Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Θέλεις να γνωρίσεις τον Θεό

H αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μια ‘‘χριστιανική’’ κοινωνία που δε γνωρίζει το Θεό και δεν έχει διδαχθεί το Χριστιανισμό, όπως τον διδάσκει ο Ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μέσα στη Διαθήκη Του, στο Ευαγγέλιό Του.

 |  Κύριο άρθρο

H αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μια ‘‘χριστιανική’’ κοινωνία που δε γνωρίζει το Θεό και δεν έχει διδαχθεί το Χριστιανισμό, όπως τον διδάσκει ο Ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μέσα στη Διαθήκη Του, στο Ευαγγέλιό Του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πάνε στην εκκλησία, έστω και κάθε Κυριακή, διότι θεωρούν ότι η Κυριακή είναι ημέρα αργίας, για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν. Οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Κυριακή είναι ημέρα του Κυρίου και δεν εργαζόμαστε, για να λατρεύσουμε το Θεό και Πατέρα μας δια Ιησού Χριστού, εν Πνεύματι Αγίω, με προσευχές, ψαλμούς και ύμνους και να ακούσουμε το Λόγο του Θεού. 

Βεβαίως αυτά δε γίνονται πιεστικά και με το ζόρι. Ούτε είναι καλό ο άνθρωπος να αισθάνεται τον εαυτό του υποχρεωμένο και δεσμευμένο να πάει στην εκκλησία και να ζήσει με το Θεό δύο ώρες και να Τον δοξάσει και να Τον υμνήσει. Αυτό γίνεται ευχάριστα όταν γνωρίσει ο άνθρωπος το Θεό και επιζητεί την παρουσία Του και την επικοινωνία μαζί Του.

Με χαρά σηκώνεται το πρωί και προσεύχεται, δοξάζει το Θεό και ετοιμάζεται για να πάει εκεί που κηρύττεται το Ευαγγέλιο, να επικοινωνήσει με τους πιστούς αδερφούς του, να λάβει τη Θεία Κοινωνία και να επιστρέψει στο σπίτι του χαρούμενος και πανευτυχής.

Αν ο άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει το Θεό, κάθε σχέση μαζί Του τη θεωρεί ανιαρή, αγγαρεία και όταν πάει στην εκκλησία, κοιτάει συνέχεια το ρολόι του, περιμένοντας να τελειώσει το μαρτύριό του. Θέλεις να γνωρίσεις το Θεό; Είναι πολύ εύκολο. Άρχισε από σήμερα να διαβάζεις το Ευαγγέλιο και όταν βρίσκεις έστω και λίγη ώρα, πήγαινε στο «ταμείο» σου, κλείσε την πόρτα, γονάτισε και μίλα μαζί του. Προσευχήσου και δόξασέ Τον.

Ξέρεις τι θα γίνει; Θα γνωρίσεις το Θεό, χωρίς να πιεσθείς. Αβίαστα και ελεύθερα. Η σχέση σου με τον Θεό θα γίνει μια πολύ ευχάριστη κοινωνία, που θα σου αποδίδει ευλογημένους καρπούς. Θα επιδιώκεις τη συναναστροφή όχι μόνο με τον Ουράνιο Πατέρα δια Ιησού Χριστού , αλλά και με κάθε αδελφική ψυχή που έχει αποκτήσει την ίδια εμπειρία. Τότε θα λες, σαν τον Δαβίδ: «Ευφράνθην ότε μοι είπον, Ας υπάγωμεν εις τον οίκον του Κυρίου» Ψαλμός ρκβ:1

Πολλές φορές οι χριστιανοί που απέκτησαν την ευλογημένη σχέση με το Θεό, νηστεύουν μια μέρα χωρίς να φάνε και να πιούνε τίποτα και προσεύχονται. Νομίζετε ότι αυτό το κάνουν από θρησκευτικό καθήκον με καταπίεση, σαν αγγαρεία; Αν τους δείτε, όταν τελειώνει η νηστεία και η προσευχή, θα καταλάβετε. Είναι γεμάτοι χαρά και λάμπει το πρόσωπο τους από ευτυχία. Θα έλεγε κανείς ότι όλη μέρα τρώγανε τα καλύτερα φαγητά και πίνανε γλυκό κρασί. Ποιος τους γεμίζει χαρά μετά τη νηστεία όλης της ημέρας; Ο Θεός τον Οποίο γνώρισαν και δόξασαν όλη τη μέρα με νηστεία και προσευχή. Όσοι δεν γνωρίζουν το Θεό, Τον θεωρούν κακό, εκδικητή και οργισμένο εναντίον τους, που τους κυνηγάει για να τους εξοντώσει.

Ας μάθει ο καθένας μας, ότι ο Θεός αγαπάει πολύ  τον άνθρωπο όσο αμαρτωλός και αν είναι και ψάχνει να τον  βρει για να τον σώσει, όπως ένας ποιμένας ψάχνει να βρει το χαμένο του πρόβατο, το οποίο κινδυνεύει και κάποιος λύκος θα το βρει να το κατασπαράξει.

Ο Θεός αγαπάει τον άνθρωπο πάρα πολύ, για αυτό «έδωσε τον Υιόν Του το Μονογενή, δια να μην απολεσθεί πας ο πιστεύων εις Αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον» Ιωάννης γ:16

+ του Λεωνίδα Φέγγου