Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Όταν έρθει ο Χριστός θα βρει την πίστη σε σένα;

Ο Χριστός θα έρθει γρήγορα στη γη, γιατί δεν μπορεί τίποτα να διορθωθεί, ούτε να τακτοποιηθεί, ώστε η ζωή μας να γίνει ευτυχισμένη και χαρούμενη και πάνω από όλα ασφαλής, αν δεν έρθει ο Χριστός.

 |  Κύριο άρθρο
road-faith

Ο Χριστός θα έρθει γρήγορα στη γη, γιατί δεν μπορεί τίποτα να διορθωθεί, ούτε να τακτοποιηθεί, ώστε η ζωή μας να γίνει ευτυχισμένη και χαρούμενη και πάνω από όλα ασφαλής, αν δεν έρθει ο Χριστός.

Πολύ αδικία υπάρχει στον κόσμο. Οι δυνατοί εκμεταλλεύονται τους αδυνάτους. Οι μεγάλοι καταπιέζουν τους μικρούς. Επάνω που διορθώνεται μια κατάσταση, δημιουργείται μια άλλη. Μόλις τελειώνει ένας πόλεμος, ξεσπάει ένας άλλος. Οι πονηροί σού κάνουν κακό και κρύβονται. Οι εκβιαστές σε καταδυναστεύουν με το γάντι. Όλοι κοιτάζουν πώς θα εξασφαλίσουν τον εαυτό τους και δεν τους ενδιαφέρει τι θα πάθουν οι άλλοι. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός λέει στη παραβολή του άδικου δικαστή, που τον Θεό δεν φοβότανε και άνθρωπο δεν ντρεπότανε, αλλά για να μην τον ενοχλεί η χήρα που του χτυπούσε την πόρτα συνέχεια, της εκδίκασε την δίκη. Λουκάς ιη΄1-7.

«Ο δε Θεός δεν θέλει κάμει την εκδίκησιν  των εκλεκτών αυτού, των βοώντων προς αυτόν ημέραν και νύκταν αν και μακροθυμεί δια αυτούς; Σας λέγω ότι θέλει κάμει την εκδίκησιν αυτών ταχέως. Πλην ο Υιός του ανθρώπου όταν έρθει, άραγε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;» Λουκάς ιη΄ 7-9

Αλήθεια είναι ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να τραυματιστεί και να εξαλειφθεί η πίστη στον Θεό και στον Σωτήρα Ιησού Χριστό. Τα μέσα είναι με το μέρος των απίστων. Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, βιβλία, εφημερίδες, πύραυλοι, τανκς, κανόνια, πυρηνικά οπλοστάσια. Συνέχεια προπαγανδίζουν ενάντια στην πίστη του Χριστού. Όπου μπορούν ειρωνεύονται και όσο μπορούν διασύρουν την πίστη του Χριστού με έργα θεατρικά και κινηματογραφικά.

Όμως η πίστη του Χριστού δεν διαγράφεται με μια μονοκονδυλιά. Γιατί ο Χριστός είναι αληθινός και πιστός σε αυτά που λέει μέσα στην διαθήκη Του και ο ερχομός Του είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός, αφού όλα όσα είπε πριν 2000 χρόνια, τα παρακολουθούμε πως εκπληρώνονται με κάθε λεπτομέρεια. Αν σου στείλουν μια κλήση για να δικαστείς για κάποια υπόθεση, μπορεί εσύ να τη σκίσεις. Το δικαστήριο δε θα γίνει; Θα αποφύγεις την δίκη; Αν ήταν έτσι η αλήθεια, όχι μόνο τις κλήσεις, αλλά και τα εντάλματα της εφορίας θα σκίζαμε και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - ΟΤΕ, θα σκίζαμε και θα γλυτώναμε. Όμως δεν είναι έτσι. Η απιστία δεν καταργεί την πίστη του Χριστού. Η προπαγάνδα του υλισμού δεν μπορεί να κάνει τον Θεό να κατέβει από τον θρόνο Tου. Το δικαστήριο θα γίνει.

Σε σένα όταν έρθει ο Χριστός, θα βρει την πίστη; Εκατομμύρια άνθρωποι θα Tον περιμένουν με πίστη επάνω στη γη. Εσύ θα Tον περιμένεις με πίστη; Αν χάσεις την πίστη σου, θα είναι μια επιτυχία του Σατανά να σε πλανήσει και να σε ρίξει στην ανομία. «Γίνου πιστός μέχρι θανάτου και θέλω σοι δώσει τον στέφανον της ζωής» Αποκάλυψη β΄10

Αν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ή τραυματίζεται η πίστη σου, ζήτα σήμερα από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό να σε διαβεβαιώσει όπως ζήτησε και ο Θωμάς και βεβαιώθηκε.

Και «μη γίνου άπιστος αλλά πιστός» Ιωάννης κ΄27

+ του Λεωνίδα Φέγγου