Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ο Θεός σε Αγαπά και Θέλει να σε Σώσει

Δεν ξέρω αν πιστεύεις στο Θεό ή όχι, αν τον βρίζεις ή τον δοξάζεις, αν είσαι δίκαιος ή άδικος, αν φοβάσαι το Θεό ή δεν τον φοβάσαι, αν είσαι πολύ αμαρτωλός ή λίγο. Εκείνο που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι ο Θεός σε αγαπάει και θέλει να σε σώσει. Να σε σώσει από όλα τα δεινά του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

 |  Κύριο άρθρο

Δεν ξέρω αν πιστεύεις στο Θεό ή όχι, αν τον βρίζεις ή τον δοξάζεις, αν είσαι δίκαιος ή άδικος, αν φοβάσαι το Θεό ή δεν τον φοβάσαι, αν είσαι πολύ αμαρτωλός ή λίγο. Εκείνο που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι ο Θεός σε αγαπάει και θέλει να σε σώσει. Να σε σώσει από όλα τα δεινά του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Να σε σώσει από το αμαρτωλό σου παρελθόν, που πολλές φορές σου προκαλεί θλίψη και στεναχώρια όταν το θυμάσαι. «Εξήλειψα ως πυκνή ομίχλη τας αμαρτίας σου και ως νέφος τας παραβάσεις σου». Να σε ελευθερώσει από κάθε δεσμό, που σε κρατάει αιχμάλωτο και μάλιστα δεμένο στην ανομία και να σου εξασφαλίσει μία αιώνια ζωή και απολύτρωση από τα δεινά του μέλλοντος.

Ο Θεός δεν σε αγαπάει γιατί εσύ τον αγαπάς και είσαι αναμάρτητος: «Αλλά ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπη εις ημάς, διότι, ενώ εμείς είμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανε υπέρ ημών, πολλώ μάλλον λοιπόν, αφού εδικαιώθημεν τώρα διά του αίματος αυτού, θέλομεν σωθεί από της οργής δι’ αυτού» Ρωμαίους ε’ 8. Εμείς τον βρίζαμε, τον αποδοκιμάζαμε, αμαρτάναμε υπερήφανα και επιδεικτικά, αλλά ο Χριστός είχε ήδη πεθάνει για μας επάνω στο Σταυρό του Γολγοθά, για να μας σώσει.

Όταν λοιπόν λέω ότι ο Θεός σε αγαπάει και θέλει να σε σώσει, δεν είναι ένα σύνθημα παρηγορητικό, αλλά μία αλήθεια του Ευαγγελίου. Το Ευαγγέλιο λέγεται έτσι, γιατί φέρνει στον άνθρωπο τον απελπισμένο, την καλή αγγελία. Το Ευαγγέλιο δεν είναι ένα βιβλίο που σου παραγγέλνει να γίνεις καλός άνθρωπος με διάφορες σκληρές εντολές και δοκιμασίες, όπως ήταν ο νόμος του Μωυσή, που έδινε ένα κατάλογο εντολών και απειλούσε με θάνατο όποιον δεν τις έπραττε. Ο Θεός που σε αγαπάει, προσφέρει τη Σωτηρία σε σένα, τη θεραπεία, την ελευθερία από το άγχος, τη θλίψη και τη φοβία και σου υπόσχεται να είναι μαζί σου μέχρι το τέλος της ζωής και σε όλη την αιωνιότητα.

Οι 10 εντολές δεν είναι Ευαγγέλιο, ούτε ο νόμος του Μωυσή. Η υγιεινή διατροφή δεν είναι Ευαγγέλιο. Το Ευαγγέλιο είναι η προσφορά του Θεού προς τον άνθρωπο, δεν είναι απαίτηση ούτε αντάλλαγμα. «Διότι τόσον αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απωλεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον» Ιωάννης γ’ 16. Ο Θεός δεν ζητάει τίποτα από σένα για να σε σώσει. Ούτε χρήματα, ούτε προσφορές, ούτε υπάρχοντα. Ούτε Τον ενδιαφέρει αν εσύ αδιαφορούσες ή Τον έβριζες ή Τον απόφευγες μέχρι τώρα γιατί νόμιζες ότι είναι Θεός της κρίσεως και της οργής, που όποιος τον πλησιάζει παθαίνει πολλά. Οι Φαρισαίοι είχαν  αυτό το πνεύμα της κρίσεως και της κατακρίσεως σύμφωνα με το νόμο του Μωυσή. Ο Χριστός έχει το πνεύμα της Χάριτος και της αγάπης της αλήθειας. Την ώρα που οι Φαρισαίοι ήταν έτοιμοι να λιθοβολήσουν τη γυναίκα, που ήδη συνέλαβαν «επ’ αυτοφώρω μοιχευομένη», ο Ιησούς Χριστός, που ζητούσαν την έγκρισή Του για να αρχίσουν τον λιθοβολισμό, τους είπε: «’Οστις από εσάς είναι αναμάρτητος, πρώτος σας ρίψει τον λίθον επ’ αυτήν» Ιωάννης η’ 7. Κανείς δεν τόλμησε. Όλοι έφυγαν πετώντας τις πέτρες που κρατούσαν, «υπό της συνειδήσεως ελεγχόμενοι». Η γυναίκα γλίτωσε. Ο Χριστός αφού την έσωσε από τα χέρια των Φαρισαίων της είπε: «Γύναι που είναι εκείνοι οι κατήγοροι σου; Δεν σε καταδίκασε ουδείς; Και εκείνη είπε. Ουδείς Κύριε. Και ο Ιησούς είπε προς αυτήν, ουδέ εγώ σε καταδικάζω, ύπαγε και στο εξής μη αμάρτανε» Ιωάννης η’ 10-11. Έτσι φέρεται ο Χριστός σε κάθε καταδικασμένο και φταίχτη, γιατί αγαπάει τον αμαρτωλό άνθρωπο και γι’ αυτό θυσιάστηκε επάνω στο Σταυρό του Γολγοθά, για να τον σώσει.

Όπως είσαι και ευρίσκεσαι, με όλες σου τις αμαρτίες και τις αποτυχίες και τις απογοητεύσεις, έλα στο Χριστό. Να είσαι βέβαιος ότι και αν κανείς δεν σε αγαπάει, Εκείνος σε αγαπάει και θέλει να σε σώσει.

 

 

Λεωνίδας Φέγγος