Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


ΕΥαγγέλιον: Η καλή αγγελία στις μέρες μας!

«Και περιήρχετο ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύττων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν ασθένειαν εν τω λαώ.» (κατά Ματθ. 9:35)

 |  Μηνύματα

«Και περιήρχετο ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύττων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν ασθένειαν εν τω λαώ.» (κατά Ματθ. 9:35)

Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο. Ενσαρκώθηκε, πήρε δούλου μορφή και μας έφερε στο ανθρώπινο γένος το ευαγγέλιο. Την καλή αγγελία. Ήρθε στη γη, γεννήθηκε, μεγάλωσε στην Ναζαρέτ, και κήρυξε το ευαγγέλιο της σωτηρίας σε όλα τα περίχωρα του Ισραήλ. Ήρθε να φανερώσει τον Πατέρα Θεό στους ανθρώπους. Έναν Θεό που τότε οι Ισραηλίτες είχαν απορρίψει και οι άλλοι λαοί δεν τον γνώριζαν. Με την σταύρωσή Του πήρε τις αμαρτίες μας, ώστε να μπορούμε εμείς ελεύθεροι από το βάρος της να πλησιάζουμε τον Πατέρα Θεό.

Ο Ίδιος είπε: «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Άρατε τον ζυγόν μου εφ' υμάς και μάθετε απ' εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών· διότι ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίον μου ελαφρόν.» (Ματθ. 11:28-30). Και καλεί και σήμερα όλους μας όσοι κοπιάζουμε και είμαστε φορτωμένοι, για μας αναπαύσει.

Η αμαρτία, η απομάκρυνση από τον Θεό προκαλεί στον άνθρωπο βάρος που δεν μπορεί να το «διασκεδάσει» με τα χρήματα, τις πρόσκαιρες απολαύσεις, τις ηδονές του βίου. Αυτά τον απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από τον Θεό. Γράφει ο Ιωάννης στην επιστολή του να μην αγαπάτε τον κόσμο μήτε όσα είναι του κόσμου, γιατί όποιος αγαπάει τον κόσμο, δεν έχει μέσα του την αγάπη του Πατέρα. Γιατί όλα όσα είναι του κόσμου -οι αμαρτωλές επιθυμίες του εγώ, η λαχτάρα να αποχτήσουμε ο,τι βλέπουν τα μάτια μας και η υπεροψία από την κατοχή γήινων αγαθών- δεν προέρχονται από τον Πατέρα αλλά από τον αμαρτωλό κόσμο. Όμως «ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα.» (Ιωάνν. 1:17).

Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σηκώσει τις αμαρτίες μας και να μας συμφιλιώσει με τον Πατέρα Θεό. Αυτή είναι η καλή αγγελία στις μέρες μας: Υπάρχει κάποιος που όταν πιστέψουμε σε Αυτόν μας παίρνει το βάρος και μας ελευθερώνει. Και αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός! Και μας καλεί να σηκώσουμε το δικό Του «ζυγό» και όταν το κάνουμε, οι ψυχές μας θα βρουν ξεκούραση, γιατί ο ζυγός του Κυρίου είναι απαλός και το φορτίο Του ελαφρύ.

Ο Ιησούς κατά την παρουσία Του εδώ στη γη θεράπευε κάθε αρρώστια ψυχής, σώματος και πνεύματος. Όπου πήγαινε τον ακολουθούσαν οι όχλοι και θεράπευε άπαντες! Έτσι εκπληρώθηκε στο πρόσωπό Του η προφητεία του προφήτη Ησαΐα: «Να ο δούλος μου που διάλεξα, ο αγαπημένος μου που εγώ εξέλεξα. Θα δώσω το πνεύμα μου σε αυτόν και θα αναγγείλει στα έθνη την ερχόμενη κρίση. Δεν θα μαλώσει και δεν θα κραυγάσει, ούτε θα ακούσει κανένας στις πλατείες τη φωνή του. Το ραγισμένο καλάμι δεν θα συντρίψει, το λυχνάρι που καπνίζει δεν θα το σβήσει, ωσότου οδηγήσει τη δίκαιη κρίση στη νίκη. Και στο όνομά του θα στηρίξουν τα έθνη την ελπίδα τους».

Η πίστη σε Αυτόν όχι μόνο μας ελευθερώνει από την αμαρτία αλλά μας θεραπεύει από τις ασθένειές μας. Αυτός είναι η ελπίδα μας και η καταφυγή μας!

Σπύρος Μεταλλινός