Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Το Ευαγγέλιο είναι «Δύναμις Θεού»

Διότι δεν αισχύνομαι το Ευαγγέλιον του Χριστού, επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα, Ιουδαίον τε πρώτον και Ελληνα, διότι δι’ αυτού αποκαλύπτεται η δικαιοσύνη του Θεού εκ πίστεως εις πίστιν, καθώς είναι γεγραμμένον: «ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως» (Ρωμαίους α:16). Έτσι αξιώνει το Πνεύμα το Άγιο δια του αποστόλου Παύλου.

 |  Κύριο άρθρο

Διότι δεν αισχύνομαι το Ευαγγέλιον του Χριστού, επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα, Ιουδαίον τε πρώτον και Ελληνα, διότι δι’ αυτού αποκαλύπτεται η δικαιοσύνη του Θεού εκ πίστεως εις πίστιν, καθώς είναι γεγραμμένον: «ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως» (Ρωμαίους α:16). Έτσι αξιώνει το Πνεύμα το Άγιο δια του αποστόλου Παύλου.

Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι δύναμη. Δύναμη Θεού για να οδηγηθεί ο άνθρωπος στη Σωτηρία, και ο Ιουδαίος που είχε το νόμο του Μωυσή, και ο Έλληνας που είχε τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό. Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαβάζουν το Ευαγγέλιο και αναπαύονται στη σωτηρία του Ιησού Χριστού, λαβαίνοντες ζωή και δύναμη. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε: «Οι λόγοι τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, είναι Πνεύμα και ζωή». Ιωάννης στ:63

Το Ευαγγέλιο όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε και δεν έγινε ένα απλό ιστορικό βιβλίο, κατάλληλο μόνο για το Μουσείο, αλλά σήμερα είναι ο μόνος απαραίτητος Οδηγός για τη ζωή τού κάθε ανθρώπου, που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και δεν γνωρίζει πού βρίσκεται και ποιο δρόμο να ακολουθήσει. Αυτό το αποδεικνύει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον όλων των εθνών για το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Από κανένα άλλο βιβλίο δεν μπορούν να μάθουν το ρόλο που θα παίξει το χάραγμα με τον κωδικό αριθμό 666. Μόνο το Ευαγγέλιο γράφει την καταπληκτική αυτή προφητεία, κατατοπίζει τους ανθρώπους και τους καθιστά προσεκτικούς να μην ενδώσουν στις πιέσεις του Αντίχριστου. (βλ. Αποκάλυψις ιγ:16-18)

Το Ευαγγέλιο μιλάει προφητικά για τα σημεία των εσχάτων ημερών, τα οποία, όσοι τα βλέπουν σήμερα να γίνονται και να επιτείνονται, χάνουν την ψυχραιμία τους και τους πιάνει πανικός. «Οι άνθρωποι θέλουσι αποψυχεί εκ του φόβου και της προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένη» Λουκάς κα:26. Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού μας καθησυχάζει και μας ενθαρρύνει: «Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνονται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσίς σας» Λουκάς κα:28. Έτσι, ενώ οι άνθρωποι, που έχουν άγνοια του Ευαγγελίου, κατέχονται από πανικό και απαισιοδοξία από αυτά που συμβαίνουν σήμερα, οι άνθρωποι που διαβάζουν το Ευαγγέλιο, είναι γεμάτοι αισιοδοξία και ευτυχία, διότι πλησιάζει η απολύτρωσή τους.

Το Ευαγγέλιο έχει ένα ωραίο χαρακτηριστικό προνόμιο για μας τους Έλληνες. Γράφτηκε στην Ελληνική γλώσσα και από το Ελληνικό κείμενο μεταφράστηκε στις γλώσσες όλων των χωρών και φυλών του κόσμου. Φυσικό είναι να δημιουργείται σε όλους τους ανθρώπους όλων των εθνών, που διαβάζουν το Ευαγγέλιο στη γλώσσα τους, η απορία σε ορισμένα τουλάχιστον σημεία, αν έτσι το γράφει το αρχικό κείμενο στην Ελληνική γλώσσα. Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλη ευθύνη ενώπιον του Θεού και είμαστε υποχρεωμένοι σε όλους τους ανθρώπους, όλων των εθνών, να τους πούμε ποια είναι η ορθή διδασκαλία του Ευαγγελίου, για να μην αγωνίζονται μάταια και ακολουθούν διδαχές, που ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν δίδαξε, ούτε να προσπαθούν να κάνουν πράγματα τα οποία ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ποτέ δεν ζήτησε.

Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, η Διαθήκη Του σε όλους τους ανθρώπους είναι σήμερα η μόνη πηγή δύναμης για τη Σωτηρία τους.

 

+ του Λεωνίδα Φέγγου