Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ποιόν περιμένεις; το Χριστό ή τον αντίχριστο;

Όλοι κάποιον περιμένουν να τους λύσει τα προβλήματα, να τους βοηθήσει και πραγματικά να τους σώσει. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για να εφαρμόσουν τη νέα τάξη πραγμάτων, διότι πιστεύουν (εν τη αφελεία τους βεβαίως) ότι θα φτιάξουν ένα νέο κόσμο, ευτυχισμένο και χαρούμενο, με επάρκεια αγαθών και χωρίς πολέμους και ταραχές.

 |  Κύριο άρθρο

Όλοι κάποιον περιμένουν να τους λύσει τα προβλήματα, να τους βοηθήσει και πραγματικά να τους σώσει. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για να εφαρμόσουν τη νέα τάξη πραγμάτων, διότι πιστεύουν (εν τη αφελεία τους βεβαίως) ότι θα φτιάξουν ένα νέο κόσμο, ευτυχισμένο και χαρούμενο, με επάρκεια αγαθών και χωρίς πολέμους και ταραχές.

Νέος κόσμος και νέα τάξη πραγμάτων δε γίνεται με παλαιούς ανθρώπους.

Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός εξήγησε: «Ουδείς βάλλει επίρραμα αγνάφου πανίου επί ιμάτιον παλαιόν, διότι αφαιρεί το αναπλήρωμα αυτού από του ιματίου και γίνεται σχίσμα χειρότερον. Ουδέ βάλλουσιν οίνον νέον εις ασκούς παλαιούς, ειδεμή σχίζονται οι ασκοί και ο οίνος εκχέεται και οι ασκοί φθείρονται, αλλά βάλλουσι οίνον νέον εις ασκούς νέους και αμφότερα διατηρούνται». Ματθαίος θ:16,17

Το νέο μπάλωμα σε παλιό κοστούμι και το νέο κρασί σε παλιούς ασκούς δε γίνεται.
Νέα τάξη πραγμάτων με μια ωραία κοινωνία, που να συγκατοικεί «εν ομονοία» δε γίνεται με ανθρώπους παλαιούς με καρδιά γεμάτη κακία, μίσος, πορνεία, μοιχεία και δίψα για πλουτισμό και δόξα. Χρειάζονται νέες καρδιές, γεμάτες με τον καρπό του Αγίου Πνεύματος για να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνία αγάπης, χαράς και ειρήνης.
Βεβαίως αυτός που υπόσχεται πολλά είναι ο αντίχριστος και αυτοί που περιμένουν πολλά είναι οι άπιστοι και ασεβείς οι οποίοι δε δέχθηκαν την αγάπη του Χριστού για να σωθούν και να γίνουν νέοι άνθρωποι.

Ο αντίχριστος θα έλθει. Οι άνθρωποι θα ενθουσιαστούν και θα τον εξυψώσουν, αλλά γρήγορα θα απογοητευθούν και θα απελπιστούν, διότι θα δουν τις προσδοκίες τους να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.
Θα διαπιστώσουν ότι το σύστημα άλλαξε, αλλά οι άνθρωποι έμειναν οι ίδιοι.
Ο διάβολος δεν έφυγε από ανάμεσά τους και θα δημιουργεί συνεχώς νέα αστέρια εγκλήματος, διαστροφής, μίσους και πονηρίας. Πολλοί επαγγέλθηκαν αλλαγή, δεν μπόρεσαν όμως να την φέρουν, διότι οι καρδιές των ανθρώπων έμειναν ίδιες και η ζωή τους γεμάτη από τις ίδιες επιδιώξεις.

Ο Μόνος που υπόσχεται και μπορεί να κάνει μια νέα κατάσταση πραγμάτων και νέα κοινωνία, είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Ιησούς Χριστός έχει αρχίσει να αλλάζει πρώτα τις καρδιές και να ετοιμάζει μια βασιλεία αιώνια στην οποία θα υπάρχει «δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά εν Πνεύματι Αγίω».

Στο Νικόδημο ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός εξήγησε: «Εάν τις δε γεννηθή άνωθεν δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού» και στη συνέχεια του εξήγησε ότι δεν εννοεί να ξαναγεννηθεί το σώμα, αλλά το Πνεύμα, ο εσωτερικός άνθρωπος και του διευκρίνισε: «Εάν τις δε γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δε δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού». (βλ. Ιωάννης γ΄)

Αν δεν αναγεννηθεί ο άνθρωπος με το Λόγο του Θεού και το Άγιο Πνεύμα, δεν μπορεί να λάβει μέρος στη βασιλεία του Θεού που ετοιμάζει ο Ιησούς Χριστός. Μετά την αλλαγή της καρδιάς και της ψυχής του ανθρώπου, ο Κύριος είναι έτοιμος να μας δώσει ένα νέο σώμα άφθαρτο και αθάνατο και στη συνέχεια να κάνει νέους ουρανούς και νέα γη «εν οις δικαιοσύνη κατοικεί».

Στη βασιλεία του Χριστού δε θα υπάρχει δυστυχία, διότι «θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος, ούτε κραυγή, ούτε πόνος, δε θέλουσι υπάρχει πλέον, διότι τα πρώτα παρήλθον». Αποκάλυψη κα:4

Ποιον περιμένεις το Χριστό ή τον αντίχριστο; Αν θέλεις το Χριστό, ζήτησέ Τον σήμερα και δήλωσέ Του ότι Τον πιστεύεις και Τον αγαπάς.

 

Λεωνίδας Φέγγος