Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Θέλεις να γνωρίσεις το Χριστό;

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια άρνηση μέσα τους για το Θεό. «Ποιος Θεός;» λένε.

 |  Κύριο άρθρο

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια άρνηση μέσα τους για το Θεό. «Ποιος Θεός;» λένε.

Ο Θεός που δημιούργησε τον ουρανό, τη γη και όλες τις υπάρξεις που βρίσκονται πάνω στη γη. Ο Θεός που έστειλε τον Ιησού Χριστό από τον ουρανό για να μας βρει και να μας διδάξει όλη την αλήθεια, ώστε να μην ψηλαφούμε μέσα στο σκοτάδι σαν τυφλοί. Ο Θεός που μας αγάπησε τόσο πολύ, «ώστε έδωκε τον Υιόν Αυτού το Μονογενή να σταυρωθεί για να μην απολεσθεί πας ο πιστεύων εις Αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον».

Αυτόν τον Θεό θέλεις να Τον γνωρίσεις; Τον Υιόν Του τον Ιησού Χριστό το Σωτήρα του κόσμου, θέλεις να Τον γνωρίσεις;

Εκατομμύρια νέοι μάρτυρες του Χριστού ομολογούν ότι Τον γνώρισαν και άλλαξε η ζωή τους. Τους γέμισε αγάπη, χαρά, ειρήνη, τους θεράπευσε από αρρώστιες, όχι μόνο τις ψυχολογικές, αλλά και τις σωματικές. Άλλοι ομολογούν πως τους αποτοξίνωσε και τους ελευθέρωσε από το αλκοόλ, από το τσιγάρο, από τα ναρκωτικά, από τη χαρτοπαιξία, από τη σαρκικότητα και διάφορες φοβερές διαστροφές.

Όλοι δηλώνουν ότι από τότε που γνώρισαν το Χριστό, άρχισε μια νέα ζωή γεμάτη ευλογία και δημιουργικότητα και από τότε γνωρίζουν γιατί ζουν και πού θα τελειώσουν, στην αιώνια ζωή, στην αιώνια κληρονομιά και παντοτινή ευτυχία. Όλοι έχουν την απορία: «Πώς θα γνωρίσω το Χριστό;» Ο φύλακας των Φιλίππων ρώτησε τον απόστολο Παύλο: «Τι πρέπει να κάμω διά να σωθώ;»

Την ημέρα της Πεντηκοστής με το κήρυγμα του απόστολου Πέτρου ήλθε εις κατάνυξιν η καρδία αυτών και ρώτησαν: «Τι πρέπει να κάμωμεν άνδρες αδελφοί;»

Στην πρώτη περίπτωση ο απόστολος Παύλος απάντησε: «Πίστευσον εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν και θέλεις σωθεί συ και ο οίκος σου» Πράξεις ιστ:30,31. Στη δεύτερη περίπτωση ο απόστολος Πέτρος απάντησε: «Μετανοήσατε (αφού επιστεύσατε), και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος». Πράξεις β:37,38

Επειδή πολλοί δεν έχουν ακούσει και δεν έχουν καταλάβει πως μπορούν να γνωρίσουν το Χριστό, αν θέλουν να Τον γνωρίσουν, θα κάνουν δυο απλά πράγματα. Πρώτα να αρχίσουν να διαβάζουν το Ευαγγέλιο κάθε μέρα, την Καινή Διαθήκη του Ιησού Χριστού. Όχι οποιαδήποτε θρησκευτικά βιβλία, αλλά το Λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο. Και δεύτερον όταν έχουν ευκαιρία να γονατίσουν λίγο και να μιλήσουν δυο λόγια στο Θεό, δια Ιησού Χριστού.

Ο Ίδιος ο Χριστός θα φροντίσει για σένα και θα έλθει να σε βρει. Θα φανερωθεί και θα σου αποκαλυφθεί. Διότι ο Θεός δεν ανακαλύπτεται με μέσα επιστημονικά και με πειράματα, αλλά αποκαλύπτεται σε όποιον άνθρωπο Τον θέλει και Τον επικαλείται. «Και πας όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θέλει σωθή». Πράξεις β:21
Ζήτησε τον Ιησού Χριστό και θα σου φανερωθεί. Άρχισε να διαβάζεις το Ευαγγέλιο και να προσεύχεσαι και θα δεις τι θα γίνει στη ζωή σου.

Ο Ησαΐας γράφει: «Ζητείτε τον Κύριον, ενόσω δύναται να ευρεθή, επικαλείσθε Αυτόν ενόσω είναι πλησίον». Ησαΐας νε:6

Είναι αλήθεια ότι δεν θα μπορούμε πάντοτε, να γνωρίσουμε το Χριστό, διότι ο καιρός περνάει και η ευκαιρία χάνεται. «Νυν καιρός ευπρόσδεκτος, νυν ημέρα σωτηρίας».

Το αύριο δεν είναι δικό μας, διότι δε γνωρίζουμε τίποτα για το μέλλον της ζωής μας και για την πορεία του σώματός μας και όταν δεν έχουμε διδαχθεί τον αλήθεια του Ευαγγελίου, είμαστε σαν «απολωλότα πρόβατα», μη έχοντα ποιμένα.
Άρχισε από σήμερα να διαβάζεις το Ευαγγέλιο και γονάτιζε όταν έχεις ευκαιρία στο δωμάτιό σου και μίλα στο Θεό και Πατέρα να σου αποκαλύψει τον Ιησού Χριστό.

Λεωνίδας Φέγγος