, ότι ο Χριστός πέθανε εξαιτίας των αμαρτιών μας σύμφωνα με τις γραφές· και ότι θάφτηκε, και ότι την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις γραφές και ότι φάνηκε στον Κηφά, έπειτα στους δώδεκα· ύστερα απ’ αυτά φάνηκε σε 500 και περισσότερους αδελφούς, μονομιάς, από τους οποίους οι περισσότεροι παραμένουν στη ζωή μέχρι τώρα, μερικοί όμως και κοιμήθηκαν». (Α΄ Κορινθίους 15:1-6)

Το ευαγγέλιο είναι η δύναμητου Θεού για σένα!

«Eπειδή, δεν ντρέπομαι, βέβαια, το Ευαγγέλιο του Χριστού· για τον λόγο ότι, είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία σε κάθε έναν που πιστεύει, και στον Ιουδαίο πρώτα, και στον Έλληνα». (Ρωμαίους 1:15)

Τίποτε άλλο δε μετράει από το να αποδεχτεί ο άνθρωπος το Ευαγγέλιο. Το Ευαγγέλιο είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός! Ζήτα Τον τώρα! Κάποτε θα είναι αργά!

«Κι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα τον μόνον αληθινό Θεό, και Εκείνον τον οποίον απέστειλες, τον Ιησού Χριστό» (Ιωάννης 17:3).

Λουκάς Ποζιός

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 00:45
Pin it

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Σοφοκλέους 52 & Μενάνδρου Αθήνα 105 52
  • +30 2152158888
  • +30 6982158888
  • info[at]christianity[dot]gr
  • radio[at]christianity[dot]gr
  • Βρείτε μας στο χάρτη

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ CHRISTIANITY