Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ο Ιησούς Χριστός σε Αγαπάει και σε Αναζητάει

Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού, που έλαβε δούλου μορφή δια της παρθένου Μαρίας, καλεί κάθε άνθρωπο να πάει κοντά Του.

 |  Κύριο άρθρο

Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού, που έλαβε δούλου μορφή δια της παρθένου Μαρίας, καλεί κάθε άνθρωπο να πάει κοντά Του.

Ο ευαγγελιστής Ιωάννης στο Ευαγγέλιό του, περιγράφει το μεγάλο γεγονός πολύ καθαρά: «Εν αρχή ήτο ο Λόγος, και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ, και Θεός ήτο ο Λόγος. Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ. Πάντα δι’ αυτού έγειναν, και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν. Εν αυτώ ήτο ζωή, και η ζωή ήτο το φως των ανθρώπων. Και το φως εν τη σκοτία φέγγει και η σκοτία δεν κατέλαβεν αυτό.». Ιωάννης α:1-5

Αυτός ήταν ο Ιησούς Χριστός πριν έρθει στη γη για να μας μιλήσει και να μας χαρίσει τη Σωτηρία δια της σταυρώσεώς Του και της Αναστάσεώς Του. Και συνεχίζει ο Ιωάννης στο 14 εδάφιο για να μας δώσει ολοκληρωμένη την αποστολή Του: «Και ο Λόγος έγινε σάρξ, και κατώκησε μεταξύ ημών». Ιωάννης α:14.

Σε όλο το Ευαγγέλιο, στην Καινή Διαθήκη, βλέπουμε να γράφει για τον Ιησού Χριστό τις εκφράσεις «ήρθε στον κόσμο», «έδωκε ο Θεός», «με απέστειλε ο Πατήρ». Αυτές οι εκφράσεις φανερώνουν την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, την αποστολή του Ιησού Χριστού και τη μεγάλη θυσία Του. Ο Ιησούς Χριστός σε αγαπάει. Μας αγαπάει όλους και μας θέλει κοντά Του. Ψάχνει να βρει κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην άγνοια, στη σύγχυση, στην ταλαιπωρία, στη θλίψη και στην αμαρτία, βασανιζόμενος και προβληματιζόμενος. Αναζητάει τον άνθρωπο όπως ένας βοσκός που έχασε ένα από τα εκατό πρόβατά του, «εωσού εύρει αυτό», όπως ο ίδιος είπε στην παραβολή. Όταν ο Ζακχαίος τον αναζήτησε και τον βρήκε, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είπε στο τέλος της συνάντησής τους: «ότι σήμερον έγινε Σωτηρία εις τον οίκον τούτον, καθότι και αυτός υιός του Αβραάμ είναι. Διότι ο Υιός του ανθρώπου ήλθε να ζητήση και να σώση το απολωλός». Λουκάς ιθ:9-10. Ο Ζακχαίος αναζητούσε το Χριστό και ο Χριστός ήρθε να ζητήσει και να βρει τον Ζακχαίο. Στην Καινή Διαθήκη βλέπουμε πολλούς αμαρτωλούς να τους αναζητάει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και πολλούς να αναζητούν τον Ιησού Χριστό. Ποτέ δεν αρνήθηκε σε κανέναν άνθρωπο να τον δεχτεί, να τον σώσει, να τον θεραπεύσει και να λύσει το πρόβλημα του.

Ο Νικόδημος τον αναζήτησε κρυφά τη νύχτα, ο εκατόνταρχος τον ζήτησε δημόσια για το δούλο του, η Συροφοίνισσα για την κόρη της, ο αρχισυνάγωγος για το θυγάτριόν του που έπνεε τα λοίσθια. Οι Έλληνες τον αναζήτησαν ειδικώς και είπαν στο Φίλιππο: «Κύριε θέλουμε να ίδωμεν τον Ιησού». Ιωάννης ιθ:20-21. Όλοι πήραν τη σωτηρία τους και τη θεραπεία τους. Όλοι τον γνώρισαν και σώθηκαν. Τη Σαμαρείτισσα την περίμενε στο πηγάδι του Ιακώβ για να της μιλήσει, να της αποκαλυφθεί και να τη σώσει. Τον Πέτρο και τον Ανδρέα, καθώς και τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο που ήταν ψαράδες, πέρασε από τη δουλειά τους και τους κάλεσε να Τον ακολουθήσουν και αυτοί «αφήσαντες άπαντα ακολούθησαν Αυτόν». Τον Λευί, τον επιλεγόμενο Ματθαίο που έγραψε το Ευαγγέλιο, τον επισκέφθηκε στο τελώνιό του και τον κάλεσε, λέγοντάς του: «ακολούθει μοι». Όλοι αυτοί έγιναν παιδιά του Θεού και απόλαυσαν ένα μεγάλο και ευλογημένο τέλος της επίγειας ζωής τους, αιώνια χαρά και ευτυχία.

Σήμερα, και μάλιστα «τις έσχατες ημέρες» που ζούμε, το Ευαγγέλιο κηρύσσεται σε εκατοντάδες χώρες, όπως το είχε αναγγείλει ο ίδιος ο κύριος Ιησούς Χριστός: «και θέλει κηρυχθεί τούτο το Ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος». Ματθαίος κδ:4

Ο Χριστός σε αγαπάει και σε αναζητάει σε κάθε βήμα της ζωής σου. Θέλει να σε βοηθήσει να Τον γνωρίσεις και να έχει μαζί σου μία πλήρη επικοινωνία. Πάρε το Ευαγγέλιό Του, άρχισε να το διαβάζεις και κάποια στιγμή γονάτισε μπροστά Του και ζήτησέ Τον, να μιλήσεις μαζί Tου.

 

+ του Λεωνίδα Φέγγου