Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


ΕΥαγγέλιον: Η καλή αγγελία στις μέρες μας

«Και ιδού, έφερον προς αυτόν παραλυτικόν κείμενον επί κλίνης· και ιδών ο Ιησούς την πίστιν αυτών, είπε προς τον παραλυτικόν· Θάρρει, τέκνον· συγκεχωρημέναι είναι εις σε αι αμαρτίαι σου.» κατά Ματθαίον 9:2

 |  Μηνύματα

«Και ιδού, έφερον προς αυτόν παραλυτικόν κείμενον επί κλίνης· και ιδών ο Ιησούς την πίστιν αυτών, είπε προς τον παραλυτικόν· Θάρρει, τέκνον· συγκεχωρημέναι είναι εις σε αι αμαρτίαι σου.» κατά Ματθαίον 9:2

Ο Ιησούς σε όλη την διακονία του εδώ στη γη δίδασκε τους ανθρώπους για την Βασιλεία των ουρανών. Η διδαχή αυτή ήταν με εξουσία όπως αναφέρεται σε χωρία του Ευαγγελίου. Επίσης η διδαχή αυτή συνοδευόταν με θαύματα και θεραπείες που έκανε ο Ιησούς στο σώμα και τη ψυχή των συνανθρώπων μας.

Δεν ήρθε ο Ιησούς Χριστός να κηρύξει μια νέα θρησκεία, μια θεωρία, έναν νέο τύπο λατρείας προς τον Θεό, αλλά ήρθε και φανέρωσε τον Πατέρα Θεό στους ανθρώπους. «Ραββί, εξεύρομεν ότι από Θεού ήλθες διδάσκαλος· διότι ουδείς δύναται να κάμνη τα σημεία ταύτα, τα οποία συ κάμνεις, εάν δεν ήναι ο Θεός μετ’ αυτού.» (κατά Ιωάννη 3:2) Και αυτό το έκανε με θεραπείες και θαύματα αποδεικνύοντας μέσα από τα ευεργετήματα αυτά την Θεότητά Του.

Στο περιστατικό αυτό τέσσερις άνθρωποι έχουν ακούσει για τον Χριστό και η αγάπη τους για τον φίλο τους ή γνωστό τους ασθενή, τους οδηγεί να τον βάλουν σε ένα κρεβάτι και να τον φέρουν κοντά στον Χριστό. Έτσι και σε μας κάποιος μπορεί να μας έχει μιλήσει για τον Χριστό ή κάπου μπορεί να έχουμε ακούσει γι’ Αυτόν ή μπορεί να έχουμε διαβάσει για τον Ιησού. Σημασία έχει να έρθουμε μπροστά Του και να Του ζητήσουμε να μας σώσει, να μας θεραπεύσει.

Μπορεί σε όλη αυτή την διαδικασία να παρουσιαστούν προβλήματα, δυσκολίες, μην αμελήσουμε όμως την πρόσκληση για μια τόσο μεγάλη σωτηρία! Εδώ οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Ο χώρος είναι συγκεκριμένος, ο κόσμος πολύς (που θέλουν και αυτοί θεραπεία από τον Κύριο) και δεν υπάρχει τρόπος να φέρουν τον παραλυτικό φίλο τους μπροστά στον Χριστό. Το πρόβλημα όμως αυτό δεν κάμπτει την θέλησή τους. Είναι αποφασισμένοι να πάνε τον παραλυτικό στα πόδια του Κυρίου. Και βρίσκουν την λύση: να χαλάσουν την στέγη του σπιτιού και να φέρουν τον παραλυτικό με σχοινιά κατευθείαν μπροστά στον Χριστό που ήταν μέσα και δίδασκε!

Πολλές φορές τα προβλήματα και οι δυσκολίες για να πλησιάσουμε τον Χριστό στέκονται εμπόδια μπροστά μας αλλά αν πιστεύσουμε πραγματικά σε Αυτόν θα υπάρξει η λύση να βρεθούμε κοντά Του.

Η απάντηση ήταν άμεση. Ο Ιησούς του είπε: Άνθρωπέ μου, σου έχουν συγχωρεθεί οι αμαρτίες σου. Οι Φαρισαίοι που ήταν εκεί και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού σκέφτονταν: ποιος είναι αυτός που προσβάλει τον Θεό με τέτοια λόγια; διότι κανείς δεν μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες παρά μόνο ο Θεός. Όντως η σκέψη τους ήταν ορθή, μόνο ο Θεός μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες, μα δεν κατάλαβαν ποτέ ότι μπροστά τους είχαν τον Υιό του Θεού, τον Μεσσία που είχε προφητευτεί από τους πατέρες-προφήτες τους πολλά χρόνια πριν.

Ο Κύριος γνωρίζοντας τις σκέψεις αυτές λέει: για να μάθετε, λοιπόν, ότι ο Υιός του ανθρώπου έχει την εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες πάνω στη γη, απευθύνεται στον παραλυτικό και του λέει: σήκω, πάρε το κρεβάτι σου και πήγαινε στο σπίτι σου. Και έτσι και έγινε, σηκώνεται αμέσως μπροστά τους, παίρνει το κρεβάτι στο οποίο τον είχαν φέρει με σχοινιά και πήγε σπίτι του δοξάζοντας τον Θεό.

Αυτά είναι τα θαύματα που κάνει ο Θεός σε κάθε άνθρωπο που θα πιστέψει σε Αυτόν. Μην βλέπουμε στις δυσκολίες ή στα προβλήματα ή στις ανάγκες μας αλλά ας ατενίσουμε στον Χριστό που με μια λέξη μπορεί να θεραπεύσει, να ανορθώσει αλλά προπάντων να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να φύγουμε ανάλαφροι και υγιείς!

Αυτή είναι η καλή αγγελία στις μέρες μας!

Σπύρος Μεταλλινός