Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Καλή Χρονιά με Αλλαγμένη Ζωή

Μπήκαμε στο νέο έτος και όλοι ευχόμαστε υγεία και ευτυχία. Φυσικά, ο ερχομός ενός έτους, δε μπορεί να αλλάξει σε τίποτα, όλα τα προηγούμενα. Οι συνθήκες δεν αλλάζουν, τα δεδομένα της ζωής μας παραμένουν τα ίδια.

 |  Κύριο άρθρο
νέος χρόνος 2023

Μπήκαμε στο νέο έτος και όλοι ευχόμαστε υγεία και ευτυχία. Φυσικά, ο ερχομός ενός έτους, δε μπορεί να αλλάξει σε τίποτα, όλα τα προηγούμενα. Οι συνθήκες δεν αλλάζουν, τα δεδομένα της ζωής μας παραμένουν τα ίδια.

Και όμως, κάτι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξει, ο ίδιος μας ο εαυτός. Εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε. Τότε θα μπορέσουμε να πούμε σαν τον απόστολο Παύλο, «ιδού τα πάντα έγιναν νέα». Η αλλαγή της ζωής μας θα μας κάνει να ζούμε και να ζήσουμε ένα νέο έτος, τελείως διαφορετικό από αυτά που ζήσαμε μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα λέγαμε, κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα. Όταν  γίνουμε «νέα κτίσματα», όταν αλλάξει η ζωή μας με το φως του Ευαγγελίου, θα λέμε, κάθε πέρσι καλά και κάθε φέτος καλύτερα.

Τι πρέπει να αλλάξει; Πρώτα από όλα πρέπει να δεχτούμε τον Ιησού Χριστό ως προσωπικό μας Σωτήρα και το Ευαγγέλιό Του σαν καταστατικό μας. Να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε στον κόσμο αυτό μόνοι μας, αλλά υπάρχει για μας ο Ουράνιος Πατέρας μας, ο οποίος έστειλε στον κόσμο αυτό τον μονάκριβο Υιό Του, για να μας μιλήσει για όλα αυτά που δεν έχουμε δει και όμως είναι πραγματικότητα. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας δίδαξε: «Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα, υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι να σας παραλάβω δια να είσθε όπου είμαι και Εγώ» Ιωάννης ιδ΄1. Πάντα μιλούσε για την αιώνια βασιλεία και καλούσε κάθε άνθρωπο να μετανοήσει, να πιστέψει και να ακολουθήσει το Ευαγγέλιο Του.

Πόσες αλήθειες δεν μας αποκαλύπτει το Ευαγγέλιο του Χριστού! Χρειάζεται, όμως, να το μελετήσουμε προσεκτικά και τότε όλες αυτές οι αλήθειες θα μας αποκαλυφθούν, έτσι ώστε, τελικά όλα να αλλάξουν στη ζωή μας. Η πίστη, λοιπόν, στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιό Του, είναι η πρώτη απαραίτητη αλλαγή που πρέπει να γίνει στον κάθε άνθρωπο για να βρει το δρόμο της αλήθειας και να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές που δίνει και παίρνει για το νέο έτος. Η υγεία, η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η ευλογία και το κάθε αγαθό, έρχονται από τον Ουράνιο Πατέρα μας.

Το δεύτερο που πρέπει να μάθουμε, είναι ότι είμαστε άνθρωποι «εις πολλά πταίοντες άπαντες» Ιάκωβος γ΄1. Όταν γνωρίσουμε αυτή τη μεγάλη αλήθεια, τότε δε θα μας φταίει κανείς στη ζωή μας, ούτε η γυναίκα μας, ούτε τα παιδιά μας, ούτε κανείς άλλος. Εμείς φταίμε, εγώ φταίω. Όταν κάνω την παράβαση, δε θα ψάχνω να βρω ποιός μου φταίει. Εγώ φταίω που την έκανα. Ποτέ να μην πούμε ότι «η Εύα με απάτησε, ο όφις με απάτησε», όπως είπαν και οι πρωτόπλαστοι. Η αλήθεια αυτή μας οδηγεί στη διόρθωση των οδών μας και των πράξεών μας και ζητάμε από το Θεό συγχώρηση, επικαλούμενοι τη θυσία που έκανε ο Ιησούς Χριστός για κάθε έναν που πιστεύει εις Αυτόν.

Για ποιόν λόγο ψάχνουμε αλλού; Όταν ο άνθρωπος πιστέψει και βαπτισθεί, θα σωθεί. Τότε όλα αρχίζουν να αλλάζουν στη ζωή του και να γίνονται νέα. Δεν έχει, πλέον, ανάγκη να ακούει «κούφιες» και απραγματοποίητες από ανθρώπους ευχές, αλλά έχει την ευλογία του Πατέρα Θεού, του Υιού Του Ιησού Χριστού και του Πνεύματος του Αγίου.

+ του Λεωνίδα Φέγγου