Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Στο νέο έτος το Ευαγγέλιο να κηρυχτεί σε όλο το κόσμο

 

Αυτό χρειάζεται σήμερα όλη η ανθρωπότητα. Το Ευαγγέλιο του Χριστού, για να μπορέσει να βρεί το δρόμο της και να χαρεί τα κατορθώματά της. Πολλά ανακάλυψε, όλες τις ανέσεις τις εξασφάλισε, ο πολιτισμός της εξελίχτηκε,η τεχνολογία της κατέπληξε και όμως η δυστυχία και αυτή μεγάλωσε.

 |  Κύριο άρθρο

 

Αυτό χρειάζεται σήμερα όλη η ανθρωπότητα. Το Ευαγγέλιο του Χριστού, για να μπορέσει να βρεί το δρόμο της και να χαρεί τα κατορθώματά της. Πολλά ανακάλυψε, όλες τις ανέσεις τις εξασφάλισε, ο πολιτισμός της εξελίχτηκε,η τεχνολογία της κατέπληξε και όμως η δυστυχία και αυτή μεγάλωσε.

Οσες εφευρέσεις κι αν γίνουν από δω και πέρα, θα είναι πλεονάσματα, στον πλούτο των κατακτήσεων των λαών. Δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα παρά πάνω από αυτές τις εξυπηρετήσεις που έχει οάνθρωπος.Κι όμως η δυστυχία συνεχίζεται πιο έντονη γιατί εξακολουθεί να υπάρχει:

1) Η βία μέσα στις πόλεις, που προκαλείται από το μίσος των ανθρώπων.

2) Η ανισότητα που κάνει τους ανθρώπους, άλλους να ζητάνε ένα κομμάτι ψωμί και άλλους να κουβαλούν τα δισεκατομμύρια με τα τσουβάλια.

3) Η πονηριά και η απάτη που δημιουργεί καχυποψία στους ανθρώπους, γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον πλησίον τους.

4) Η πορνεία, η μοιχεία και η σαρκολατρεία, που έχει χαλάσει τη ζωή των ανθρώπων και έχει καταστρέψει πολλές οικογένειες με διαζύγια σαν εύκολη λύση.

5) Η μόλυνση των πάντων, του αέρα της γης, της θάλασσας και των νερών που χρησιμοποιούμε, έχει πολλαπλασιάσει τις ασθένειες, γιατί εκείνα που τρώμε είναι λίγο πολύ, δηλητηριασμένα.

6) Οι ταραχές, οι αλληλοσυγκρούσεις και οι απειλές πολέμων κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια, αφού ακόμη και πυρηνικά όπλα, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιός έχει και ποιός δεν έχει.

7) Η συνεχής διαμάχη για την εξασφάλιση της εξουσίας και η μεταχείριση σκληρών λόγων των αντιπάλων και χρήση βίας τελικά κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να εμπιστεύονται τους υπεύθυνους άρχοντες. Ολα αυτά έχουν κάνει τους ανθρώπους αγχώδεις, καχύποπτους, φοβισμένους και δυστυχείς.

Σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη εποχή, η ανθρωπότητα χρειάζεται να ακούσει την πραγματική αλήθεια. Την αλήθεια του Ευαγγελίου. Την αλήθεια που κήρυξε ο Ιησούς Χριστός, δίδαξαν οι απόστολοι και έζησαν οι χριστιανοί. Να γνωρίσουν οι άνθρωποι ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο μικρό αυτό πλανήτη, που λέγεται γη και είναι ένας κόκκος άμμου μέσα στα δις και τρισεκατομμύρια αστέρια.

Υπάρχει ο Θεός που βλέπει τα πάντα, ακούει τα πάντα και καλεί κάθε άνθρωπο να πιστέψει σ'Αυτόν και να μετανοήσει. Ο Θεός που αγαπάει τον άνθρωπο έστειλε στη γη τον Ιησού Χριστό, να πει στους ανθρώπους όλη την αλήθεια και να σταυρωθεί στη δική τους θέση για να τους ελευθερώσει από την αμαρτία. Ο Χριστός σήμερα κηρύττεται σ' όλο τον κόσμο και το ευαγγέλιο Του παίρνει συνεχώς και μεγαλύτερες διαστάσεις και θα κηρυχτεί παντού, γιατί ο Ιδιος θα έρθει να κρίνει "ζώντας και νεκρούς" "και θέλει κηρυχθεί τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη την οικουμένη, προς πάντα τα έθνη και τότε θέλει ελθεί το τέλος" Ματθαίος κδ:14

Επομένως οφείλουν όλοι οι άνθρωποι να πιστέψουν, να μετανοήσουν και να ετοιμαστούν για να Τον συναντήσουν σαν Σωτήρα και Λυτρωτή και όχι σαν κριτή και εκδικητή.

Εμείς οι Ελληνες έχουμε το πολύ σοβαρό πλεονέκτημα, να έχει γραφτεί το Ευαγγέλιο, η Καινή Διαθήκη, στην γλώσσα μας. Επομένως είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να βοηθήσουμε όλους τους λαούς, σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν την αλήθεια του Ευαγγελίου, για να ζήσουν με αυτό και να σωθούν.

Τις θρησκείες τις ξέρουν όλοι οι άνθρωποι και με αυτές τις θρησκείες γίνανε και γίνονται όλα αυτά τα κακά πού είπαμε, και έχουν φθάσει στη δυστυχία. Δεν χρειάζονται οι ψυχές μια από τις τόσες θρησκείες που υπάρχουν και αγωνίζονται να επικρατήσουν. Χρειάζονται την αλήθεια του Ευαγγελίου, να φωτίσει τις καρδιές τους, να τους
φέρει αναγέννηση και Σωτηρία. Να λάβουν ζωή αιώνια, γεμάτη από αγάπη χαρά και ειρήνη. Χρειάζονται τον Χριστό.

Τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, τον πήραν τα έθνη και μάλιστα μας πέρασαν, έγιναν πιο πολιτισμένοι από μας και έχουν πολύ μεγαλύτερες ελευθερίες καιτέλειες δημοκρατίες. Τώρα χρειάζεται να τους πούμε τι λέει ακριβώς το Ευαγγέλιο, που γράφτηκε Ελληνικά, για να δεχτούν όλη την αλήθεια όπως είναι γραμμένη χωρίς προσθέσεις και αφαιρέσεις. Η εντολή που έδωσε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ισχύει βεβαιώς για όλους και για μας τους Ελληνες πολύ περισσότερο:

"Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς και ιδού, εγώ είμαι μεθ'υμών πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος." Ματθαίος κη:19

 

Λ. Φέγγος