Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Γιατί δεν επιστρέφεις; γιατί δε σηκώνεσαι;

Είπε ο Θεός στον Ιερεμία να πει στο λαό Του: «Και θέλεις ειπεί προς αυτούς, Ούτω λέγει ο Κύριος, Εάν τις πέση, δεν σηκόνεται; Εάν τις εκκλίνη, δεν θέλει επιστρέψει;» Ιερεμίας η:4.

 |  Κύριο άρθρο

Είπε ο Θεός στον Ιερεμία να πει στο λαό Του: «Και θέλεις ειπεί προς αυτούς, Ούτω λέγει ο Κύριος, Εάν τις πέση, δεν σηκόνεται; Εάν τις εκκλίνη, δεν θέλει επιστρέψει;» Ιερεμίας η:4.

Πόσο απλά και πετυχημένα μιλάει ο Θεός στον άνθρωπο! Έπεσες; Γιατί δε σηκώνεσαι; Πλανήθηκες; Γιατί δε γυρίζεις πίσω; Έπεσες στην αμαρτία, μπλέχτηκες σε κυκλώματα ανομίας, έχασες τα πάντα; Το ερώτημα του Θεού είναι απλό. Γιατί δε σηκώνεσαι; Σκόνταψες και έπεσες. Θα μείνεις πεσμένος εκεί που έπεσες, αφού έχεις τη δυνατότητα να σηκωθείς; Δε μπορείς, παρά θα σπεύσεις να σηκωθείς, να ξεσκονίσεις τα ρούχα σου και να συνεχίσεις την πορεία σου.

Ο Θεός ο οποίος ρωτάει τον άνθρωπο, το θεωρεί πολύ εύκολο και μάλιστα απορεί, γιατί κάθεσαι πεσμένος, απογοητευμένος, θλιμμένος και απελπισμένος. Το ίδιο συμβαίνει όταν έγινε και ξέφυγες από την ορθή οδό και ανακαλύπτεις ότι έκανες λάθος, πλανήθηκες. Γιατί δεν επιστρέφεις πίσω από την αρχή; Γιατί δεν αρχίζεις την ημέρα σου με τον Ιησού Χριστό; Να ξεκινήσεις μια νέα ζωή με το Σωτήρα Ιησού Χριστό και οδηγό το Πνεύμα το Άγιο, έχοντας για καταστατικό το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Τότε η ζωή σου θα γεμίσει με χαρά και ευλογία. Θα περπατάς σταθερά και σίγουρα με πίστη και με πλήρη γνώση ότι είσαι στην ορθή οδό, που καταλήγει οπωσδήποτε στην αιώνια ζωή, και μάλιστα ευτυχισμένος.

Μην απελπίζεσαι, δεν είσαι άχρηστος. Δεν έχει σημασία, αν έπεσες, αν πλανήθηκες, αν απέτυχες. Με το Χριστό θα τα πετύχεις όλα. Σήκω επάνω και ξεκίνα. Ο Θεός θα είναι μαζί σου. Και αν κανείς δε σε αγαπάει και δε σε θέλει, ο Χριστός όμως σε αγαπάει πολύ, σε θέλει και σε καλεί να πας κοντά Του για να σε αναπαύσει. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός φωνάζει σε όλους τους ανθρώπους: «Έλθετε προς Με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και Εγώ θέλω σας αναπαύσει» Ματθαίος ια:28. Ο Χριστός σε θεωρεί μια αιώνια προσωπικότητα που η αξία σου είναι μεγαλύτερη από όση αξίζει ο κόσμος όλος. Ο Ίδιος είπε: «Τι ωφελείται άνθρωπος, εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή; Ή τι θέλει δώσει άνθρωπος εις ανταλλαγήν της ψυχής αυτού;» Ματθαίος ιστ:26. Κανέναν άνθρωπο δεν βλέπει ο Θεός σαν μάζα. Τον βλέπει σαν μια μεγάλη προσωπικότητα, σαν "ψυχή ζώσα". Οι διακηρύξεις του Θεού για σένα είναι γραμμένες μέσα στην Αγία Γραφή: «Σε κάλεσα με το όνομά σου, Εμού είσαι», «Επί των παλαμών Μου σε εζωγράφισα» Ησαιας μγ:1, μθ:16.

Η αγάπη του Θεού φαίνεται πόσο μεγάλη είναι από την θυσία που έκανε. «Εδωκε τον Υιόν Του τον Μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις Αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον» Ιωάννης γ:16. Ο άνθρωπος που δέχεται το Χριστό, αποκτάει ελπίδα. Σηκώνεται από την απελπισία του, επιστρέφει πίσω και αρχίζει πλέον μια νέα ζωή από μία νέα αφετηρία, από το σταυρό του Γολγοθά. Εκεί που ο Χριστός πλήρωσε όλες τις αμαρτίες μας, τα λάθη μας και τις αποτυχίες μας ακόμη και τις αρρώστιες μας.

Λ. Φέγγος