Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ο Πλανήτης μας νοσεί βαρύτατα Ποιος θα μας σώσει;

«Υψόνω τους οφθαλμούς μου προς τα όρη· πόθεν θέλει ελθεί η βοήθειά μου; Η βοήθειά μου έρχεται από του Κυρίου, του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην.»  (Ψαλμ. 121:1-2)

«Υψόνω τους οφθαλμούς μου προς τα όρη· πόθεν θέλει ελθεί η βοήθειά μου; Η βοήθειά μου έρχεται από του Κυρίου, του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην.»  (Ψαλμ. 121:1-2)

Με ταχύτατα αυξανόμενη συχνότητα και ένταση, ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρο το πλανήτη. Ανεξέλεκτες πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι. Στις φλόγες η Αρκτική! Σε πύρινο κλοιό η Αλάσκα και η Σιβηρία! Στην Ανταρκτική (Νότιος πόλος) με έκταση διπλάσια της Αυστραλίας έχουμε δραματική συρρίκνωση των πάγων. Η Ανταρκτική δεν είναι απλά ένα απέραντο “φυσικό ψυγείο”, που διατηρεί τα πάντα στην μόνιμη κατάψυξή του, αλλά ρυθμίζει καθοριστικά και το παγκόσμιο κλίμα.

 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το μεγαλύτερο τροπικό δάσος, ο Αμαζόνιος, κατακαίγεται εδώ και αρκετούς μήνες... Ο Αμαζόνιος θεωρείται ο πνεύμονας της γης, διότι παράγει το 20% του οξυγόνου, ενώ απορροφά το 25% του διοξειδίου του άνθρακα, του κυριώτερου αερίου που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ειδών χλωρίδας και πανίδας στο κόσμο, (τρία εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων), ενώ είναι το σπίτι σε πάνω από ένα εκατομύριο αυτόχθονες. Τα ανωτέρω φαινόμενα σαν ένας καταστροφικός καταρράκτης επηρεάζουν το ένα το άλλο. Τελικό αποτέλεσμα επισιτιστική κρίση, πείνα, ταραχές, ασθένειες, πρόσφυγες. Η ετυμηγορία των επιστημονικών οργανώσεων δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: Για τη κλιματική αλλαγή... Υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος.

Οι ειδικοί μας δίνουν μόλις 15 χρόνια για τη σωτηρία του πλανήτη.

Ποιός θα μας σώσει; Που να στραφούμε;

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η τεχνολογία είναι αυτή που θα μας προστατεύσει από όλα αυτά τα δεινά. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι οι τυχεροί κάτοικοι της Καλιφόρνιας σύντομα θα έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα μία εφάρμογή που θα τους ειδοποιεί ότι σε 5 έως 10 δευτερόλεπτα θα επέλθει σεισμός. Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να κάνουν κάποιες ενέργειες! Επι παραδείγματι να κλείσουν τη παροχή του φυσικού αερίου και να βγουν τρέχοντας... Μάθαμε ότι θα φτιάξουμε drones που θα μπορούν να βλέπουν μέσα από τους καπνούς και να εντοπίζουν άτομα που κινδυνεύουν. Δεν είμαστε αντίθετοι με τη τεχνολογία αλλά όταν αυτή χρησιμοποιείται σωστά και όχι σαν ένα απατηλό είδωλο.

Στο βιβλίο του προφήτη Ησαϊα περιγράφεται ακριβώς αυτή η στάση αλαζονείας και ανταρσίας ενός αποστατημένου λαού. Λόγω της αμαρτίας ο Θεός επέτρεψε στους Ασσύριους να εισβάλλουν στο Βόρειο Ισραήλ. Αντί να μετανοήσουν και να γυρίσουν πίσω στο Κύριο οι κάτοικοι και οι άρχοντες αυτών, πρόφεραν την αλαζονική αυτή δήλωση κατά του Θεού «οι πλίνθοι έπεσον, πλην ημείς θέλομεν κτίσει με πελεκητάς πέτρας· αι συκομορέαι εκόπησαν, πλην ημείς θέλομεν αλλάξει αυτάς εις κέδρους.» (Ησαϊας 9:10). Οι αρμόδιοι για να οδηγήσουν σωστά το λαό τον πλανούσαν. Μάλιστα τον εμακάριζαν. Δεν χρειαζόμαστε, έλεγαν, το Θεό. Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας και μάλιστα πολύ καλύτερα. Ο Κύριος στη μακροθυμία Του τους δείχνει ένα άλλο πυρ, την ανομία μέσα στη καρδιά του ανθρώπου, που κατρώγει τον άνθρωπο τον αποξενώνει από το Θεό και τον ετοιμάζει για το αιώνιο πυρ. «Διότι η ανομία αφανίζει ως το πυρ, το κατατρώγον τους τριβόλους και τας ακάνθας και το φλέγον εν τοις πυκνοτάτοις του δάσους· και αυτά θέλουσιν αναβή εις στήλην περιτυλισσομένου καπνού.» (Ησ. 9:18)

Ο Θεός πραγματικά αγαπά τον άνθρωπο και το απέδειξε έμπρακτα. «Τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.» ( Ιωάννη 3:16).

Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη ώρα, της σύγχυσης και της αυτοεξαπάτησης ο Κύριος έχει λαμπρό και ένδοξο σχέδιο σωτηρίας. Το περιγράφει μέσα στην Αγία Γραφή και προσφέρεται δωρεάν σε κάθε άνθρωπο που θα μετανοήσει και θα επικαλεσθεί το Όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι αιφνιδιαστικά ο Κύριος θα Αρπάξει την Εκκλησία Του στον ουρανό, δίνοντας στους πιστούς το ένδοξο σώμα της Αναστάσεως. (Α΄ Κορινθίους ιε:51-54, Φιλιππησίους γ:20-21, Α΄ Θεσσαλονικείς δ:13-18). Μόλις φύγει η εκκλησία θα εμφανισθεί ο αντίχριστος, που θα κυβερνήσει για επτά φοβερά χρόνια τη γη. Θα γίνει τόσο μεγάλη θλίψη, όση ποτέ δεν έγινε επί της γης. Στο τέλος των επτά ετών θα έλθει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, από τον ουρανό, με όλους τους αγίους και θα εγκαταστήσει τη βασιλεία Του για χίλια χρόνια. Η γη θα ιαθεί και θα απολαύσει τα Σάββατά της (Ιεζεκιήλ κεφ. 47, Ησ. 9:18). Μετά τη χιλιετή βασιλεία θα εισέλθωμεν στην ατελεύτητο αιωνιότητα. Η πρόσκληση είναι ατομική. Στην προσφέρει δωρεάν πάνω από το Σταυρό Του ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Δέξου την με ευγνωμοσύνη. «Εις εμέ βλέψατε και σώθητε, πάντα τα πέρατα της γής· διότι εγώ είμαι ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος.»

«Ούτοι οι λόγοι είναι πιστοί και αληθινοί· και Κύριος ο Θεός των αγίων προφητών απέστειλε τον άγγελον αυτού, διά να δείξη εις τους δούλους αυτού τα όσα πρέπει να γείνωσι ταχέως. Ιδού, έρχομαι ταχέως. Μακάριος όστις φυλάττει τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου.» (Αποκάλυψη κβ: 6-7).

«Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως. Αμήν, ναι, έρχου, Κύριε Ιησού.» (Αποκάλυψη κβ:20).

 

 

 ομάδα «Χριστιανισμός και Επιστήμη»