Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Τα ραντεβού του Κυρίου!

Πόση διάρκεια μπορεί να έχει ένας διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων πίσω από ένα κόκκινο φανάρι; Ένα, δύο, δυόμισι λεπτά; Είναι δυνατόν μέσα σ’ ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ειπωθούν αλήθειες που η αποδοχή τους ή όχι να κρίνει το αιώνιο μέλλον του καθενός μας;

 |  Μηνύματα

Πόση διάρκεια μπορεί να έχει ένας διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων πίσω από ένα κόκκινο φανάρι; Ένα, δύο, δυόμισι λεπτά; Είναι δυνατόν μέσα σ’ ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ειπωθούν αλήθειες που η αποδοχή τους ή όχι να κρίνει το αιώνιο μέλλον του καθενός μας;

Κάπου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης συναντιούνται τυχαία… δύο εργαζόμενοι νέοι και συζητούν πάνω στα μηχανάκια τους!

«Πώς πάει, συνάδελφε, η δουλειά, όλα καλά;» «Πώς να πάει… τα ίδια και τα ίδια, τίποτα δεν αλλάζει». «Ακούγεσαι απογοητευμένος, δε πάνε καλά τα πράγματα»; «Γιατί εσύ είσαι χαρούμενος; Τρέχουμε ασταμάτητα πρωί βράδυ, χωρίς κάποιο νόημα, και δε βλέπω κάτι αισιόδοξο για το μέλλον». «Και όμως φίλε υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε γεμίσει αισιοδοξία και να δώσει νόημα στη ζωή σου!» «Ποιος;» «Ο Ιησούς Χριστός!» «Χα… έλα τώρα το πιστεύεις αυτό;» «Όχι μόνο το πιστεύω αλλά το ζω… χρόνια τώρα!» «Αυτά τα λένε οι παπάδες και η θρησκεία, εδώ έχουμε σοβαρά προβλήματα, δεν βλέπεις που πέσανε οι μισθοί μας;» «Το βλέπω αλλά και αυτό έχει σχέση με το ότι ο άνθρωπος εγκατέλειψε τον Θεό και κανονίζει τη ζωή του σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες!». «Ποιος τα λέει αυτά;» «Η Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού!». «Καλά… καλά…» ΠΡΑΣΙΝΟ! «Τα ξαναλέμε φιλαράκι, άντε γεια!».
Είναι αλήθεια πως η λέξη «τύχη» δε συναντάται ούτε μια φορά στην Αγία Γραφή! Παρόμοια δεν υπάρχουν πουθενά φράσεις όπως “κισμέτ”, “κάρμα”, “πεπρωμένο”. Ο Θεός όμως χρησιμοποιεί περιστάσεις, γεγονότα, ανθρώπους, ακόμα και φυσικά φαινόμενα για να μιλήσει στον άνθρωπο και να εκπληρώσει τα αιώνια σχέδια του! Ας δούμε μερικούς τρόπους.


«Τα γεγονότα»


Γένεσις 41:54 «Και άρχισαν να έρχονται τα επτά χρόνια της πείνας, καθώς είχε πει ο Ιωσήφ· και η πείνα έγινε σε όλους τους τόπους σε ολόκληρη, όμως, τη γη της Αιγύπτου υπήρχε ψωμί».Η πείνα που έπεσε στην οικογένεια του Ιακώβ είχε σαν συνέπεια το μεγάλο ταξίδι στην Αίγυπτο προς ανεύρεση τροφής. Πίσω από αυτό το δυσάρεστο γεγονός, το σχέδιο του Θεού θα βρει την εκπλήρωση του με την τέλεια αποκατάσταση του Ιωσήφ στα μάτια των δικών του, ως κυβερνήτη της Αιγύπτου! Μια αλληλουχία τυχαίων γεγονότων, μπορεί να πει κάποιος, δοξάζει το παιδί του Θεού και πραγματώνει στο ακέραιο τα ένδοξα σχέδια Του!


«Ένα φυσικό φαινόμενο»


Πράξεις 16:26 «Και ξαφνικά έγινε μεγάλος σεισμός, ώστε σαλεύτηκαν τα θεμέλια του δεσμωτηρίου κι αμέσως άνοιξαν όλες οι θύρες, και λύθηκαν απ’ όλους τα δεσμά.»Σεισμός! Ένα φυσικό φαινόμενο τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο Παύλος και ο Σίλας βρίσκονται στη φυλακή, που είχε αιώνιες συνέπειες για το δεσμοφύλακα! Ήταν το ΡΑΝΤΕΒΟΥ του Θεού μ’ αυτόν στο “παρά πέντε”, καθώς ήταν έτοιμος να δώσει τέλος στη ζωή του! Η συναίσθηση της αμαρτωλότητάς του «Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ» αποτέλεσε απαρχή σωτηρίας γι’ αυτόν και τους δικούς του!


«Περίπατος στην ακροθαλασσιά»


Ματθ. 4:18 «Και ο Ιησούς περπατώντας κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, τον Σίμωνα, που λέγεται Πέτρος, και τον Ανδρέα τον αδελφό του, να ρίχνουν δίχτυ στη θάλασσα επειδή, ήσαν ψαράδες».Πού να φανταζόταν ο Ανδρέας και ο Πέτρος ότι εκείνη την ημέρα καθώς έριχναν τα δίχτυα τους, το βλέμμα του Υιού του Θεού θα έπεφτε πάνω τους! «Είδε δύο αδελφούς». Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ιησού θα είχε ευλογημένες και αιώνιες συνέπειες για τους μελλοντικούς αποστόλους!
 
«Ο Θεός μιλάει άπαξ και δις…»


Κάθε άνθρωπος που με σοβαρότητα αντιμετωπίζει την ύπαρξη του στον κόσμο τούτο, αναρωτιέται συχνά: «Ποιο είναι το νόημα της ζωής μου; Έχει λόγο η παρουσία μου, η βρίσκομαι εδώ τυχαία; Η απάντηση του Θεού είναι κατηγορηματική! Μας έπλασε με ένα σκοπό «να γνωρίσουμε την αλήθεια και η αλήθεια να μας ελευθερώσει!» Από τι; Από την αιώνια απώλεια μιας και αμαρτωλοί όντας μας αξίζει ο θάνατος και η κρίση! Και ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ; Η Αλήθεια είναι Πρόσωπο. Ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού «που πέθανε για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε για την δικαίωση μας!»
Όχι, για τον Θεό δεν υπάρχει τύχη. Εργάζεται μέσα στη ζωή του κάθε ανθρώπου και αναζητά τρόπους να τον ελκύσει κοντά Του! Τότε και μόνο, ο άνθρωπος αποκτά νόημα στη ζωή του, όταν γνωρίσει «Εκείνον, τον μόνον αληθινό Θεό και Εκείνον που έστειλε στον κόσμο, τον Ιησού Χριστόν!»