Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


“Από τους θησαυρούς του αρχαίου Ελληνικού κειμένου”

Φθινόπωρο του 1993 (πέρασαν κιόλας 24 χρόνια..). Γυρίζαμε με το αδελφό Λεωνίδα από την Αμερική, όπου τον είχε οδηγήσει ο Κύριος για να δώσει ανόθευτο το Ευαγγέλιο του Χριστού, μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς.

 |  Μηνύματα

Φθινόπωρο του 1993 (πέρασαν κιόλας 24 χρόνια..). Γυρίζαμε με το αδελφό Λεωνίδα από την Αμερική, όπου τον είχε οδηγήσει ο Κύριος για να δώσει ανόθευτο το Ευαγγέλιο του Χριστού, μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς.

Ο αδελφός πάντα συνεπαρμένος από τη μεγάλη αποστολή που του είχε εμπιστευθεί ο Θεός. Ταυτοχρόνως χαρούμενος σαν μικρό παιδί. Ήταν μεγάλο προνόμιο να είσαι συνεργάτης του. Δεν έπληττες ποτέ. Διοικείτο από το Πνεύμα το Άγιο“Ο άνεμος όπου θέλει πνέει, και την φωνήν αυτού ακούεις, αλλά δεν εξεύρεις πόθεν έρχεται και που υπάγει” (Ιωάννης 3:8). Είχε όραμα, που αγκάλιαζε ‘ολη τη γη, προσευχόταν συνέχεια και έδινε έργο στους συνεργάτες του, τους οποίους αγαπούσε και τιμούσε πολύ.

Εκείνες τις ημέρες έγραφε ακατάπαυστα. Ατελείωτες σελίδες που μπορούσες να τις εντοπίσεις παντού στο άμεσο περιβάλλον του. Από διακριτικότητα και σεβασμό τον παρακολουθούσα σιωπηλά. Καθόμουν δίπλα του στο αεροπλάνο. Ξέρεις, μου είπε, ο Κύριος μου έβαλε στη καρδιά να γράψω ένα βιβλίο με τις διαφορές της Αγγλικής μετάφρασης της Καινής Διαθήκης από το Ελληνικό κείμενο. Πιστεύω, ότι πολλές από τις στρεβλώσεις των Αγγλόφωνων εκκλησιών οφείλονται σε ερμηνευτικές αστοχίες. Ενθουσιάσθηκα. Αμήν αδελφέ να το κάνετε.! Δεν κατάλαβες, μου είπε, μαζί θα το φτιάξουμε… Έμεινα αποσβολωμένος. Με ενίσχυσε αμέσως. Μη φοβάσαι, ο Κύριος θα είναι μαζί μας και θα προπορευθεί. ‘Υδατα κολυμβήσεως...

Μετά από δύο χρόνια (1995) το βιβλίο είδε το φως της δημοσιότητος. Δύο χρόνια γεμάτα με πόνους τοκετού και θαυμασμού για την αγαθή πρόνοια του Θεού. Ναι ο αγαθός Κύριος ήταν μαζί μας. Ανταμοιβή η γλυκιά Του παρουσία, πρόγευση αυτού που θα γευθούμε σε λίγο με τη χάρη Του.
Στα δύο αυτά χρόνια της στενής συνεργασίας γνώρισα καλύτερα τον αδελφό Λεωνίδα. Ήταν προσβάσιμος, μπορούσες εύκολα να τον πλησιάσεις και να τον συμβουλευτείς. Ταυτόχρονα όμως βίωνες τη παρουσία του Αγίου Πνεύματος και τα λόγια σου ήταν μετρημένα.

Ο αδελφός τιμούσε και αγαπούσε το Λόγο του Θεού, Τον οποίο διάβαζε ακατάπαυστα. Τώρα απολαμβάνει το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού, Τον Οποίο αγάπησε και πραγματικά υπηρέτησε.

Σε λίγο όλα τελειώνουν, η μάλλον αρχίζουν… Διότι... «Η καλή μέρα αρχίζει με τον Ιησού Χριστό»

 

Αλέκος Περάκης