Skip to main content
play button christianity Ακούστε  |  48kbps  |  96kbps  |
on air christianity
Χωρίς πληροφορίες...

spanish flag      greek flag


Καλοκαίρι 2021: Το εσχατολογικό θερμόμετρο ανεβαίνει...

 Αξιοσημείωτη ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε η δραστηριότητα στα θέματα του διαστήματος, κρατώντας σε μεγάλο ενδιαφέρον όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και την πρόοδο στις διαστημικές «κατακτήσεις» της ανθρωπότητας.

 Αξιοσημείωτη ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε η δραστηριότητα στα θέματα του διαστήματος, κρατώντας σε μεγάλο ενδιαφέρον όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις και την πρόοδο στις διαστημικές «κατακτήσεις» της ανθρωπότητας.

Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η βλάβη που αντιμετώπισε στα μέσα του Ιουνίου το ιστορικό διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά από το 1990 και έχει προσφέρει ένα τεράστιο πλούτο πληροφοριών για μακρινούς πλανήτες, μαύρες τρύπες, νεφελώματα, γαλαξίες κ.ά…

Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου, η μη επανδρωμένη αποστολή Juno της NASA προσέγγισε τον παγωμένο δορυφόρο του Δία, Γανυμήδη, στην πιο μικρή απόσταση που έχει ποτέ επιτευχθεί (1.000 km), ενώ την επόμενη ημέρα προσπέρασε το Δία, πετώντας από τον ένα πόλο στον άλλο μέσα σε λίγες ώρες και μεταδίδοντας πλήθος πληροφοριών και πρωτόγνωρων εικόνων από το σύστημα του πλανήτη-γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος. Παράλληλα ενισχύονται οι προσπάθειες του λεγόμενου «διαστημικού τουρισμού», μέσω του οποίου προσφέρεται, έναντι κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων δολλαρίων, η εμπειρία μιας σύντομης πτήσης στα όρια του διαστήματος. Παρά το καινοτόμο του εγχειρήματος, η κούρσα του ανταγωνισμού έχει ήδη ξεκινήσει με τις προσπάθειες δύο γνωστών πολυεκατομμυριούχων μέσα στον Ιούλιο να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τις δοκιμαστικές διαστημικές πτήσεις στις οποίες συμμετείχαν προσωπικά.

Χαμηλώνοντας όμως το βλέμμα μας προς τη Γη, στην αποτίμηση της καλοκαιρινής περιόδου, πέρα από το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ιδιαίτερο αποτύπωμα αφήνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που μαστίζουν τον πλανήτη. Ο Ιούλιος ήταν μήνας καταστροφικών και πολύνεκρων πλημμυρών για τη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη. Την ίδια περίοδο, κύμα καύσωνα έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά με θερμοκρασίες άνω των 50ο C. Τέλος, στη Σιβηρία περίπου δέκα εκατομμύρια στρέμματα δάσους καταστράφηκαν από πυρκαγιές, ενώ στην Καλιφόρνια φέτος ξεπεράστηκε το αρνητικό ρεκόρ του 2020 των 40 εκατομμυρίων καμένων στρεμμάτων δάσους και καλλιεργειών. Πρόσφατη μελέτη του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (UNISDR) κατέγραψε αύξηση κατά 74,5% του αριθμού των μεγάλων φυσικών καταστροφών στον πλανήτη την περίοδο 2000-2019, συγκριτικά με την προηγούμενη 20ετία και στο μέλλον εκτιμάται επιδείνωση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μέσα σε λίγες γραμμές ο Λόγος του Θεού σκιαγραφεί το ζοφερό περιβάλλον πάνω στη Γη μετά την Αρπαγή της εκκλησίας:

«Και θέλουσιν είσθαι σημεία εν τω ηλίω και τη σελήνη και τοις άστροις, και επί της γης στενοχωρία εθνών εν απορία, και θέλει ηχεί η θάλασσα και τα κύματα, οι άνθρωποι θέλουσιν αποψυχεί εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένην· διότι αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή» (Λουκ. κα:25-26)

Ενώ μέχρι λίγο πριν την Αρπαγή οι άνθρωποι καυχόντουσαν στα επιτεύγματά τους, ήταν δοσμένοι σε επίγειες απολαύσεις και έκαναν σχέδια για το μέλλον:

«Ομοίως και καθώς έγεινεν εν ταις ημέραις του Λώτ· έτρωγον, έπινον, ηγόραζον, επώλουν, εφύτευον, ωκοδόμουν· καθ' ην δε ημέραν εξήλθεν ο Λωτ από Σοδόμων, έβρεξε πυρ και θείον απ' ουρανού και απώλεσεν άπαντας. Ωσαύτως θέλει είσθαι καθ’ ην ημέραν ο Υιός του ανθρώπου θέλει φανερωθή» (Λουκ. ιζ:28-30)

Είναι πλέον κοινή αντίληψη ότι στο εξής τίποτε δεν θα είναι όπως παλαιότερα και η ανθρωπότητα εισέρχεται σε μια νέα φάση, άγνωστη και αχαρτογράφητη για όσους δεν έχουν ως πηγή πληροφόρησής τους τον αψευδή Λόγο του Θεού. Καθώς γίνονται μεγάλες προσπάθειες όλα αυτά να αντιμετωπιστούν, όλες οι ελπίδες στρέφονται αποκλειστικά στην επιστήμη και στα τεχνολογικά επιτεύγματα, παραβλέποντας την ανάγκη για μετάνοια και επιστροφή σε Εκείνον που μας έπλασε και έχυσε το Αίμα Του στο Σταυρό για να μας σώσει και θα ήταν ο μόνος δυνάμενος να ευοδώσει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια. Αντιθέτως το πρόσωπο του Χριστού καταφρονείται επιδεικτικά και προσδοκάται σωτηρία μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη, την παγκόσμια δικτύωση και την υπαγωγή των ανθρώπων σε συστήματα παρακολούθησης και αποθήκευσης δεδομένων (Big Data).

Οι Χριστιανοί όμως γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι προφητευμένα, και καθώς βλέπουν τα γεγονότα να συντείνουν προς την εκπλήρωση των προφητειών, αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να είναι ολοένα και πιο έτοιμοι για τον ερχομό του Κυρίου.

«Επειδή όταν λέγωσιν, Ειρήνη και ασφάλεια, τότε επέρχεται επ' αυτούς αιφνίδιος όλεθρος, καθώς αι ωδίνες εις την εγκυμονούσαν, και δεν θέλουσιν εκφύγει. Αλλά σεις, αδελφοί, δεν είσθε εν σκότει, ώστε η ημέρα να σας καταφθάση ως κλέπτης· πάντες σεις είσθε υιοί φωτός και υιοί ημέρας. Δεν είμεθα νυκτός ουδέ σκότους. Άρα λοιπόν ας μη κοιμώμεθα ως και οι λοιποί, αλλ’ ας αγρυπνώμεν και ας εγκρατευώμεθα» (Α΄ Θεσ. ε:3-6)

 

ομάδα «Χριστιανισμός και Επιστήμη»

www.christianity-science.gr