Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


ΕΥαγγέλιον: Η καλή αγγελία στις μέρες μας! (4)

«Πας όστις πίνει εκ του ύδατος τούτου θέλει διψήσει πάλιν· όστις όμως πίη εκ του ύδατος, το οποίον εγώ θέλω δώσει εις αυτόν, δεν θέλει διψήσει εις τον αιώνα, αλλά το ύδωρ, το οποίον θέλω δώσει εις αυτόν, θέλει γείνει εν αυτώ πηγή ύδατος αναβλύζοντος εις ζωήν αιώνιον.» (κατά Ιωάννη 4:13-14)

 |  Μηνύματα

«Πας όστις πίνει εκ του ύδατος τούτου θέλει διψήσει πάλιν· όστις όμως πίη εκ του ύδατος, το οποίον εγώ θέλω δώσει εις αυτόν, δεν θέλει διψήσει εις τον αιώνα, αλλά το ύδωρ, το οποίον θέλω δώσει εις αυτόν, θέλει γείνει εν αυτώ πηγή ύδατος αναβλύζοντος εις ζωήν αιώνιον.» (κατά Ιωάννη 4:13-14)

Είναι μια φράση που είπε ο Κύριος Ιησούς στην Σαμαρείτισα όταν τον συνάντησε σε ένα πηγάδι στην πόλη Σιχάρ περίπου δυο ώρες μακριά από την Σαμάρεια. Ο Ιησούς μετά από πεζοπορία ερχόμενος από την Ιουδαία προς την Γαλιλαία κουρασμένος είχε σταματήσει κοντά σε ένα πηγάδι για να ξεκουραστεί. Όταν η γυναίκα αυτή πήγε σε αυτό το πηγάδι να πάρει νερό και ο Ιησούς της ζήτησε λίγο νερό να πιεί, απόρησε πως ένας Ιουδαίος απευθύνεται σε μια Σαμαρείτισα (διότι οι Ιουδαίοι απέφευγαν κάθε επικοινωνία με τους Σαμαρείτες).

Εκεί όμως ο Ιησούς αποκάλυψε στην Σαμαρείτισα την μεγάλη αλήθεια: το νερό που αντλεί για να πιεί είναι καλό αλλά σίγουρα θα διψάσει πάλι. Το νερό που προσφέρει ο Ιησούς ξεδιψάει τον άνθρωπο γιατί αυτός γεμίζει με το Πνεύμα το Αγιο και γίνετια πηγή που αναβλύζει σε αιώνια ζωή. Πράγματι όλα όσα κάνουμε σε αυτή την ζωή είναι εφήμερα και παροδικά. Αν σκεφτούμε, από παιδιά -έφηβοι, νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι- μέσα στην ζωή υπάρχουν πάντα «στιγμές χρόνου» χαράς ή λύπης, επιτυχίας ή αποτυχίας, ευτυχίας ή δυστυχίας, υγείας ή αρρώστιας, αλλά όλα εφήμερα, πρόσκαιρα. Αυτό είναι το νερό που αντλεί η Σαμαρείτισα από το πηγάδι.

Ο Ιησούς όμως προσφέρει στον άνθρωπο το νερό το ζωντανό, ένα νερό που αν το πάρει δεν θα ξαναδιψάσει στον αιώνα!

Προσφέρει στον άνθρωπο την αιώνια ζωή μαζί με τον Χριστό. «Αληθώς, αληθώς σας λέγω ότι ο ακούων τον λόγον μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν.» (Κατά Ιωάννη 5:24).

Ο άνθρωπος από την ώρα που πιστεύει στον Ιησού μεταβαίνει από τον θάνατο της αμαρτίας και της φθοράς στην αιώνια ζωή κοντά στον Χριστό. Και αυτό διότι ο Χριστός ζεί μέσα μας και η Βασιλεία του Θεού βρίσκεται μέσα μας από την στιγμή που Τον πιστεύουμε.

Αυτή είναι η καλή αγγελία που υπάρχει στις μέρες μας.

Συνεχίζοντας ο Ιησούς αποκαλύπτει στην Σαμαρείτισα μια άλλη μεγάλη αλήθεια: Ο Θεός είναι Πνεύμα κι αυτοί που τον λατρεύουν πρέπει να τον λατρεύουν με τη δύναμη του Πνεύματος που φανερώνει την αλήθεια. Δεν υπάρχει μπροστά στον Χριστό μορφωμένος ή αμόρφωτος, πλούσιος ή φτωχός, άσπρος ή έγχρωμος, πολιτισμένος ή απολίτιστος αλλά όλοι είμαστε πλάσματα του Θεού, ψυχές που ο Χριστός σταυρώθηκε για να σωθούν.

Όπως γράφει και ο απόστολος Παύλος στους Ρωμαίους στην επιστολή του: «Χρεώστης είμαι προς Ελληνάς τε και βαρβάρους, σοφούς τε και ασόφους· ούτω πρόθυμος είμαι το κατ’ εμέ να κηρύξω το ευαγγέλιον και προς εσάς τους εν Ρώμη. Διότι δεν αισχύνομαι το ευαγγέλιον του Χριστού· επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίόν τε, πρώτον και Έλληνα. Διότι δι’ αυτού αποκαλύπτεται η δικαιοσύνη του Θεού εκ πίστεως εις πίστιν, καθώς είναι γεγραμμένον· Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως.» (Προς Ρωμαίους 1:14-17).

Αυτή είναι η καλή αγγελία στις μέρες μας!

 

Σπύρος Μεταλλινός