Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Σε γνωρίζει ο Θεός

O πατέρας του ψεύδους και η δύναμη της αλήθειας!

 |  Μηνύματα

O πατέρας του ψεύδους και η δύναμη της αλήθειας!

Εκατοντάδες θαυμαστές του είχαν μαζευτεί από νωρίς στο  νεκροταφείο της Ν. Ιωνίας επιθυμώντας για τελευταία φορά να αποτίνουν τιμή και λατρεία στο τραγουδιστή που τόσο αγάπησαν και που τόσο ξαφνικά έφυγε από ανάμεσα τους! Η συγκίνηση  ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων. Απλοί άνθρωποι που αγάπησαν τα τραγούδια του στέκουν τώρα αποσβολωμένοι στο ψυχρό φέρετρο με ένα μεγάλο «γιατί» να τριγυρίζει στη ψυχή τους! «Τώρα θα τραγουδά μαζί με τους αγγέλους ψηλά στον ουρανό» ακούγεται μια φωνή να λέει. «Αθάνατος», «Καλό παράδεισο!» συμπληρώνει μια άλλη. Ένα λουλούδι, μια χούφτα χώμα, ένα τελευταίο βλέμμα προς τον τάφο και η αυλαία πέφτει…  

Καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι στο πλανήτη μας. Αρρώστιες, πόλεμοι, ατυχήματα, γηρατειά οι τέσσερις μοναδικές αιτίες. Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις και όσο  αν  προσπαθούμε να τον απωθήσουμε, αυτός θα έρθει να μας συναντήσει με έναν από τους παραπάνω τρόπους! Τι γίνεται όμως μετά το θάνατο; Αυτό ήταν όλο; Ένα σύντομο πέρασμα και μετά τροφή για τα σκουλήκια; ή ο «καλός παράδεισος» που εύχονται οι άνθρωποι για τα αγαπημένα τους πρόσωπα αποτελεί κάτι το αληθινό, για όλους όσους αγαπάμε και θεωρούμε ότι ήταν καλοί άνθρωποι.

«Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση»(Εβραίους ιθ:27) 

Είναι σύνηθες και ως ένα σημείο λογικό, όταν πεθαίνει κάποιος διάσημος οι προβολείς να στρέφονται πάνω του, ιδιαίτερα αν αυτό συμβεί ξαφνικά, ύστερα από ένα ατύχημα σε μικρή σχετικά ηλικία! Για τον Θεό όμως αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία, μιας και όπως μας λέει στο λόγο Του, Αυτός είναι που δίνει πνοή σε κάθε άνθρωπο και κρατά «τα κλειδιά του Άδη και του θανάτου»(Αποκ.α:18), δηλαδή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ζωής κάθε ανθρώπου στη γη! Όντας έξω από το χρόνο και χώρο το μόνο που επιθυμεί για το πλάσμα Του είναι να έρθει στην επίγνωση της αλήθειας Του, έτσι όπως αυτή περιγράφεται στο Λόγο Του, μέσω του λυτρωτικού έργου του Υιού Του πάνω στο σταυρό του Γολγοθά! Μια φορά πεθαίνουμε και μετά από αυτό, η κρίση του Θεού για μας!  

«O Πλανών την οικουμένη!»

Ο διάβολος όμως, όπως υποδηλώνει και το όνομα του γνωρίζει από αρχαιοτάτων χρόνων καλά να διαβάλλει και να διαστρεβλώνει τις αλήθειες που ο Θεός έχει τοποθετήσει «εν δυνάμει» σε κάθε άνθρωπο που έρχεται στην ύπαρξη. «(O Ιησούς Χριστός)  ήτο το φως το αληθινόν, το οποίον φωτίζει πάντα άνθρωπόν ερχόμενον εις τον κόσμο». (Ιωάννης 1:9) Η δράση του και η τεχνική του διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, λαμβάνοντας υπόψιν του το χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία, το μορφωτικό επίπεδο, ακόμα και τις θρησκευτικές του καταβολές, σύμφωνα με τη χώρα και το περιβάλλον που έχει μεγαλώσει! Έτσι με περίσσιο θράσος θα ψιθυρίσει στον άθεο: « Ποιος Θεός και ποια θρησκεία; μέχρι το τάφο είμαστε, μετά…ποιος ξέρει και ποιος είδε! Εκτός αυτού δε βλέπεις πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη; Σε κάμποσα χρόνια θα μπορούμε να κατοικήσουμε στον Άρη! Άσε που με τα επιτεύγματα της ιατρικής και της επιστήμης οι δυνατότητες μας θα είναι απεριόριστες!» Με διαφορετικό τρόπο θα μιλήσει στο θρησκευόμενο: «Αλίμονο… ασφαλώς και υπάρχει Θεός! Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου θρησκεύματος στον έναν Θεό πιστεύουμε!  Σημασία έχει να είσαι καλός άνθρωπος και να κάνεις το σωστό. Αν δεν έχεις διαπράξει κάτι πολύ κακό στη ζωή σου (να σκοτώσεις π.χ. ) ο Θεός σε δέχεται! Ο παράδεισος μας χωράει όλους! Ο Θεός είναι αγάπη!

