Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Ο Φόβος της Πανδημίας και ο Θρίαμβος της Ανάστασης του Χριστού

«..όστις κατήργησε μεν τον θάνατον, έφερεν δε εις φως τη ζωή και την αφθαρσίαν δια του Ευαγγελίου..» (Α΄ Τιμόθεον 1:10)

«..όστις κατήργησε μεν τον θάνατον, έφερεν δε εις φως τη ζωή και την αφθαρσίαν δια του Ευαγγελίου..» (Α΄ Τιμόθεον 1:10)

«Η πανδημία από τον Κοροναϊό (Covid -19) θα αλλάξει μονίμως την Παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ο ίδιος μετά την (ελπίζουμε) επιτυχή αντιμετώπισή της». Αυτή είναι η άποψη πολιτικού, διεθνούς βεληνεκούς και την οποία κατέθεσε σε άρθρο του πρόσφατα. Και δεν είναι μόνο οι λοιμοί (πανδημίες). Πλήθος παγκοσμίου έκτασης προβλημάτων αποσταθεροποιούν την καθημερινότητα και φέρνουν φόβο και ανασφάλεια στη καρδιά των ανθρώπων.

Πρόσφατα οι επιστήμονες διαμαρτυρήθηκαν έντονα διότι η κλιματική αλλαγή διότι επέρχεται πολύ πιο γρήγορα από ότι αυτοί υπολόγιζαν (!!) .Σε λίγο οι πολιτικοί και οικονομικοί πρόσφυγες θα είναι μία αμελητέα ποσότητα μπροστά στα κύματα των απελπισμένων κλιματικών προσφύγων. Η ταχέως αυξανόμενη σεισμική δραστηριότητα και οι ταραχές, συγκρούσεις κλπ. συνθέτουν μία εφιαλτική εικόνα. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Επανερχόμενοι στο θέμα της πανδημίας θαυμάζουμε πως όλα αυτά συνέβησαν τόσο γρήγορα. Τον Δεκέμβριο του 2019 στην πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας εμφανίσθηκε συρροή ασθενών με πνευμονία. Στις 9 Ιανουαρίου του 2020 ανακοινώνεται ότι οφείλονται σε νέο στέλεχος κοροναϊού. Ο ιός με τις συνέπειές του εξαπλώνεται σαν φωτιά. Σε λίγες μέρες ανακοινώνεται ότι από επιδημία έγινε πανδημία. Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές δύο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες ανθρώπων έχουν νοσήσει και 180 χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο διάστημα αυτό κάθε χώρα είχε διαφορετική αντίδραση. Άλλες θεώρησαν τον επερχόμενο κίνδυνο σαν υπερβολή και ίσως και σκόπιμη παραπλάνηση. Ανακοίνωσαν πολύ καθυστερημένα μέτρα και το πλήρωσαν ακριβά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Ισπανία έλαβε μέτρα (διστακτικά) 30 ημέρες μετά το πρώτο θάνατο στο έδαφός της και αντίστοιχα η Ιταλία μετά από 18 ημέρες. Μέχρι τώρα οι δύο χώρες έχουν μετρήσει χιλιάδες θύματα. Άλλες χώρες τόλμησαν για λίγο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας που στην αρχή δεν ήθελε να λάβει κανένα μέτρο. Αλλά και αυτή έντρομη άρχισε να παίρνει καθυστερημένα μέτρα, πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της ολιγωρίας. Τα ίδια και χειρότερα συνέβησαν και συμβαίνουν στις ΗΠΑ...

Η Ελλάδα, μία μικρή χώρα που μόλις έβγαινε από μία μακροχρόνια και βαριά οικονομική κρίση, αντιμέτωπη με ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, με τις εχθρικές προκλήσεις γειτονικής χώρας και με ένα εύθραυστο Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν θεωρητικά χαμένη. Έκπληκτος όμως ο κόσμος είδε κάτι το καταπληκτικό. Μέχρι τις 19 Απριλίου είχαν ανακοινωθεί μόνο (...) 117 θάνατοι από τον Κορανοϊό και συνολικά 2000 νοσήσαντες.

Ο λόγος; Η Ελλάδα αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Ο χρόνος αντίδρασης μόνο τέσσερις ημέρες. Τα μέτρα σκληρά αλλά και (κατά τούς ειδικούς) επιβεβλημένα. Σε λίγες μέρες, πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας (εκτός ειδικών και πιστοποιημένων καταστάσεων). Ξαφνικά βρεθήκαμε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η απλή έξοδος απαγορευμένη, επιτρέπεται σε ειδικές περιπτώσεις και μοιάζει με εκστρατεία. Μένουμε στο σπίτι, εργαζόμαστε από το σπίτι, μας φέρνουν τα ψώνια σπίτι. Λατρεύουμε το Θεό από το σπίτι… Οι ναοί άδειοι. Το διαδίκτυο παίρνει φωτιά. Ο φόβος κυκλοφορεί ελεύθερα… Όμως στην Ελλάδα εγκωμιαστικά σχόλια καταφθάνουν από πολλές χώρες και παγκόσμιους οργανισμούς.

Τι συνέβη; Γνωρίζουμε καλά, διότι είναι Λόγος Θεού, ότι μόνο ο Κύριος μπορεί να οικοδομήσει και να φυλάξει ασφαλή οίκον (Ψαλμός ρκζ’ 1-2). Η εκκλησία του Χριστού έχει εντολή από τον Κύριο να προσεύχεται ένθερμα για τους κυβερνώντες (Α΄ Τιμόθεου β΄ 2-3). Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Εάν όλοι μας ταπεινωθούμε, επικαλεσθούμε το Όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και αποβάλουμε την αμαρτία από τους οίκους μας, επίκειται μεγάλη ευλογία για τη χώρα μας. Θα εκπληρωθεί το ρηθέν υπό του Αδαμάντιου Κοραή: «Το Ευαγγέλιο θα σώσει την Ελλάδα».

Αν ελπίσουμε σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο θα απογοητευθούμε σκληρά. Αντί να περπατούμε δια της πίστης στον Αναστημένο Ιησού Χριστό, θα καταποντισθούμε από τα επερχόμενα κύματα.

Το θέμα είναι ατομικό, όπως και κάθε ζήτημα πίστης. Μπροστά μας έχουμε ένα μοναδικό και ένδοξο γεγονός. Την Αρπαγή της Εκκλησίας! Ο Χριστός που νίκησε το θάνατο έρχεται να παραλάβει την Εκκλησία Του, για να τη φυλάξει από όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν κατά την επταετία του αντίχριστου... (Αποκ. γ΄ 10)

Και για να ξαναγυρίσουμε στις σκέψεις με τις οποίες αρχίσαμε. Τα γεγονότα είναι πλέον παγκόσμιας εμβέλειας. Οι λύσεις όμως που προτείνονται είναι τοπικές και αντίκεινται στη παγκοσμιοποίηση. Η τελευταία μάλιστα κρίση κατέδειξε, αν μη τι άλλο τη δραματική έλλειψη χαρισματικών, ηγετικών μορφών.

Μετά την αρπαγή θα εμφανισθεί εκείνος (ο αντίχριστος), που με μοχλό τον οικονομικό κατεξουσιασμό, θα επιβάλλει δια του χαράγματος επί του ανθρώπου και τον πλήρη έλεγχο αυτού.

Η Εκκλησία περιμένει και σπεύδει εις απάντηση του Νυμφίου της Ιησού Χριστού!

Χριστός Ανέστη!!!

ομάδα «Χριστιανισμός και Επιστήμη»