Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Εμφυτεύματα με Τεχνητή Νοημοσύνη κατά ψυχικών παθήσεων (μέρος 2ο)

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στη καινούργια εξέλιξη στο θέμα των ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων.[1] Πρόκειται για ένα νέο μεγάλο άλμα που επίκειται να γίνει στον τομέα αυτό, καθώς αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν τα πρώτα εγκεφαλικά εμφυτεύματα που θα διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη. Επιδίωξή τους η «αυτόματη» θεραπεία ψυχικών παθήσεων.

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στη καινούργια εξέλιξη στο θέμα των ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων.[1] Πρόκειται για ένα νέο μεγάλο άλμα που επίκειται να γίνει στον τομέα αυτό, καθώς αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν τα πρώτα εγκεφαλικά εμφυτεύματα που θα διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη. Επιδίωξή τους η «αυτόματη» θεραπεία ψυχικών παθήσεων.

Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Πενταγώνου που δήλωσε ότι θέλει να αξιοποιήσει τέτοιου είδους εμφυτεύματα για τη θεραπεία στρατιωτών και βετεράνων πολέμου που πάσχουν από ασθένειες όπως κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.
Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι τα καινοτόμα αυτά εμφυτεύματα θα διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες που καταγράφουν τη νευρωνική δραστηριότητα, και «τρέχουν» αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που όταν κρίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, διεγείρουν τον εγκέφαλο με ηλεκτρικούς παλμούς ώστε να αλλάξουν τα συναισθήματα και, κατά συνέπεια, τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Δηλαδή οι συσκευές αυτές αποφασίζουν μόνες τους για το πότε πρέπει να παρέμβουν στην εγκεφαλική λειτουργία για να την επαναφέρουν σε φυσιολογικά επίπεδα, χρησιμοποιώντας μικρής κλίμακας ηλεκτροσόκ.
Είναι ευνόητο όμως ότι ένα τεχνολογικό μέσον που προσβλέπει στο να παρεμβαίνει στα συναισθήματα και τη συμπεριφορα του ανθρώπου, θα μπορούσε να τον καταστήσει υποχείριο εκείνου που προγραμματίζει τη συγκεκριμένη συσκευή ή και της ίδιας της συσκευής η οποία έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει μόνη της, αφού διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.

Ο αψευδής Λόγος του Θεού, δύο χιλιάδες χρόνια πριν, προφητεύει την έλευση μιας παγκόσμιας δικτατορίας υπό την διακυβέρνηση ενός ηγέτη που θα εναντιωθεί πλήρως σε ό,τι το χριστιανικό, και χαρακτηρίζεται ως αντίχριστος, η θηρίο:
«Και έκαμνε πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους και τους πλουσίους και τους πτωχούς και τους ελευθέρους και τους δούλους, να λάβωσι χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση, ειμή ο έχων το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού». (Αποκ. ιγ:16-17)
Αυτό το χάραγμα, το οποίο θα αναγκάσει ο αντίχριστος όλους τους ανθρώπους να λάβουν, εκτός από την αποκλειστική δυνατότητα συναλλαγών, θα ευθύνεται επιπλέον για την αιώνια απώλεια της ψυχής:
«Και τρίτος άγγελος ηκολούθησεν αυτούς, λέγων μετά φωνής μεγάλης· Όστις προσκυνεί το θηρίον και την εικόνα αυτού και λαμβάνει χάραγμα επί του μετώπου αυτού ή επί της χειρός αυτού, και αυτός θέλει πίει εκ του οίνου του θυμού του Θεού του κεκερασμένου ακράτου εν τω ποτηρίω της οργής αυτού, και θέλει βασανισθή με πυρ και θείον ενώπιον των αγίων αγγέλων και ενώπιον του Αρνίου. Και ο καπνός του βασανισμού αυτών αναβαίνει εις αιώνας αιώνων, και δεν έχουσιν ανάπαυσιν ημέραν και νύκτα όσοι προσκυνούσι το θηρίον και την εικόνα αυτού και όστις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού». (Αποκ. ιδ:9-11)

Φαίνεται λοιπόν ότι όσοι λαμβάνουν το χάραγμα, αυτό έχει μια τέτοια επίδραση πάνω τους ώστε να μην υπάρχει πλέον η δυνατότητα μετάνοιας. Δηλαδή η λήψη του χαράγματος ισοδυναμεί με εκούσια παραχώρηση της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου στον αντίχριστο και κατ’ επέκταση στο Σατανά. Το πώς ακριβώς θα γίνεται ο έλεγχος της θελήσεως δεν το γνωρίζουμε, ούτε μπορούσε κανείς να το διανοηθεί μέσα σε όλους τους αιώνες που μεσολάβησαν από τη συγγραφή του βιβλίου της Αποκάλυψης. Σήμερα όμως, εν έτει 2018, τα νέα τεχνολογικά δεδομένα έρχονται να δηλώσουν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό σε όχι πολύ μακρινό μέλλον.
«Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνωνται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσίς σας.» (Λουκάς κα:28)

Αγαπητοί αναγνώστες, να πάρουμε στερεά απόφαση να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό με όλη μας τη καρδιά και να ετοιμαστούμε, διότι ο Κύριος έρχεται!

«Προσέχετε δε εις εαυτούς μήποτε βαρυνθώσιν αι καρδίαι σας από κραιπάλης και μέθης και μεριμνών βιωτικών, και επέλθη αιφνίδιος εφ’ υμάς η ημέρα εκείνη· διότι ως παγίς θέλει επέλθει επί πάντας τους καθημένους επί πρόσωπον πάσης της γης. Αγρυπνείτε λοιπόν δεόμενοι εν παντί καιρώ, διά να καταξιωθήτε να εκφύγητε πάντα ταύτα τα μέλλοντα να γείνωσι και να σταθήτε έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου» (Λουκάς κα:34-36)!
«Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως. Αμήν, ναι, έρχου, Κύριε Ιησού» (Αποκ. κβ:22).

[1] Αναφορές: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500177286

Ομάδα «Χριστιανισμός και Επιστήμη»