Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Νέα Αρχή με την Παρουσία του Κυρίου

«Η παρουσία μου θα έρθει μαζί σου, και θα σου δώσω ανάπαυση» (Έξοδος 33:14)

«Η παρουσία μου θα έρθει μαζί σου, και θα σου δώσω ανάπαυση» (Έξοδος 33:14)

Η χριστιανική ζωή είναι μια ζωή πίστης και ο άνθρωπος του Θεού με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος μαθαίνει να αντιλαμβάνεται το θέλημα του Θεού και τις ευλογίες που έχει χαρίσει ο Θεός στα παιδιά Του (βλ. Ρωμαίους 12:2, Α' Κορινθίους 2:12). Στη Γραφή διαβάζουμε ότι ο Θεός επιθυμεί να είναι μαζί με τον πιστό σε κάθε σημείο της πορείας του. Διαβάζουμε, «Και θα φέρω τους τυφλούς από δρόμο που δεν ήξεραν, θα τους οδηγήσω σε μονοπάτια που δεν γνώριζαν θα κάνω μπροστά τους το σκοτάδι φως, και τα στρεβλά ίσια. Αυτά τα πράγματα θα τους κάνω, και δεν θα τους εγκαταλείψω…» (Ησαΐας 42:16, 46:4). Όταν ο πιστός περπατάει με τη συναίσθηση της παρουσίας του Κυρίου, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και να αναλαμβάνει τα καθήκοντα που έρχονται στο δρόμο του από το Θεό με ζήλο, αποφασιστικότητα και χαρά.

Καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή μιας νέας χρονιάς, ο Χριστιανός που επιθυμεί να ζήσει αναγνωρίζοντας την παρουσία και το έργο του Θεού στη ζωή του, κοιτάζει…

ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ

Ο Χριστιανός, χωρίς να προσκολλάται στα παρελθόντα (Φιλιππησίους 3:13), κοιτάζει πίσω στη χρονιά που πέρασε αναγνωρίζοντας νίκες της πίστης ενάντια στην αμαρτία, στην αμφιβολία, στο φόβο, στην απιστία κλπ.(Α' Ιωάννη 5:4) Διαβάζουμε, «…όσα είναι αληθινά, όσα είναι σεμνά, όσα είναι δίκαια, όσα είναι καθαρά, όσα είναι προσφιλή, όσα έχουν καλή φήμη, αν υπάρχει κάποια αρετή, και αν υπάρχει κάποιος έπαινος, αυτά να συλλογίζεστε» (Φιλιππησίους 4:8). Με τη σειρά της, η αναγνώριση των λυτρωτικών ενεργειών του Θεού οδηγεί στην ευχαριστία για τις εκβάσεις Του: «Δοξολογείτε τον Κύριο, επειδή είναι αγαθός, επειδή το έλεός του μένει στον αιώνα. Έτσι ας λένε οι λυτρωμένοι του Κυρίου…» (Ψαλμοί 107:1-2, 105:1).

ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ

Επίσης ο Χριστιανός στρέφει το βλέμμα του στον εαυτό του εξετάζοντας την Πνευματική του κατάσταση και τη σχέση του με τον Κύριο (Β' Κορινθίους 13:5). Διαβάζουμε, «Θεέ, δοκίμασέ με, και γνώρισε την καρδιά μου εξέτασέ με, και μάθε τους στοχασμούς μου και δες, μήπως υπάρχει μέσα μου κάποιος δρόμος ανομίας και οδήγησέ με στον δρόμο τον αιώνιο» (Ψαλμοί 139:23, 51:6-8). Εκτός από την ανασκόπηση των περιπτώσεων που ο Θεός του χάρισε νίκες, ο Χριστιανός ευλογείται επίσης αναγνωρίζοντας την παρουσία, τη βοήθεια, την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση του Θεού για να ξεπεράσει τις περιπτώσεις στις οποίες αστόχησε (βλ. Πράξεις 3:19, Β' Κορινθίους 7:10).

ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

Διαβάζουμε, «…ας απορρίψουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε με υπομονή τον αγώνα που είναι μπροστά μας αποβλέποντας στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης …» (Εβραίους 12:1-2). Ο Χριστός, ως αρχηγός και ο τελειωτής της πίστης μας, εργάζεται κάθε στιγμή στη ζωή του Χριστιανού. Όσο ο Χριστιανός συνεχίζει να αποβλέπει στον Χριστό, θα βρίσκει τη δύναμη στην παρουσία του Κυρίου για να προχωράει νικηφόρα ενάντια στις δυσκολίες που θα συναντήσει στο δρόμο του στη νέα χρονιά. Διαβάζουμε, «Ο Κύριος είναι δύναμή μου, και ασπίδα μου σ' αυτόν έλπισε η καρδιά μου, και βοηθήθηκα…» (Ψαλμοί 28:7, βλ. κ. Εβραίους 13:5-6, Φιλιππησίους 4:13).

ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ

Ο Χριστιανός προτρέπεται να κοιτάζει τους ανθρώπους γύρω του μέσα από τα μάτια του Ιησού και να τους υπηρετεί με την αγάπη και τη συμπόνια του Κυρίου (Ματθαίος 9:36). Η ενεργή συμμετοχή του Χριστιανού στον ευαγγελισμό των ψυχών τον βοηθάει να διατηρείται στην παρουσία του Θεού: «…κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα. Αμήν» (Ματθαίος 28:19-20, Ιωάννης 4:35, Ματθαίος 9:37-38).

ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Επειδή ο Θεός έχει υποσχεθεί ότι θα είναι πάντοτε μαζί με τους πιστούς, ο Χριστιανός μπορεί και σε αυτή τη νέα χρονιά να ζει κάθε ημέρα με έντονη την προσμονή της παρουσίας του Κυρίου και να προχωρά με εμπιστοσύνη γνωρίζοντας ότι ο Θεός εργάζεται στη ζωή του και τον καθοδηγεί στο ταξίδι του μέρα με τη μέρα: «επειδή, είμαι βέβαιος… ότι εκείνος που άρχισε σε σας ένα καλό έργο, θα το επιτελέσει μέχρι την ημέρα του Ιησού Χριστού» (Φιλιππησίους 1:6).