Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Να δεχθούμε την Αλήθεια του Ευαγγελίου Και την Αγάπη του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός μας προσφέρει την αλήθεια του Ευαγγελίου και την αγάπη Του, για να σωθούμε. Ο Ιησούς Χριστός ονομάζεται "Υιός και Λόγος του Θεού", διότι είναι το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Είναι ο Ίδιος ο Λόγος του Θεού, που φανερώθηκε στον κόσμο, για να γνωρίσει κάθε άνθρωπος όλη την αλήθεια και να ελευθερωθεί από τα δεσμά του ψεύδους και της αμαρτίας.

 |  Κύριο άρθρο
alitheia-evaggeliou

Ο Ιησούς Χριστός μας προσφέρει την αλήθεια του Ευαγγελίου και την αγάπη Του, για να σωθούμε. Ο Ιησούς Χριστός ονομάζεται "Υιός και Λόγος του Θεού", διότι είναι το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Είναι ο Ίδιος ο Λόγος του Θεού, που φανερώθηκε στον κόσμο, για να γνωρίσει κάθε άνθρωπος όλη την αλήθεια και να ελευθερωθεί από τα δεσμά του ψεύδους και της αμαρτίας.

«Εν αρχή ήτο ο Λόγος, και ο Λόγος ήτο παρά το Θεώ, και Θεός ήτο ο Λόγος. Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ. Πάντα δι’ αυτού έγειναν και χωρίς Αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν το οποίον έγεινεν. Εν αυτώ ήτο ζωή, και η ζωή ήτο το φως των ανθρώπων. Και το φως εν τη σκοτία φέγγει, και η σκοτία δεν κατέλαβεν αυτό» Ιωάννης α:1-5. «Και ο Λόγος έγεινε σαρξ, και κατώκησε μεταξύ ημών» Ιωάννης α:14.

Ο Ιησούς Χριστός λοιπόν είναι ο Ίδιος ο Λόγος του Θεού. Κατάλαβε λοιπόν τι σημασία έχει η Διαθήκη του Ιησού Χριστού, το Ευαγγέλιο. Είναι η  αλήθεια. Σε κανένα βιβλίο δε θα μπορέσεις να βρεις όλη την αλήθεια. Την  αλήθεια θα την βρεις μόνο μέσα στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Το Ευαγγέλιο φωτίζει με το άπλετο φως του το σκοτεινό μυαλό του ανθρώπου, την απελπισμένη ψυχή του και το ζοφερό περιβάλλον του. Η αλήθεια του Ευαγγελίου μας λύνει όλα τα προβλήματα και τις απορίες και μας προσανατολίζει στον ταραγμένο και σκοτεινό κόσμο που ζούμε, για να γνωρίζουμε καλά που πηγαίνουμε και που θα καταλήξουμε, σαν άτομα και σαν έθνη.

Ο Ιησούς Χριστός μας έδωσε την αγάπη Του για να μπορέσουμε να σωθούμε και να λυτρωθούμε από την αμαρτία μας. Η αγάπη του Θεού φανερώθηκε επάνω στο σταυρό του Γολγοθά με την προσφορά του Υιού Του του αγαπητού, του Ιησού Χριστού.

Ο  ίδιος ο Ιησούς Χριστός είπε: «Διότι τόσον αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωκεν τον Υιόν Του το Μονογενή, δια να μην απωλεσθή πας ο πιστεύων εις Αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον» Ιωάννης γ:16.

Είναι ανάγκη να δεχθούμε την αλήθεια του Ευαγγελίου και την αγάπη της θυσίας του Ιησού Χριστού για να σωθούμε και να βγούμε από τη σύγχυση και τη θλίψη της αμαρτίας.

Είναι πολύ κρίμα να μην ξέρουμε τι να κάνουμε στη ζωή μας όταν υπάρχει ο Λόγος του Θεού και να μη γνωρίζουμε πώς να συμφιλιωθούμε με το Θεό και Πατέρα, τη στιγμή που ο Ιησούς Χριστός έχει δώσει τον Εαυτό Του επάνω στο σταυρό του Γολγοθά, λύτρο για να μας εξαγοράσει από την αμαρτία.

Όσοι θα πλανηθούν τον καιρό του αντιχρίστου και θα χαθούν βάζοντας το χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο με τον αριθμό 666, θα χαθούν, διότι δε δέχτηκαν την αλήθεια του Ευαγγελίου και την αγάπη του Ιησού Χριστού για να σωθούν.

Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Θεσσαλονικείς για τον αντίχριστο: «Όστις θέλει ελθεί κατ’ ενέργεια του Σατανά, εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους, και εν πάση απάτη της αδικίας, μεταξύ των απολλυμένων, διότι δεν εδέχθησαν την αγάπην την αληθείας δια να σωθώσι» Β΄ Θεσσαλονικείς β:9-10.

Η αγάπη της αλήθειας του Ιησού Χριστού είναι απαραίτητη σήμερα σε κάθε άνθρωπο για να σωθεί και να γλυτώσει από τις αιρέσεις απώλειας, από τις πλάνες, από την αμαρτία του κόσμου και τελικά από τον αντίχριστο. Είναι απαραίτητη για να σωθούμε και να σταθούμε έτοιμοι την ημέρα που θα έλθει ο Ιησούς Χριστός για να κάνει την αρπαγή της εκκλησίας Του.

+ Λεωνίδας Φέγγος