Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Μας περιμένει η αιωνιότητα

Όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε γιορτή και με κάθε ευκαιρία εύχονται ο ένας στον άλλο, «χρόνια πολλά». Το «χρόνια πολλά» είναι μια καλή ευχή, αν και στερεότυπη. Είναι η καλύτερη ευχή για την παρούσα ανάγκη.

 |  Κύριο άρθρο

Όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε γιορτή και με κάθε ευκαιρία εύχονται ο ένας στον άλλο, «χρόνια πολλά». Το «χρόνια πολλά» είναι μια καλή ευχή, αν και στερεότυπη. Είναι η καλύτερη ευχή για την παρούσα ανάγκη.

Στα γενέθλια εύχονται «να τα εκατοστίσεις». Πάντως και τα πενήντα και τα εκατό περνάνε πολύ γρήγορα και ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τη σκληρή πραγματικότητα. Ετοιμάζεται για το αιώνιο ταξίδι του, είτε το θέλει είτε όχι. Βεβαίως κανείς δεν θέλει να πεθάνει, όσο χρονών κι αν είναι. Αυτό συμβαίνει διότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος από το Θεό, για την αιωνιότητα.

Σε κάποιο βιβλίο ενός διαιτολόγου διάβασα ότι το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο να ζήσει 150 χρόνια. Προτρέπει, λοιπόν, τους αναγνώστες του να προσέξουν τη δίαιτά τους, για να εξαντλήσουν αυτή τη δυνατότητα. Όχι τσιγάρο, όχι αλκοόλ, όχι αλάτι, όχι ξενύχτια, όχι πολυφαγία και πολλά τέτοια προτείνει ο καλός διαιτολόγος. Συνιστά φρούτα και λαχανικά και φέρνει ως παράδειγμα τα μεγάλα ζώα, όπως τα βουβάλια, τον ελέφαντα, το ρινόκερο κλπ που τρώνε μόνο χόρτα και όμως αποκτούν μεγάλη σωματική διάπλαση και τεράστια δύναμη. Ο άνθρωπος, όμως, δεν έχει το έντερο των ζώων, που είναι πολύ μακρύτερο από το ανθρώπινο. Ένα ζώο τρώγοντας μεγάλες ποσότητες χόρτων, παίρνει την βιταμίνη C που χρειάζεται. Ο άνθρωπος όμως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Θεός έφτιαξε για τον άνθρωπο τα εσπεριδοειδή. Πορτοκάλια, λεμόνια κ.α., τα οποία είναι αποθήκες βιταμίνης C. Με ένα, λοιπόν, λεμόνι στο φαγητό του παίρνει όλη τη δόση της βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός του. «Κύριε, τα πάντα εν σοφία εποίησας, έργα των χειρών Σου είναι οι ουρανοί», γράφει ο Δαβίδ στους ψαλμούς.

Πόσα χρόνια θέλεις να ζήσεις; Ογδόντα, ενενήντα, εκατό; Όσα και να ζήσουμε θα περάσουν και έρχεται και κάποια στιγμή που το θεωρούμε και περιττό να προσευχόμαστε για τη θεραπεία μας. Έως πότε θα μας θεραπεύει και θα παρατείνει τη ζωή μας; Δεν θα πεθάνουμε ποτέ;

Ο Ιησούς Χριστός, όμως, φέρνοντας την καλή αγγελία απ’ τον ουρανό, μας δήλωσε: «Ο ακούων τον λόγον μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με, έχει ζωήν αιώνιον και εις κρίσιν δεν έρχεται αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν». Ο Ιησούς Χριστός μας υπόσχεται μια αιώνια ζωή στην ουράνια Βασιλεία Του. Όταν λέει αιώνια ζωή, δεν εννοεί μία ζωή γεμάτη βάσανα, πόνο, θλίψη, αλλά μία ζωή γεμάτη χαρά και αγαλλίαση. Ο απ. Παύλος γράφει ότι «η Βασιλεία του Θεού, δεν είναι βρώσις και πόσις, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω». Μια ζωή χωρίς θάνατο, χωρίς πόνους, χωρίς αδικίες, βάσανα δάκρυα και αγωνίες.

Όσα χρόνια κι αν ζήσουμε πάνω σ’ αυτή τη γη θα περάσουν κι ότι σχέδια κι αν κάνουμε, θα διακοπούν. Θα τα διακόψει η ασθένεια και ο θάνατος.

Η αιώνια ζωή είναι η πραγματική λύση του προβλήματος. Η κατάργηση του θανάτου, καταργεί τα νεκροταφεία, τα γραφεία τελετών και όλα τα συναφή. Η κατάργηση των ασθενειών καταργεί τα νοσοκομεία, τους γιατρούς, τα φάρμακα και όλα τα αναγκαία τώρα. Η κατάργηση της θλίψης, της αγωνίας και του άγχους, καταργεί τα ψυχιατρεία, τους ψυχιάτρους, τα ψυχοφάρμακα.

Χρόνια πολλά; Όχι. «Ζωήν αιώνιον έδωκεν εις ημάς ο Θεός».

Λεωνίδας Φέγγος