Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Πρέπει να επιστρέψουμε στην Πρώτη Αποστολική Εκκλησία

H πρώτη Αποστολική εκκλησία άρχισε από την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν ο Απόστολος Πέτρος με τους έντεκα στάθηκε και ύψωσε τη φωνή του και κήρυξε τον Λόγο του Θεού. Πράξεις β:14

 |  Κύριο άρθρο

H πρώτη Αποστολική εκκλησία άρχισε από την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν ο Απόστολος Πέτρος με τους έντεκα στάθηκε και ύψωσε τη φωνή του και κήρυξε τον Λόγο του Θεού. Πράξεις β:14

«Μετανοήσατε και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος.» Πράξεις β:38.Τρείς χιλιάδες ψυχές πίστεψαν εκείνη την ημέρα και βαπτίσθηκαν στο νερό. Πράξεις β:41.

Οι τρεις χιλιάδες αυτές ψυχές ήταν η πρώτη Αποστολική εκκλησία και είχε χαρακτηριστικά: 

«Ενέμενον εν τη διδαχή των αποστόλων και εν τη κοινωνία και εν τη κλάση του άρτου και εν ταις προσευχές.» Πράξεις β:42, «Κατέλαβε δε πάσαν ψυχήν φόβος και πολλά τεράστια και σημεία εγίνοντο δια των αποστόλων.» Πράξεις β:43, «Του δε πλήθους των πιστευσάντων η καρδία και η ψυχή ήτο μία και ουδέ εις έλεγεν ότι είναι εαυτού τι εκ των υπαρχόντων αυτού, αλλά είχον τα πάντα κοινά.» Πράξεις δ:32, «Επειδή ουδέ ήτο τις μεταξύ αυτών ενδεής.» Πράξεις δ:34.

Όσοι, λοιπόν θέλουμε να ανήκουμε ή να αποτελούμε την πρώτη Αποστολική εκκλησία, πρέπει να ξεκινήσουμε από το σταυρό του Γολγοθά να πάρουμε τη συγχώρηση των αμαρτιών μας δια της μετανοίας και εξομολογήσεως των αμαρτιών μας στο Σωτήρα και Λυτρωτή μας τον Ιησού Χριστό. 

Να πάμε στο ανώγειο της Ιερουσαλήμ και να περιμένουμε να λάβουμε τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, όπως περίμεναν και έλαβαν οι 120. «Και επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας, καθώς το Πνεύμα έδιδεν εις αυτούς να λαλώσι.» Πράξεις β:4.

Τελικά πρέπει να έχουμε το Χριστό αρχηγό μας και την Καινή Διαθήκη καταστατικό μας, αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια γνήσια και αποστολική εκκλησία και να δούμε τα θαύματα του Χριστού, που είδε η πρώτη εκκλησία.

Το να προσπαθούμε να κάνουμε το Ευαγγέλιο να συμφωνήσει με το καταστατικό της εκκλησίας μας είναι μια πλάνη που μπορεί να οφείλεται σε φανατισμό για την εκκλησία μας ή ακόμη σε συμφέροντα που όσοι τα έχουν δεν μπορούν ποτέ να δεχτούν την αλήθεια. «Η καρδία των δεν είναι ευθεία» και ευρίσκονται «εις χολήν πικρίας και δεσμόν αδικίας.» Πράξεις η:20-24.

Λεωνίδας Φέγγος