Τον φετινό Φεβρουάριο, η Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας, προέβη στην απόφαση να δίνει την ευλογία της σε γάμους και σύμφωνα συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό σημαίνει ότι οι ιερείς της δεν επιτρέπεται μεν να τελούν ομόφυλο γάμο, αλλά μπορούν, εφόσον έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης, να κάνουν μια τελετή «ευλογίας» του ζεύγους, καθιστώντας το έτσι αποδεκτό στο σώμα της εκκλ...
Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της Γένεσης έχουμε την περιγραφή της δημιουργίας του κόσμου εκ του μηδενός καθώς είναι γεγραμμένο: «Διά πίστεως εννοούμεν ότι οι αιώνες εκτίθησαν με τον λόγον του Θεού, ώστε τα βλεπόμενα δεν έγειναν εκ φαινομένων.» (...
Ανέκαθεν το θέμα της δημιουργίας του κόσμου έχει απασχολήσει όλους τους ανθρώπους όλων των εποχών. Από τις αρχαίες αντιλήψεις περί κοσμογονίας μέχρι τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις της κοσμολογίας έχουν προταθεί πολλές υποθέσεις.
Πολλές φορές ακούμε να προασπίζεται σθεναρά η πεποίθηση ότι ο μοναδικός τρόπος να ανακαλυφθεί η αλήθεια οποιουδήποτε πράγματος είναι η χρήση των επιστημονικών μεθόδων. Αυτή η αντίληψη ονομάζεται επιστημονισμός και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμ...
Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε με τη χάρη Του Θεού το πώς η διάχυτη αμφισβήτηση όλων των καθιερωμένων και κοινά αποδεκτών αξιών οδηγεί τον σύγχρονο κόσμο σε έναν παραλογισμό και μία σύγχυση όσον αφορά τους ρόλους και την ταυτότητα των δύο φύλων. Μια κοινωνία που προσπάθησε να μείνει ανοικτή στο διαφορετικό αποκλείοντας ηθελημένα τον Ιησού Χριστό· που θεώρησε τις υποδείξεις του Δημιουργού ως δεσμά και όχι ως το μοναδικό δρόμο προς την πραγματική χαρά.
Η εποχή μας διέπεται από τρομακτική σύγχυση. Υπάρχει μία διάχυτη αμφισβήτηση όλων των καθιερωμένων και κοινά αποδεκτών αξιών που οδηγεί τελικά σε έναν παραλογισμό και όχι σε έναν γόνιμο διάλογο, όπως γινόταν στο παρελθόν. Φτάσαμε στο σημείο να τίθεται υπό συζήτηση το τι ορίζεται ως άνθρωπος και αν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ βιολογικού και κοινωνικού φύλου. Ως εκ τούτου, η κοινωνία καλείται να δώσει απαντήσεις σε παράλογα ερωτήματα και να θερίσει εν τέλει αυτό που τόσα χρόνια έσπειρε.
Στο τελείωμα της φετινής θερινής περιόδου, πληροφορηθήκαμε την αποβίωση δύο σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της επιστήμης, και συγκεκριμένα από τον τομέα της αστρονομίας και της αστροφυσικής, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας ήταν Έλληνας. Πρόκειται για τον Αμερικανό Φρανκ Ντρέικ και τον Διονύση Σιμόπουλο που απεβίωσαν στις 2 Σεπτεμβρίου και στις 7 Αυγούστου αντίστοιχα.
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που κλήθηκε να αποσαφηνίσει η επιστήμη είναι η έννοια του χρόνου. Από την αρχαία εποχή χιλιάδες επιστήμονες και φιλόσοφοι αναρωτήθηκαν και προσπάθησαν να ψηλαφίσουν το χρόνο ως φυσικό μέγεθος. Και τα ερωτήματα πάρα πολλά!!!