Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Αφιέρωμα στον αδελφό Λεωνίδα Φέγγο

Ήταν Άνοιξη του 1998 όταν κτύπησε το τηλέφωνο. Μία άγνωστη φωνή στην άλλη άκρη: “Ο Κύριος μου είπε να σας στείλω μερικά άρθρα”. “Πολύ ευχαρίστως, περί τίνος πρόκειται;”. “Θα καταλάβετε”, μου απάντησε αινιγματικά.

Ήταν Άνοιξη του 1998 όταν κτύπησε το τηλέφωνο. Μία άγνωστη φωνή στην άλλη άκρη: “Ο Κύριος μου είπε να σας στείλω μερικά άρθρα”. “Πολύ ευχαρίστως, περί τίνος πρόκειται;”. “Θα καταλάβετε”, μου απάντησε αινιγματικά.

Σε λίγες ημέρες ένα αρκετά ευμέγεθες δέμα ήρθε με το ταχυδρομείο. Το άνοιξα με συγκίνηση.. Μέσα υπήρχαν περισσότερα από 20 άρθρα, στα Αγγλικά, σχετικά με τη γνωστή διαμάχη: “Εξέλιξη η Δημιουργία;”.
Απορημένος τα έβαλα σε ένα συρτάρι του γραφείου. Η σκέψη μου πήγε περίπου δέκα χρόνια πίσω. Ήμουνα στο Λονδίνο για μετεκπαίδευση. Τις Κυριακές όταν δεν είχα κάτι άλλο να κάνω επισκεπτόμουν τα μουσεία. Πόσο πληκτική η ζωή χωρίς Χριστό, χωρίς αδέλφια... Μου έλειπε πολύ και η οικογένειά μου. Η Στέλλα, ο Χριστόφορος, ο Δημήτρης. Τότε δεν υπήρχε έστω το skype. Μία έντονη έλξη με έφερνε πολύ συχνά στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας. Δεν με έλκυε τόσο ο τεράστιος αριθμός εκθεμάτων όσο η πτέρυγα του Δαρβίνου. Εκεί υπήρχε μία κέρινη αναπαράσταση του γραφείου του και όλη η πτέρυγα ήταν αφιερωμένη στο να πείσει τον επισκέπτη ότι η εξέλιξη ήταν η μόνη «επιστημονική» εξήγηση για τη προέλευση του ανθρώπου. Τα παραδείγματα στα οποία στηριζόταν η αυθαίρετη και αντιεπιστημονική αυτή δήλωση δεν άντεχαν το παραμικρό έλεγχο. Θυμάμαι ακόμη την απορία μου αλλά και τη βεβαίωση μέσα μου ότι εδώ κρύβεται μία μεγάλη εξαπάτηση.

Μετά από δέκα ημέρες με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός Λούης. “Θέλω να αναλάβεις τη στήλη Χριστιανισμός και επιστήμη, στην εφημερίδα”. “Αδελφέ, να προσευχηθώ και να σας πώ”. Βαρειά η ευθύνη... “Κύριε τι να γράφω;. Το ένα μήνα θα περιγράψω τη καρδιά, στον άλλο τα νεφρά και στον άλλο τους πνεύμονες. Γρήγορα θα στερέψω”.! Σαν να άκουσα τη φωνή Του..! “Σου έχω στείλει υλικό για να αρχίσεις”. Το δέμα με τα άρθρα... Μια βαθειά συγκίνηση μαζί με δέος με κατέλαβαν. Ο Κύριος είναι μαζί μας. Η χάρη Του και το έλεός Του μας ακολουθούν.
Τον Αύγουστο του 1998 το πρώτο άρθρο στην εφημερίδα:ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ. Μέχρι σήμερα (19χρόνια) ο Κύριος δεν μας άφησε.. Ο οφθαλμός Του ήταν επάνω μας.. όπως και του αδελφού Λούη. “Πρόσεχε δύο πράγματα”, μου έλεγε κατ’επανάληψη. “Ποτέ σε κανένα άρθρο, σε καμία εκπομπή να μη λείπει ο σταυρός του Χριστού. Αλλιώς κινδυνεύεις να πέσεις σε ματαιολογία. Και πρόσεχε όχι πάνω από 400 λέξεις το κάθε άρθρο. Θα πέσεις σε φλυαρία και αμαρτία.”

Από 31 Ιανουαρίου 2008 σαν ομάδα πλέον “Χριστιανισμός και Επιστήμη” αρχίσαμε και τις εκπομπές «μη πράττοντες μηδέν εξ αντιζηλίας ή κενοδοξίας, αλλ' εν ταπεινοφροσύνη θεωρούντες αλλήλους υπερέχοντας εαυτών..» (Φιλιππησίους 2:3)/ Πόθος μας θεόδοτος, να διακηρύξουμε παντού ότι η απόλυτη αλήθεια είναι ο Λόγος του Θεού. Όχι δεν «εβαστάσαμεν το βάρος της ημέραςε και τον καύσωνα…(Ματθαίος 20:12), ήταν η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που έδινε και δίνει χάρη και δύναμη.
Ευχαριστούμε το Θεό για τον αδελφό μας Λούη, διότι δεν μας άφησε άνεργους , χαμένες δραχμές μέσα στον οίκο Του Θεού, αλλά μας χρησιμοποίησε στο έργο Του οπλίζοντάς μας με το φρόνημα το ταπεινό που τόσο τον χαρακτήριζε.

Σε λίγο θα ανοίξει και πάλι ο ραδιοφωνικός σταθμός. Ο αδελφός Λούης ποθούσε να δη την πατρίδα μας να ποτίζεται με το Λόγο του Θεού, και να βλαστάνει . Η φυσική του παρουσία μας λείπει, αλλά με το παράδειγμά του τον ακούμε να λέει : “Αύτη είναι η οδός, περιπατείτε εν αυτή”(Ησαϊας 30:21)

 

Ομάδα Χριστιανισμός και Επιστήμη