Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ο Ιησούς σε αγαπάει και σε καλεί κοντά Του

Aν κανένας στον κόσμο δεν μας αγαπάει, πράγμα απίθανο, διότι υπάρχει η μάνα μας η οποία με όλα τα ελαττώματά μας δεν παύει ποτέ να μας αγαπάει, ο Ιησούς Χριστός μας αγαπάει και μας θέλει κοντά Του ακόμα πιο πολύ κι από τη μάνα μας.

 |  Κύριο άρθρο
Ο Ιησούς χριστός σε αγαπά

Aν κανένας στον κόσμο δεν μας αγαπάει, πράγμα απίθανο, διότι υπάρχει η μάνα μας η οποία με όλα τα ελαττώματά μας δεν παύει ποτέ να μας αγαπάει, ο Ιησούς Χριστός μας αγαπάει και μας θέλει κοντά Του ακόμα πιο πολύ κι από τη μάνα μας.

Γράφει στον Ησαΐα: «Δύναται γυνή να λησμονήση το θηλάζον βρέφος αυτής, ώστε να μη ελεήση το τέκνον της κοιλίας αυτής; Αλλά και αν αύται λησμονήσωσιν, εγώ όμως δεν θέλω σε λησμονήσει. Ιδού, επί των παλαμών μου σε εζωγράφισα.» Ησαΐας μθ:15,16.

Η αλήθεια είναι ότι όταν οι γονείς μάθουν ότι το παιδί τους έπεσε στα ναρκωτικά, δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να το διώξουν από το σπίτι ή να το βοηθήσουν όσο μπορούν; Αν θέλετε τη γνώμη μου σας λέω. Ποτέ μη διώχνετε το παιδί σας από το σπίτι σας και μη το αποξενώνετε από την αγάπη σας. Αν το αποξενώσετε, σίγουρα θα χαθεί μέσα στο χάος και θα τσακιστεί μέσα στον γκρεμό. Ακολουθείστε το παράδειγμα του Σωτήρα μας Χριστού. Δεχτείτε το παιδί κοντά σας. Αγωνιστείτε μαζί του να απαλλαγεί από τα ναρκωτικά. Θα υποφέρετε βέβαια και θα ξοδευτείτε, αλλά η πιθανότητα να σώσετε το παιδί σας είναι πολύ μεγαλύτερη από το να το διώξετε.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός καλούσε όλους τους αμαρτωλούς κοντά Του και έτρωγε μαζί τους, συνομιλούσε τόσο πολύ που οι εχθροί Του, έλεγαν κατηγορώντας Τον: «Αυτός είναι φίλος των αμαρτωλών.» Ο Κύριος έδωσε την πιο κατηγορηματική απάντηση: «Δεν έχουσι χρείαν ιατρού οι υγιαίνοντες, αλλά οι πάσχοντες». Καλούσε όλους τους ταλαιπωρημένους: «Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι κι Εγώ θα σας αναπαύσω.» Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μόνος που μας αγαπάει χωρίς προσχήματα, χωρίς καμία υστεροβουλία, χωρίς κανένα συμφέρον.

Γνωρίζει ότι είμαστε αμαρτωλοί και πολλές φορές κάνουμε τα ίδια αμαρτήματα για τα οποία μετανοήσαμε και του ζητήσαμε συγχώρεση. Πολλές φορές φοβόμαστε την οργή Του και περιμένουμε κάτι κακό να συμβεί στη ζωή μας. Αντί όμως να μας συμβεί κάτι κακό, βελτιώνεται η υγεία μας, προχωρούμε στη δουλειά μας, έρχονται πολλά καλά στη ζωή μας. Τι συμβαίνει; Δεν οργίστηκε ο Χριστός εναντίον μας; Δεν θα μας κάνει κανένα κακό; Όχι μόνο δεν μας έρχεται κανένα κακό, αλλά μας έρχεται και κάτι καλό. «Δεν ήρθα στον κόσμο για να απολέσω, αλλά για να σώσω»

Όσες φορές Τον ζητούμε και όποια ώρα Τον θέλουμε, Τον βρίσκουμε. Και μας ακούει και είναι έτοιμος να μας βοηθήσει. Απαντάει σε όλους; Δοκίμασε και θα αποκτήσεις μαζί Του την εμπειρία της αγάπης Του. Στο σταυρό πέθανε και για τις δικές σου αμαρτίες. Δεν κάνει καμία εξαίρεση. Όπως ο ήλιος ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς, έτσι και ο Ιησούς Χριστός, ήλθε στον κόσμο για κάθε άνθρωπο και σώζει κάθε αμαρτωλό.

Κάποτε ένας αμαρτωλός λεπρός τον πλησίασε και του είπε: «Κύριε αν θέλεις δύνασαι να με θεραπεύσεις.» Ο Ιησούς Χριστός του απάντησε αμέσως. «Θέλω, καθαρίσθητι.» Αυτό το θέλω του Ιησού Χριστού ισχύει για πάντα και για κάθε άνθρωπο. Ο Ιησούς Χριστός επάνω στο σταυρό εβάστασε τις αμαρτίες μας, τις ανομίες μας, τις παραβάσεις μας, τις θλίψεις μας και τις ασθένειές μας (Ησαΐας νγ:4)

Μην ακούς μερικούς εμπαίκτες που σου λένε ότι Τον επικαλέσθηκαν  και δεν τους έκανε τίποτα. Εσύ πήγαινε με ειλικρίνεια και ταπείνωση, παρακάλεσέ Τον να σε συγχωρήσει και αν πάσχεις από κάποια ασθένεια, να σε θεραπεύσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα. Αλλιώς πλησιάζει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Σε κάθε περίπτωση όμως ισχύει αυτή η μεγάλη αλήθεια του λόγου του Θεού: « Όστις επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί».

+ του Λεωνίδα Φέγγου