Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Γεννήθηκε ο Σωτήρας του κόσμου. Εσύ σώθηκες;

Μεγάλες και πολλές εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται τα Χριστούγεννα, όταν εορτάζεται διεθνώς η γέννηση του Ιησού Χριστού, του Σωτήρα του κόσμου. Δεν υπάρχει χώρα, πόλη και χωριό, που να μην εκδηλώνει τη χαρά του με ωραίους στολισμούς και χριστουγεννιάτικους ύμνους κατά την επέτειο της γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

 |  Κύριο άρθρο

Μεγάλες και πολλές εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται τα Χριστούγεννα, όταν εορτάζεται διεθνώς η γέννηση του Ιησού Χριστού, του Σωτήρα του κόσμου. Δεν υπάρχει χώρα, πόλη και χωριό, που να μην εκδηλώνει τη χαρά του με ωραίους στολισμούς και χριστουγεννιάτικους ύμνους κατά την επέτειο της γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

Εδέσματα ειδικά και γλυκά της εποχής με τσουρέκια και χριστόψωμα, συμπληρώνουν την ωραία ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Όλοι γνωρίζουν, γιατί γιορτάζουν και όλοι το ομολογούν: “Γεννήθηκε ο Σωτήρας του κόσμου, ο Χριστός”.

Γεννήθηκε θαυματουργικά από την παρθένο Μαρία, σε ένα περιβάλλον φτωχών ποιμένων και τοποθετήθηκε σε μια φάτνη. Όλος ο ουρανός κινητοποιήθηκε και άγγελοι έψαλλαν το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί της ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία».

Το γεγονός είχε προφητευθεί από πολλούς προφήτες, εκατοντάδες χρόνια πριν από τη γέννησή Του. Ο Ησαΐας έγραφε 750 χρόνια πριν: «Ιδού η παρθένος θέλει συλλάβει και θέλει γεννήσει υιόν, και θέλουσι καλέσει το όνομα αυτού, Εμμανουήλ». Ησαΐας ζ:14

Ο Μιχαίας έγραφε που θα γεννηθεί, 550 χρόνια πριν: «Και συ Βηθλεέμ, γη Ιούδα, δεν είσαι ουδόλως ελαχίστη μεταξύ των ηγεμόνων του Ιούδα, διότι εκ σου θέλει εξέλθει ηγούμενος όστις θέλει ποιμάνει τον λαόν μου Ισραήλ». Ματθαίος β:6

Ο Σωτήρας του κόσμου γεννήθηκε, και όλοι γιορτάζουμε. Εσύ σώθηκες; Τη γέννησή Του τη γιόρτασες, τη Σωτηρία που έφερε στον κόσμο, την έλαβες;

Ο Ιησούς Χριστός ήλθε στον κόσμο φως του κόσμου, για να φέρει την αλήθεια που είναι το Ευαγγέλιο και να σταυρωθεί επάνω στο σταυρό του Γολγοθά για να μας απαλλάξει από την ενοχή της αμαρτίας και να μας δώσει ζωή αιώνια.

Ο Ιωάννης ο ευαγγελιστής γράφει στο Ευαγγέλιό Του: «Διότι και ο νόμος εδόθη διά του Μωϋσέως, η δε χάρις και η αλήθεια έγεινε διά Ιησού Χριστού» Ιωάννης α:17. Ο Κύριός μας λοιπόν Ιησούς Χριστός ήλθε στον κόσμο για να δώσει τη χάρη με την οποία σωζόμαστε και να μας φανερώσει την αλήθεια που είναι το Ευαγγέλιο. «Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον» Εφεσίους β:8. Όλοι πρέπει να πάρουμε αυτό το μεγάλο δώρο που μας χαρίζει ο γεννηθείς Βασιλέας των αιώνων, ο Ιησούς Χριστός, τη Σωτηρία μας.

Ο καιρός περνάει. Χριστούγεννα έχουμε γιορτάσει πολλά και δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα άλλα θα γιορτάσουμε. Το ερώτημα όμως είναι ένα: Πότε θα σωθούμε; Πότε θα πάμε στο Χριστό να λάβουμε τη σωτηρία; Χρειαζόμαστε πολλά ακόμη “Χριστούγεννα”, για να μας ξυπνήσουν και να αποφασίσουμε να δώσουμε την καρδιά μας στο Χριστό;

Κάποτε ο Ιερεμίας φώναζε στους Ισραηλίτες: «Παρήλθεν ο θερισμός, ετελείωσε το θέρος και ημείς δεν εσώθημεν» Ιερεμιας η:20. Μη γένοιτο, κάποια μέρα να το πούμε κι εμείς αυτό που είπε ο Ιερεμίας στους Ισραηλίτες.

 

+ Λεωνίδας Φέγγος