Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ο Χριστός έρχεται να πάρει μια Ζωντανή Εκκλησία

O Χριστός έρχεται για δεύτερη φορά στη γη. Δεν έρχεται σαν ταπεινός Ναζωραίος Ραββί, για να διδάξει με υπομονή, για να υπομείνει τους πειρασμούς του σατανά και τα πειράγματα των φαρισαίων και γραμματέων, για να ακούσει κατηγορίες ψεύτικες των διαφόρων απατεώνων και υποκριτών και να αναστηθεί. 

 |  Κύριο άρθρο

O Χριστός έρχεται για δεύτερη φορά στη γη. Δεν έρχεται σαν ταπεινός Ναζωραίος Ραββί, για να διδάξει με υπομονή, για να υπομείνει τους πειρασμούς του σατανά και τα πειράγματα των φαρισαίων και γραμματέων, για να ακούσει κατηγορίες ψεύτικες των διαφόρων απατεώνων και υποκριτών και να αναστηθεί. 

Αυτά αναγγελθήκανε από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και γίνανε όλα έτσι ώστε ούτε μια κεραία δεν έπεσε έξω. Τώρα ο Χριστός έρχεται ένδοξος για να κρίνει «ζώντας και νεκρούς», και να κάνει μία Αιώνια Βασιλεία και της «βασιλείας του ουκ έσται τέλος».

Ο Ίδιος είπε στους μαθητές του: «Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, δια να είσθε και σεις όπου είμαι εγώ» (Ιωάννης ιδ:3).

Τα σημεία της παρουσίας Του και της συντέλειας είναι γραμμένα πολύ καθαρά στο κδ΄ κεφάλαιο του Ματθαίου, στο ιγ΄ κεφάλαιο του Μάρκου, στο ιζ΄ και κα΄ του Λουκά και σε πολλά άλλα μέρη της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.    

Σε αυτά θα δείτε παγκόσμιους πολέμους πείνες, επιδημίες, σεισμούς κατά τόπους, ταραχές, φόβητρα και σημεία από τον ουρανό, μεγάλη διαφθορά της κοινωνίας, φόβος, άγχος και αποψυχία των ανθρώπων «εκ του φόβου των επερχομένων δεινών εις την οικουμένη» Λουκάς κα:26, «στενοχωρία των εθνών εν απορία» Λουκάς κα:25, «η γνώση θα πληθυνθεί» Δανιήλ ιβ:4, «οι πλάνες θα πολλαπλασιασθούν» Ματθαίος κδ:4, Τιμ Β΄ δ:1-5, ο διασκορπισμός κι η επάνοδος του λαού Ισραήλ.Πολλά άλλα έχουμε να γράψουμε, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η προετοιμασίες του αντιχρίστου, αλλά δεν μπορούμε να τα γράψουμε όλα. Εκείνο που έχει άμεσο ενδιαφέρον για μας είναι να είμαστε έτοιμοι, όταν ο Χριστός έλθει να παραλάβει την εκκλησία Του. Να είμαστε και εμείς μέσα σε αυτήν την εκκλησία. 

Δεν θα έρθει να πάρει ένα συγκρότημα με μεγάλη οικονομική δύναμη, αλλά μια ζωντανή εκκλησία που ζει και υπάρχει μόνο για το Χριστό. Αποτελείται από αγίους και πιστούς ανθρώπους που πιστεύουν και ακολουθούν τη Διαθήκη του Ιησού Χριστού και τον περιμένουν να έρθει. «Όταν δε ταύτα πάντα αρχίσωσι να γίνονται ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσή σας» Λουκάς κα:38.Στη ζωντανή εκκλησία του Χριστού δεν υπάρχει κοσμικότητα, δεν υπάρχει οικονομικό συμφέρον, δεν υπάρχει συμμόρφωση με τον κόσμο ή απομίμηση κοσμικών μεθόδων.

Μερικοί προσπαθούν να φανούν ζωντανοί Χριστιανοί με ντραμς και ύμνους ροκ και ποπ. Αυτό είναι μια επικάλυψη της πραγματικής κατάστασης της εκκλησίας.

Η ζωντανή εκκλησία του Χριστού είναι σοβαρή και αγία. Ακολουθεί το Ευαγγέλιο κατά γράμμα και κατέχεται από το Άγιο Πνεύμα, που την οδηγεί σε ωραίους αγώνες ώστε να ελευθερώνονται ψυχές από το θάνατο. 

Ο Κύριος έρχεται, «πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθει, άραγε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;» Λουκάς ιη:8.

Λεωνίδας Φέγγος