Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag

Η πρόσκληση

Παγκράτι. Υμηττού και Φρύνης γωνία, πρωινό Σαββάτου. Ένας κύριος στέκεται στην είσοδο ενός εμπορικού κέντρου και προσπαθεί να μεταφέρει στους συνανθρώπους του «Τα καλά νέα».

 |  Μηνύματα

Παγκράτι. Υμηττού και Φρύνης γωνία, πρωινό Σαββάτου. Ένας κύριος στέκεται στην είσοδο ενός εμπορικού κέντρου και προσπαθεί να μεταφέρει στους συνανθρώπους του «Τα καλά νέα».

- Μία πρόσκληση για εσάς κύριε.
- Τι είναι;
- Μια εφημερίδα που μιλάει για την αγάπη του Χριστού.
- Α…, δε χρειάζεται, εγώ πιστεύω στο Θεό.
- Πιστεύεται στο Χριστό; Έχετε ελπίδα αιωνίου ζωής;
- Πιστεύω με το δικό μου τρόπο. Ο Θεός είναι ο ίδιος για όλους.
- Δηλαδή;
- Το θέμα είναι να κάνεις το καλό, φίλε και όσο μπορείς να βοηθάς τους άλλους, άμα τα κάνεις αυτά είσαι εντάξει. Αυτή είναι η αλήθεια.
- Καλά όλα αυτά, ξέρετε όμως δεν σας δίνουν το δικαίωμα να μπείτε στον ουρανό.
- Ποιος το λέει αυτό;
- Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.
- Ο Χριστός δεν δίδαξε μόνο το καλό;
- Ναι αλλά ήταν ο μόνος που είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού.» (Ιωάν.14:6). Επίσης το ευαγγέλιο λέει ότι «τα καλά έργα δεν είναι σε θέση να σώσουν τον άνθρωπο».
- Α, καλά… σχετικά είναι αυτά. Άνθρωποι δε γράψανε τα ευαγγέλια; Να είσαι καλά φίλε μου….

Ο Θεός σού μιλάει! Τα κύματα της αγάπης Του, έρχονται συνεχώς καταπάνω σου! Μιλάει στο καθένα απ’ τη στιγμή που έρχεται στην ύπαρξη και είναι γεγραμμένο «ότι θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι!» (Α΄ Τιμοθ. 2:4). Ταυτόχρονα όμως κάποιος άλλος, που αποκαλείται «άρχοντας του κόσμου τούτου» (Ιωάν. 12:31) έχει ως αποστολή του να τυφλώνει το νου των ανθρώπων, έτσι ώστε να μην επιλάμψει πάνω τους το φως της αλήθειας του ευαγγελίου! Είναι ο πλανών την οικουμένη όλη» (Αποκ. 10:9). Η μεγαλύτερη επιτυχία του, είναι να πείσει τον άνθρωπο ότι δεν υπάρχει! Αν πάλι δεν το καταφέρει αυτό, έχει άμεσα έτοιμο, το plan «B». «Βεβαίως και υπάρχει Θεός. Όλοι στον ίδιο θεό πιστεύουμε, απλά του δίνουμε διαφορετικό όνομα. Να είσαι καλός, να κάνεις το καλό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Εδώ λοιπόν, είναι που ο άνθρωπος πρέπει να σταθεί και με περισυλλογή να αναρωτηθεί:

«Είναι ο Ιησούς ο Υιός του Θεού του ζώντος;» «Μήπως είναι αλήθεια αυτό που λέει η γραφή ότι ένας είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, άνθρωπος Χριστός Ιησούς» και ότι «δεν υπάρχει άλλο όνομα δια του οποίου μπορούμε να σωθούμε». Είναι δυνατόν ο Θεός να με σώσει, να με κάνει νέο κτίσμα και να πετάξει τις αμαρτίες μου στα βάθη των ωκεανών; Υπάρχει τέτοιος Θεός που με αγαπάει και νοιάζεται πραγματικά για μένα;

«Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;»

Πήγαινε στο δωμάτιο σου. Γονάτισε και μίλησε στον Θεό και ας μην Τον βλέπεις. Αυτός σε βλέπει και σε ακούει. «Θεέ μου υπάρχεις; Είναι αληθινά αυτά τα λόγια που άκουσα για σένα; Δείξε μου Εσύ. Δε μπορεί να με πείσει κανένας άνθρωπος πάρα μόνο Εσύ!»

Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Αληθώς, αληθώς σας λέγω ότι ο ακούων τον λόγον μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν». (Ιωάν. 5:24). Καθώς λοιπόν μετανοώ για τις αμαρτίες μου και πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός πήρε τη θέση μου στο σταυρό του Γολγοθά, τότε ο Πατέρας ο Ουράνιος διενεργεί μέσα μου την αναγέννηση. «Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις κατά το πολύ έλεος αυτού ανεγέννησεν ημάς εις ελπίδα ζώσαν διά της αναστάσεως του Ιησού Χριστού εκ νεκρών» (Α΄ Πέτρ. 1:3), «εάν τις δεν γεννηθή άνωθεν δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού» (Ιωάν. 3:3). Ναι, είναι ένα θαύμα. Είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να ζήσει κάθε άνθρωπος που ταπεινά αναγνωρίζει τις αμαρτίες του και αποδέχεται τον Ιησού ως προσωπικό του Σωτήρα.

Η ζωή είναι ένα ταξίδι που θα τελειώσει μπροστά στο Θεό. Τα χρόνια περνούν, η ζωή λιγοστεύει. Το ευαγγέλιο της χάριτος, πολιορκεί κάθε ψυχή, με σκοπό να τη σώσει από την αμαρτία αφού ο Θεός «δεν θέλει το θάνατο του αμαρτωλού αλλά να επιστρέψει και να ζήσει».

 

Λουκάς Ποζιός