Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας σώσει

Ποιός μπορεί να σώσει τoν άνθρωπο; Όλοι έχουν τη φιλοδοξία να μας σώσουν, μια που έχει αποδειχθεί ότι όλοι έχουν αποτύχει στη σωτηρία του ανθρώπου. Θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμή τους και τη μεγάλη τους ικανότητα για να δοξαστούν. Από τι όμως θέλουμε να μας σώσουν;

 |  Κύριο άρθρο

Ποιός μπορεί να σώσει τoν άνθρωπο; Όλοι έχουν τη φιλοδοξία να μας σώσουν, μια που έχει αποδειχθεί ότι όλοι έχουν αποτύχει στη σωτηρία του ανθρώπου. Θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμή τους και τη μεγάλη τους ικανότητα για να δοξαστούν. Από τι όμως θέλουμε να μας σώσουν;

Μερικοί έχουν κάνει λάθος σ’ αυτό το αντικείμενο. «Θα σας σώσουμε από τους άλλους». Ποιοί είναι οι άλλοι; Οι αντίθετοι από μας, κομμουνιστές, κεφαλαιοκράτες, ιμπεριαλιστές, φασίστες και άλλοι. Στην προσπάθεια να μας σώσουν όλοι αυτοί, μας ξεκολλάνε τα χέρια, τα πόδια, μας βγάζουν τα μάτια και μας εξοντώνουν τελικά και όταν τους το λέμε μας απαντούν ότι ο πόλεμος έχει και θύματα. Αντίθετα, είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη σωτηρίας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κοινωνικής κατάστασης. Έχουμε ανάγκη να έρθουμε σε ένα πραγματικό Σωτήρα που θα μας σώσει πραγματικά. Όταν υπάρχει ένας Σωτήρας περιττεύουν οι “σωτήρες”, διότι όπου υπάρχουν “σωτήρες” σημαίνει ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Κάποτε για τη φυματίωση υπήρχαν εκατοντάδες φάρμακα διαφημιζόμενα με μεγάλα γράμματα και ενθουσιώδη αισιοδοξία έως ότου ανακαλύφθηκε η στρεπτομυκίνη, που πραγματικά θεράπευε και τότε εξαφανίστηκαν όλα τα ψευτοφάρμακα.

Σήμερα πρέπει να γνωρίσουμε τον Σωτήρα μας που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος Σωτήρας. Ο Ιησούς Χριστός είναι έτοιμος να μας σώσει από το τέλμα της αμαρτίας που μας έχει μπερδέψει και μας έχει εξαρτήσει από τη δική της εξουσία και δύναμη κι εμείς ανήμποροι δεν μπορούμε να ελευθερωθούμε. Ένα τσιγάρο, μικρό πάθος, με μεγάλη καταστροφή στον οργανισμό μας και δεν μπορούμε να το κόψουμε. Μίση θανάσιμα, εκδικήσεις, φόβοι, άγχος, κατάθλιψη, εφιάλτες, διαστροφές, φόνοι και τόσα άλλα κακά από τα οποία υποφέρει πραγματικά η ανθρωπότητα. Χρειάζεται ένας αληθινός Σωτήρας για να ελευθερώσει και να σώσει.

Σήμερα δεν κινδυνεύουμε, ούτε υποφέρουμε καθημερινά τόσο, από τους σεισμούς, τις αρρώστιες και την πείνα όσο από τους συνανθρώπους μας, αρχίζοντας από τους μεγάλους πλανητάρχες μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο. Οι μεγάλοι πλανητάρχες, όταν κάνουν κακό, το κάνουν σε μεγάλη έκταση. Σκορπούν τον πόνο, άλλοτε τους αποκλεισμούς και άλλοτε την αδικία. Οι καθημερινοί συγκάτοικοί μας καιροφυλακτούν να βρουν το σπίτι μας έρημο για να μπουν μέσα να αρπάξουν ότι μπορούν και οι ληστές με ένα όπλο στο χέρι αναγκάζουν τους ανθρώπους να τους δώσουν ότι έχουν και εν ανάγκη, υπάρχει ο κίνδυνος, να τους σκοτώσουν κιόλας.

Οι συγγενείς απομακρύνονται, οι “φίλοι” καιροφυλαχτούν και όλοι είναι μέσα στην αμαρτία, γεμάτοι κακία και μίσος. «Και επειδή θα πληθυνθεί η αμαρτία, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθεί» Ματθαίος κδ:14. Έτσι μας είπε ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός ότι θα συμβεί στις έσχατες ημέρες. Κανείς δεν αγαπάει κανέναν με ειλικρίνεια. Δεν υπάρχει σε κανέναν η αγάπη που γράφει το Ευαγγέλιο, «…εκ καθαράς καρδίας, συνειδήσεως αγαθής και πίστεως ανυποκρίτου» Τιμ. Α΄ α:5. Όλοι προσποιούνται ότι αγαπούν και μάλιστα πολλές φορές φανερώνουν μια ψεύτικη ευγένεια και άφθονη κολακεία για να κρύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα. Μόνο τα παιδιά του Θεού, τα γνήσια και πραγματικά έχουν την αγάπη του Χριστού στην καρδιά τους και πλησιάζουν κάθε άνθρωπο με σκοπό να του φέρουν την καλή αγγελία ότι, ο Χριστός σταυρώθηκε για αυτούς πάνω στο Σταυρό του Γολγοθά για να μην απολεσθούν, αλλά να έχουν ζωή αιώνια. Βεβαίως οι μη πιστοί τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία και τους κατηγορούν ότι κάποιο συμφέρον θα έχουν για να τους καλούν να έρθουν στο Χριστό.

Είμαστε στις έσχατες ημέρες και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας πληροφόρησε ότι οι άνθρωποι θα είναι όπως τον καιρό του Νώε και του Λωτ, «Τρώγοντες, πίνοντες, νυμφεύοντες, νυμφευόμενοι, αγοράζοντες, πωλούντες, φυτεύοντες, οικοδομούντες». Θα τρώνε, θα πίνουν, θα δημιουργούν κτίσματα και θα παντρεύονται και θα ξεπαντρεύονται και θα ξαναπαντρεύονται, αφήνοντας θύματα και τα ίδια τους τα παιδιά.

Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας σώσει.

του Λεωνίδα Φέγγου