Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Στη σκιά των πτερύγων Σου (Ψαλμός 63:7)

Πέρασαν δέκα μήνες από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στην κεντρική Κολομβία και που άφησε πίσω του 71 νεκρούς και 5 επιζώντες. Συνολικά στο μοιραίο αεροπλάνο ήταν 76 επιβαίνοντες συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας  Chapecoense Real.

 |  Μηνύματα

Πέρασαν δέκα μήνες από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στην κεντρική Κολομβία και που άφησε πίσω του 71 νεκρούς και 5 επιζώντες. Συνολικά στο μοιραίο αεροπλάνο ήταν 76 επιβαίνοντες συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας  Chapecoense Real.

Μεταξύ των διασωθέντων ο ποδοσφαιριστής Helio Neto που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας του Simone για κάποια γεγονότα που διαδραματίσθηκαν πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης. Η γνωστή ιστοσελίδα “Dail Mail” στις 18 Ιουλίου του 2017 δημοσίευσε την προσωπική εμπειρία του Helio Neto:


«Ένας ποδοσφαιριστής που επέζησε από την τραγωδία του κολομβιανού αεροσκάφους, διάβαζε το εδάφιο της Αγίας Γραφής που έλεγε «κάτω από την σκιά των πτερύγων σου είμαι ασφαλής» λίγο πριν την πτώση του αεροσκάφους. Η Βίβλος που ανήκε στον κεντρικό αμυντικό της Chapecoense, Helio Neto, βρέθηκε στο σημείο που κατέπεσε το αεροπλάνο και στη συνέχεια δόθηκε στη σύζυγο του ποδοσφαιριστή. Η γυναίκα του Neto ανέφερε ότι είναι βαθιά θρησκευόμενος και παίρνει μαζί του τη Βίβλο παντού. Στον Ψαλμό 63 βρέθηκε να έχει τοποθετηθεί ένας σελιδοδείκτης. Ο συγκεκριμένος ψαλμός μιλάει για την ασφάλεια υπό τη σκιά των πτερύγων του Θεού και την ενθύμηση του Θεού στο κρεβάτι τη νύχτα. Ακριβέστερα: «όταν στο κρεβάτι μου σε θυμάμαι, σε σένα μελετώ στις φυλακές της νύχτας. Επειδή, στάθηκες βοήθειά μου, γι’ αυτό, κάτω από τη σκιά των πτερύγων σου θα χαίρω. Η ψυχή μου προσκολλήθηκε πίσω από σένα,·το δεξί σου χέρι με υποστηρίζει». (Ψαλμ. 63: 6-8)


Απόσπασμα βίντεο δείχνει τον δημοσιογράφο Roberto Cabrini στο σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος να βρίσκει το βιβλίο με το όνομα του κατόχου του, σημειωμένο σε εσωτερικό σημείο. Ο ρεπόρτερ φαίνεται να τρέμει καθώς συνειδητοποιεί περί τίνος πρόκειται. Με φωνή που τρέμει διαβάζει το όνομα του κατόχου καθώς πίσω του ξεχωρίζουν τα συντρίμμια. Κομμάτια του αεροσκάφους διακρίνονται στο βάθος της εικόνας και στο τέλος, ο Cabrini φαίνεται να δίνει τη Βίβλο στη σύζυγο του Νέτο, η οποία χαμογελάει καθώς συνειδητοποιεί αυτό που της δόθηκε».


Η λέξη τύχη δεν υπάρχει πουθενά μέσα στη Αγία Γραφή. Ο Κύριος είναι Αυτός που κρατά τη κλειδιά του Άδη και του θανάτου. Ο Neto επέζησε αυτής τραγωδίας για κάποιον λόγο. Προφανώς η μαρτυρία του έχει επηρεάσει πολλούς στο να εκζητήσουν τον Κύριο και άλλους να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο. Σίγουρα, κάτι τέτοια γεγονότα υπενθυμίζουν στον άνθρωπο πόσο πρόσκαιρος είναι. Ο Θεός μιλάει και προσκαλεί κάθε άνθρωπο να προετοιμαστεί για την δική του αναχώρηση. Πόσο σοβαρά πρέπει αυτό να το λάβουμε υπόψιν και να τακτοποιηθούμε ενώπιον του Θεού! Το ότι ζούμε και αναπνέουμε είναι εξαιτίας της χάρης και του ελέους Του. «Είναι έλεος του Κυρίου ότι, δεν συντελεστήκαμε, επειδή δεν έλειψαν οι οικτιρμοί του». (Θρήνοι 3:22)


Ο Κύριος μας πληροφορεί ότι στα χέρια Του είναι οι καιροί μας. Τι ζητάει από το δημιούργημα Του; Απλά να Tον εκζητήσει με όλη του την καρδιά αναλογιζόμενος ότι τόσα χρόνια ζούσε μακριά από Αυτόν «τώρα, όμως, διαμέσου τού Ιησού Χριστού, εσείς που άλλοτε ήσασταν μακριά, γίνατε κοντά διαμέσου τού αίματος του Χριστού» (Εφεσ. 2:13), «δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού» Ρωμ: 3:23, «Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση» (Εβρ. 9:27).
Ο Ιησούς σε καλεί σήμερα να Τον δεχτείς ως Σωτήρα σου. Κανείς δεν γνωρίζει το αύριο. «Σήμερα καιρός ευπρόσδεκτος, σήμερα ημέρα σωτηρίας».


Αναφορά: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4013310/Footballer-survived-Colombian-plane-tragedy-reading-Bible-passage-safe-shadow-wings-crash-emerges-book-found.html


Ο Θεός μου έδωσε άλλη μια ευκαιρία


Απόσπασμα από συνέντευξη του Helio Neto που βρήκαμε στο www.marca.com κατά την περίοδο της αποθεραπείας του:

«Πιστεύω ότι ο Θεός μου έδωσε άλλη μια ευκαιρία να παραμείνω ζωντανός και αποστολή μου είναι να μην Τον απογοητεύσω. Αυτό μου είναι ξεκάθαρο και θα αγωνιστώ για να εκπληρωθεί στη ζωή μου. Πρέπει να επικοινωνώ καθημερινά με το Θεό, γιατί Αυτός βλέπει τα πάντα και Αυτός αποφάσισε να μου δώσει περισσότερο χρόνο ζωής εδώ στη γη (αν και πιστεύω ότι και αυτοί που έφυγαν -στο δυστύχημα- ζουν σε ένα θρόνο δίπλα Του στον ουρανό). Ελπίζω να είμαι πάντα κοντά στο Θεό και το Χριστό και να μπορέσω να εκπληρώσω το έργο μου. Να μπορέσω να εργαστώ το έργο που ο Κύριος άφησε για μένα εδώ στη γη».

Λουκάς Ποζιός