Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


«Η δική Μου ειρήνη»

«Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ακάθεκτος, η παγκόσμια ανησυχία επιτείνεται, η οικονομία κλυδωνίζεται, ο τουρισμός πλήττεται... Ο απολογισμός των θυμάτων που έχει προκαλέσει ο νέος αυτός ιός ξεπέρασε (σήμερα 18 Μαρτίου 2020) το φράγμα των 8.000 νεκρών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά πως η διάδοση του ιού είναι «πολύ ανησυχητική». Συνολικά 147 χώρες έχουν πλέον πληγεί από τον Covid-19. Η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα...»

 |  Μηνύματα

«Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ακάθεκτος, η παγκόσμια ανησυχία επιτείνεται, η οικονομία κλυδωνίζεται, ο τουρισμός πλήττεται... Ο απολογισμός των θυμάτων που έχει προκαλέσει ο νέος αυτός ιός ξεπέρασε (σήμερα 18 Μαρτίου 2020) το φράγμα των 8.000 νεκρών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά πως η διάδοση του ιού είναι «πολύ ανησυχητική». Συνολικά 147 χώρες έχουν πλέον πληγεί από τον Covid-19. Η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα...»

Ο φόβος αγκαλιάζει τη γη! Στ’ αλήθεια… Πόσο ευάλωτοι και  πόσο εύθραυστοι  είμαστε; Η λέξη «κορωνοϊός», φέρεται στα χείλη όλων μας ως το θέμα των ημερών, καθώς ταυτόχρονα βιώνουμε μια έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα της πατρίδας μας. Πολύ σωστά αναφέρεται, πως πρέπει να ενημερωνόμαστε και να ακολουθούμε με σύνεση τις οδηγίες των ειδικών. Ο φόβος και ο πανικός  δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Δυστυχώς, πάντα, έρχονται ως απρόσκλητοι επισκέπτες και τρώνε τα «σωθικά του ανθρώπου!» Η μάχη δίνεται πρώτιστα ενάντια στο φόβο και στον πανικό. Υπάρχει όμως και μία άλλη αλήθεια σε όλη αυτή τη κατάσταση που βιώνουμε. Μια αλήθεια διαφορετική!

Για όσους σκύβουν και μελετούν ταπεινά τις «Γραφές» το άκουσμα τέτοιων ειδήσεων δεν τους βρίσκει απροετοίμαστους. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή: «Επειδή, θα εγερθεί έθνος ενάντια σε έθνος, και βασιλεία ενάντια σε βασιλεία· και θα γίνουν πείνες και μεταδοτικές αρρώστιες, και σεισμοί κατά τόπους» (Ματθαίος 24:7). «Λοιμοί» διαβάζουμε στο αρχαίο κείμενο. Δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο. Ιστορικά, ο κόσμος μας έχει βιώσει, την Ισπανική Γρίπη (1918), τη Μαύρη Πανώλη (1350), τον λοιμό των Αθηνών (430 π.Χ.), τη γρίπη H1N1 (2009) με εκατομμύρια θύματα συνολικά αλλά και αρκετές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Ο χριστιανός γνωρίζει μέσα από το Λόγο του Θεού ότι οι λοιμοί αποτελούν σημείο των εσχάτων ημερών. Το σπουδαιότερο είναι ότι γνωρίζει το πρόσωπο Εκείνο που μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη μέσα στην καρδιά του.

«Κάτω από τα φτερά Tου»

Κανένας δεν απολαμβάνει μεγαλύτερη ασφάλεια από εκείνον που βρίσκεται κάτω από τα φτερά του Πατέρα του. «Επειδή, αυτός θα σε λυτρώνει από την παγίδα των κυνηγών, και από θανατηφόρο λοιμό. Με τα φτερά του θα σε σκεπάζει, και κάτω από τις φτερούγες του θα είσαι ασφαλής»  (Ψαλμός 91:3-4). Ο Θεός έχει τον έλεγχο όλων των στοιχείων της ζωής των δικών του, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται. Μας διαβεβαιώνει ότι ακόμα και αν βρεθούμε σε κοιλάδα σκιάς θανάτου Αυτός θα είναι μαζί μας! «Και μέσα σε κοιλάδα σκιάς θανάτου αν περπατήσω, δεν θα φοβηθώ κακό· επειδή, εσύ θα είσαι μαζί μου» (Ψαλμός 23:4).

Ο Χριστός πήρε επάνω στο σταυρό του Γολγοθά την τιμωρία που αξίζαμε εμείς! Πήρε τη θέση μας. Αυτή η θυσία αποτελεί το ανεκτίμητο και αιώνιο δώρο του Θεού σε εμάς. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος την αποδέχεται, ο Θεός τον καθιστά δίκαιο, τον αναγεννά και τον κάνει δικό του παιδί.

Γενεές αναγεννημένων ανθρώπων έχουν την ομολογία ενός ζωντανού Θεού που παρακολουθεί και επεμβαίνει στη ζωή των παιδιών Του. Αυτός είχε και  έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ιστορία του ανθρώπου. Αν δεν Τον έχεις πειραματισθεί κάν’ το τώρα! «…Δες, τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας» (Β΄ Κορινθίους 6:2). Δεν είναι ότι δεν θα αρρωστήσεις και δεν θα σε βρει ποτέ  κανένα κακό. Είναι ότι  σ’ αυτήν την ταραγμένη εποχή, γεμάτη με αναταράξεις, θα μπορείς ν’ ακούσεις τη φωνή του αιώνιου Κυρίου σου: «Ειρήνη αφήνω σε σας, τη δική μου ειρήνη σας δίνω. Ας μην ταράζεται η καρδιά σας ούτε να δειλιάζει» (Ιωάννης 14:27).

Καμιά ανησυχία, ας μη σκιάζει το πρόσωπό μας. Κανένας φόβος ας μην ταράζει την καρδιά μας. Μπροστά στα αδιέξοδά μας, δεν είμαστε μόνοι. Πίσω από το βουβό και άβουλο σύμπαν, πάλλει η μεγάλη καρδιά του ουράνιου Πατέρα. Ο αιώνιος Θεός μάς αγαπά απέραντα. Τον Υιό Του τον μονογενή θυσίασε για μας στον Σταυρό. Το βλέμμα Του μας παρακολουθεί. Αυτός κυριαρχεί απόλυτα στα γεγονότα της ζωής μας και της εποχής μας. «Ας γνωρίζουμε λοιπόν τα προβλήματά μας σε Αυτόν με ευχαριστία». Ας αποθέσουμε στα χέρια Του τους φόβους μας, τα βάρη μας, τα άγχη μας. Αυτός προτρέπει: «Ησυχάσατε και γνωρίσατε ότι εγώ είμαι ο Θεός».

Στην ανήσυχη εποχή μας «Η δύναμή μας είναι να καθόμαστε ήσυχοι» (Ησαΐας 30: 7).

Λουκάς Ποζιός