Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Βρήκες αυτό που ήθελες;

Όποιος άνθρωπος βρήκε αυτό που ήθελε, σταματάει να ψάχνει για κάτι άλλο. Όλοι οι άνθρωποι ανικανοποίητοι για αυτά που βρήκαν, ψάχνοντας σε όλη τους τη ζωή, δεν σταματούν μέχρι να βρουν αυτό που θέλουν.

 |  Κύριο άρθρο

Όποιος άνθρωπος βρήκε αυτό που ήθελε, σταματάει να ψάχνει για κάτι άλλο. Όλοι οι άνθρωποι ανικανοποίητοι για αυτά που βρήκαν, ψάχνοντας σε όλη τους τη ζωή, δεν σταματούν μέχρι να βρουν αυτό που θέλουν.

Το βρίσκουν; Ψάχνουν συνεχώς και όταν ακούνε κάποιον που διαφημίζει κάτι το καινούργιο, τρέχουν όλοι μαζί, μήπως είναι αυτό που ζητάει η ψυχή τους. Απογοητεύονται, απελπίζονται και στρέφονται σε άλλες έρευνες και αναζητήσεις.

Όταν ακούν τη λέξη «αλλαγή», ανοίγει η καρδιά τους και γεμίζουν από ελπίδες. Αρκετοί πολιτικοί υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξουν την κοινωνία μας προς το καλύτερο, αλλά δυστυχώς καμία αλλαγή δεν έγινε στη ζωή μας.  

Έτσι όλοι απογοητευμένοι και θλιμμένοι βάλθηκαν πάλι να ψάχνουν. Στα νυχτερινά κέντρα, στα περίεργα και τολμηρά σόου, στις ανατολίτικες θρησκείες, στις μαγείες και στις ταχυδακτυλουργίες, στις σκληρές αμαρτίες και στα πονηρά πάθη, στα ναρκωτικά και τα αλκοολούχα ποτά και όπου αλλού ακούγονται πολλά διαφημιστικά που ελκύουν λίγο πολύ τους ανθρώπους, ιδιαιτέρως τους νέους.

Όλοι ψάξαμε, αλλά τίποτα δε βρήκαμε. Τουλάχιστον αυτό που θέλουμε δεν το βρήκαμε. Αν το είχαμε βρει δεν θα ψάχναμε πια.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ομολόγησαν και ομολογούν ότι εκείνο το οποίο ήθελαν, το βρήκαν στο Χριστό. Μία μέρα τους έχασαν οι ομοιοπαθείς από τον κύκλο τους.

Οι ναρκομανείς, οι αλκοολικοί, οι ηδονιστές, οι μάγοι, οι νυκτόβιοι και άλλοι κύκλοι. Μία μέρα τους επισκέπτεται ο Χριστός και όλοι τρέχουν κοντά του και τον ρωτούν τι έγινε και που χάθηκε και από του παίρνει «πράμα» για τις ανάγκες του. Κι εκείνος ομολογεί: «Δεν έχω ανάγκη από τίποτα. Βρήκα αυτό που ήθελα, βρήκα στον Χριστό τον Σωτήρα μου και με ελευθέρωσε από όλα, διότι κάλυψε όλες τις ανάγκες μου.»

Όλοι που προσφέρουν τα πάντα δωρεάν, τον κερνάνε όπως λένε, αλλά εκείνος δεν τα θέλει, διότι δεν τα χρειάζεται πια. Βρήκε αυτό που ήθελε και τώρα ήσυχος, αμέριμνος και χαρούμενος, αισθάνεται ευλογημένος, διότι αυτό που ήθελε το βρήκε και κάλυψε κάθε ανάγκη που είχε. Ελευθερώθηκε από κάθε αλυσίδα από την οποία ήταν δεμένος γερά, και κάθε μέρα έψαχνε να βρει τρόπο για να εκπληρώσει την επιθυμία του.

Αυτό είναι το έργο του Ιησού Χριστού, το οποίο προσφέρει σε κάθε δέσμιο, ο οποίος θα Του φωνάξει και θα Του ζητήσει: «Ιησού Υιέ του Θεού, ελέησέ με».

Αυτοί που ελευθερώνονται τρέχουν να το ομολογήσουν σε κάθε άνθρωπο για να Τον επικαλεσθεί κι αυτός, διότι είναι γραμμένο: «Και πας όστις επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θέλει σωθεί.» Πράξεις β: 21

Πολλές φορές οι άνθρωποι, όταν ακούνε την μαρτυρία, «Με έσωσε ο Χριστός», ρωτούν: «Από τι σε έσωσε ο Χριστός;». Οι άνθρωποι κάνουν τον ανήξερο και ερωτούν παριστάνοντας τους αφελείς. Και ο πιστός που σώθηκε, απαντάει κι αυτός με μεγαλύτερη αφέλεια: «Από τι με έσωσε ο Χριστός; Από όλα.» «Δηλαδή;» «Δηλαδή από το τσιγάρο, από τα ναρκωτικά, από τις κακίες, από τις αδικίες, από το άγχος, από τα ξενύχτια, από το μίσος, από τις παγίδες και τελικά από τον θάνατο που με περιτριγύριζε και μου ανακοίνωνε κάθε φορά με κάθε αφορμή ότι είναι έτοιμος να με πάρει».

«Τώρα έχω αγάπη, χαρά και ειρήνη και βαδίζω μια ωραία οδό δικαιοσύνης και ειλικρίνειας και αισθάνομαι ότι έχω την παρρησία να φωνάζω σε όλους, ότι είμαι παιδί του Θεού, όχι διότι έκανα καλά έργα και έζησα μια ζωή αναμάρτητη, αλλά διότι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός και ο Λόγος του Θεού ήλθε στη γη, σταυρώθηκε για όλους τους αμαρτωλούς και τους κάλεσε για να τους κάνει παιδιά του Θεού.»

«Αυτό που ήθελα το βρήκα. Είναι ο Ιησούς Χριστός».

+ Λεωνίδας Φέγγος