«Η Γνώση της Γραφής και η δύναμη Του Θεού»

Υπάρχουν  πολλές πλάνες. Πλάνες δικαστικής, πολιτικής και θρησκευτικής φύσης. Η μεγαλύτερη όμως και συνάμα πιο τραγική πλάνη είναι να κάνουμε λάθος στο προσανατολισμό  και ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ! Δε πρέπει να νομίζουμε ότι ο Θεός είναι κάποιος πολύ επιεικής με την αμαρτία, ο Οποίος θα λάβει υπόψη Του την καλή μας θέληση, τις αξιέπαινες δραστηριότητές μας και θα κλείσει τα μάτια σ΄ όλα τα υπόλοιπα. «… επειδή πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού»(Ρωμ.3:23)

Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Δεν πλανάσθε δια τούτο, μη γνωρίζοντας τας γραφάς, μηδέ τη δύναμη του Θεού;»(Μάρκ.ιβ:24) 

Δυστυχώς, στη χώρα μας εμμέσως πλην σαφώς υποβαθμίζεται ο Λόγος και Η Δύναμη Του Θεού. Η μεγάλη αλήθεια ότι ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ αποσιωπάται εσκεμμένα «από ανθρώπους οι οποίοι κρατούν την αλήθεια με αδικία» (Ρωμ.α:18). Είναι γραμμένο:« Και δεν υπάρχει δι' ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν»(Πράξεις δ,12).Ακόμα: «Διότι είναι εις Θεός, εις και μεσίτης Θεού και ανθρώπων, άνθρωπος Ιησούς Χριστός» (Α’ Τιμοθ.β:12).

 Έτσι λοιπόν με αγνωσία του θελήματος του Θεού στη ζωή του, ο άνθρωπος  δημιουργεί έναν ψεύτικο Θεό σύμφωνα με τις ιδεοληψίες του και τα εσώτερα θέλω του, (π.χ. απορρίπτει τη κόλαση, πιστεύει πως οι καλές πράξεις θα τον πάνε στον ουρανό),  χωρίς αίσθηση ρεαλισμού για το ποιος είναι ο Θεός και  πώς πραγματικά  τον βλέπει! Μοιραίο λάθος και ασυγχώρητο γιατί ο καθρέφτης για το ποιοι πραγματικά είμαστε είναι μόνο ο Λόγος Του Θεού! 

«Ένα τεράστιο έργο σε εξέλιξη»

«Και ο Ιησούς απάντησε σ' αυτούς: Ο Πατέρας μου μέχρι τώρα εργάζεται, και εγώ εργάζομαι».(Ιωάν.5:17).Τη στιγμή αυτή που γράφουμε αυτές τις γραμμές ένα τεράστιο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το κόσμο! Ποιο είναι αυτό; Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! Στην Αφρική ο Κύριος ενεργεί θαυμάσια και εν μέσω διωγμών συνάγει τα πρόβατα Του. Στην Ν. Κορέα Εκκλησίες ευημερούν, αυξάνουν και δοξάζουν τον Κύριο! Στην Αμερική, αθλητές όπως ο Stephen Carry (Νο  1 μπασκετμπολίστας στο κόσμο) ομολογούν δημόσια τον Ιησού Κύριο και εμπνέουν χιλιάδες παιδιά να γνωρίσουν τον Κύριο! Πόσο χρειάζεται η χώρα μας μια γνήσια επιστροφή προς τον Κύριο! Οι πνευματικοί ηγέτες αυτού του τόπου φέρνουν μεγάλη ευθύνη. Η ακριβής ρήση του Κοραή: «Μόνο αν ο Ελληνικός λαός χρησιμοποιήσει ως καταστατικό χάρτη το ευαγγέλιο θέλει σωθεί» είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε! Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Μόνο με μετάνοια και επίγνωση της κατάστασης μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, πίστη στο Λόγο του Θεού και στον Ιησού Χριστό που διακηρύττει:

 «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού.» (Ιωάν.ιδ) 

 

Λουκάς Ποζιός