Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


ΕΥαγγέλιον - Η καλή αγγελία στις μέρες μας!

«Αλλά διά να γνωρίσητε ότι εξουσίαν έχει ο Υιός του ανθρώπου επί της γης να συγχωρή αμαρτίας, τότε λέγει προς τον παραλυτικόν· Εγερθείς σήκωσον την κλίνην σου και ύπαγε εις τον οίκόν σου.» κατά Ματθαίον 9:6

 |  Μηνύματα

«Αλλά διά να γνωρίσητε ότι εξουσίαν έχει ο Υιός του ανθρώπου επί της γης να συγχωρή αμαρτίας, τότε λέγει προς τον παραλυτικόν· Εγερθείς σήκωσον την κλίνην σου και ύπαγε εις τον οίκόν σου.» κατά Ματθαίον 9:6

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός διδάσκει στις πόλεις που διέρχεται και θεραπεύει τους ασθενείς. Όλοι οι άνθρωποι τρέχουν γύρω Του να ακούσουν τους λόγους Του οι οποίοι όπως λένε οι ευαγγελιστές ήταν λόγοι «μετ’ εξουσίας». Τέσσερις άνθρωποι που αγαπούν πολύ έναν παραλυτικό αποφασίζουν να τον φέρουν με το κρεβάτι του μπροστά στον Ιησού. Όμως το σπίτι που βρίσκεται και κηρύττει είναι γεμάτο μέχρι την αυλή και δεν είναι δυνατό να φέρουν τον παραλυτκό με το κρεβάτι του μπροστά Του.

Η πίστη που έχουν όμως και η αγάπη τους για αυτόν τον ασθενή παραλυτικό τους οδηγεί να βρουν έναν «ανορθόδοξο» τρόπο ώστε να πετύχουν αυτό που ήθελαν: Ανεβαίνουν στη στέγη του σπιτιού βγάζουν τα κεραμίδια και κατεβάζουν το κρεβάτι του παραλυτικού μπροστά στον Ιησού. Ο Ιησούς Χριστός βλέποντας την πίστη αυτών των ανθρώπων (όπως αποτυπώνεται από την ενέργεια αυτή που έκαναν προκειμένου να φέρουν τον ασθενή μπροστά στον Ιησού) λέγει προς τον παραλυτικό: «Θάρρος παιδί μου σου συγχωρήθηκαν οι αμαρτίες σου».

Το θρησκευτικό κατεστημένο των Ιουδαίων της εποχής, που δεν μπορεί να εξηγήσει τον ερχομό του Μεσσία και της βασιλείας Του, αναρωτιέται πως με την φράση αυτή προσβάλλει τον Θεό. Όμως ο Ιησούς Χριστός καταλαβαίνοντας τις σκέψεις τους είπε: Γιατί κάνετε πονηρές σκέψεις; Τι είναι ευκολότερο να πώ «σου συγχωρούνται οι αμαρτίες» ή να πω «σήκω και περπάτα;» Αλλά για να μάθετε λοιπόν πως ο Υιός του Ανθρώπου έχει την εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες πάνω στη γη  λέγει στον παραλυτικό: «Σήκω πάρε το κρεβάτι σου και πήγαινε στο σπίτι σου». Και εκείνος σηκώθηκε και πήγε σπίτι του.

Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στη γη έγινε άνθρωπος, έζησε αναμάρτητος, σταυρώθηκε στον Σταυρό από τους ανθρώπους αλλά αναστήθηκε και κάθεται σήμερα δίπλα στον Πατέρα Θεό μεσιτεύοντας για εμάς. Είναι έτοιμος να θεραπεύσει τις ασθένειές μας αλλά το σημαντικότερο να συγχωρέσει τις αμαρτίες μας. Ας μην μπερδευόμαστε όπως έκαναν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι της εποχής εκείνης που ενώ θα έπρεπε να ήταν οι πιο έτοιμοι να δεχθούν τον Μεσσία, αυτοί μέσα από ένα πλέγμα θρησκολογίας και θρησκοληψίας τον αρνήθηκαν. Και εκείνος αποκαλύφθηκε σε απλούς και αμαρτωλούς ανθρώπους. Για αυτό και ονομάσθηκε φίλος των τελωνών και αμαρτωλών.

Όμως ο Χριστός μας καλεί σήμερα να γίνουμε φίλοι δικοί του υπακούοντας στο θέλημά Του. «Σεις είσθε φίλοι μου, εάν κάμνητε όσα εγώ σας παραγγέλλω. Δεν σας λέγω πλέον δούλους, διότι ο δούλος δεν εξεύρει τι κάμνει ο κύριος αυτού· εσάς δε είπον φίλους, διότι πάντα όσα ήκουσα παρά του Πατρός μου, εφανέρωσα εις εσάς.» (Κατά Ιωάννη 15:14-15)

Ας πλησιάσουμε, με παράδειγμα την αγάπη και την πίστη αυτών των ανθρώπων, τον Ιησού Χριστό σήμερα. Να φέρουμε μπροστά στα πόδια του τις αρρώστιες μας, τα προβλήματά μας, τις θλίψεις μας, αλλά το κυριότερο να Του δώσουμε την καρδιά μας ώστε να γίνουμε παιδιά δικά Του και να συγχωρέσει τις αμαρτίες μας!


Σπύρος Μεταλλινός